https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Spregovorili bodo o izzivih in težavah sodobne družbe

Murska Sobota, 27.06.2021 ob 12:00  

RIS Dvorec Rakičan letos organizira že IX. Mednarodno konferenco »Izzivi in težave sodobne družbe«, ki poteka od 23. do 30. junija preko spleta oz. sodobnih on-line orodij. Izvedba in vodenje mednarodne konference poteka z lokacije RIS Dvorec Rakičan.


Z mednarodno konferenco nagovarjamo različno strokovno javnost, predvsem s področja vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva, policije, pravosodja, nevladnih organizacij, kakor tudi ostalo zainteresirano strokovno javnost, pri čemer je glavni cilj bistveno prispevati k sodobnim metodam in oblikam dela na navedenih področjih.

Na konferenci sodelujejo strokovnjaki iz Slovenije in tujine, in sicer iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Češke, Hrvaške, Madžarske, Moldavije, Romunije in Srbije.

Direktor RIS Dvorca Rakičan, dr. Robert Celec, je izpostavil, da s konferenco ponovno dosegajo visoke številke predstavljenih prispevkov, sodelujočih avtorjev in držav, kar kaže na dobro vpetost konference v mednarodno okolje. Skupno bo namreč predstavljenih 225 prispevkov, od tega 18 znanstvenih, 207 strokovnih, pri čemer skupno sodeluje 250 avtorjev od tega 111 tujih avtorjev. Večina avtorjev prihaja s pedagoškega področja. Pri tem se konferenca vsebinsko dotika tako raziskovalnega kot tudi strokovno - praktičnega segmenta proučevanja in problematike v naslednjih tematskih sklopih: družina, nasilje, novodobne odvisnosti, vzgoja in izobraževanje, krepitev zmogljivosti, izzivi dolgožive družbe in trajnostni turizem.

Ob pregledu vseh prispevkov je mogoče razbrati dokaj širok spekter tematik, ki vključujejo primere dobrih praks, predvsem na področjih vzgoje in izobraževanja, kar nas opominja na to kaj vse že počnemo in kaj še lahko naredimo in s tem bistveno prispevamo k sodobnim metodam in oblikam dela. V sklopu prispevkov je prav tako moč zaznati deljenje izkušenj pri delu z ranljivimi skupinami, kar nam daje vpogled v učinkovite rešitve za čimboljše sobivanje raznolikih skupin.

V RIS Dvorcu Rakičan na letni ravni že tradicionalno organizirajo tri mednarodne strokovno-znanstvene konference. V mesecu marcu so izvedli mednarodno konferenco »EKOLOGIJA ZA BOLJŠI JUTRI« konec meseca novembra 2021 pa bodo izvedli mednarodno konferenco »PREHRANA, GIBANJE IN ZDRAVJE«.

    Fotogalerija