https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Za nadgradnjo vodovodnega sistema v Prekmurju 22 milijonov evropskih sredstev

23.06.2021 ob 0:00  

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Nadgradnja vodovodnega sistema B«.

Za 36 milijonov evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Rogašovci kot nosilka projekta skupaj z občinami Beltinci, Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Šalovci in Tišina v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije, bo Kohezijski sklad prispeval skoraj 22 milijonov evrov.

Občina Rogašovci kot nosilka projekta bo v sodelovanju z naštetimi občinami hidravlično izboljšala in nadgradila obstoječi vodovodni sistem. Projekt predstavlja nadgradnjo že izvedenega projekta »Oskrba prebivalstva s pitno vodo Pomurja – Sistem B« v okviru finančne perspektive 2007-2013.

Tokratna investicija tako obsega izgradnjo 167 kilometrov vodovodnega omrežja s pripadajočimi objekti, nadgradnjo vodnega vira Fazanerija in izvedbo nadzornega centra, s katerim bo omogočeno upravljanje in daljinski nadzor 91 objektov na vodovodnem omrežju.

Nadgradnja vodovodnega sistema B je več kot potrebna, na kar kaže tudi to, da imajo v občinah Rogašovci, Kuzma in Grad zaradi preobremenjenosti vodovodnega omrežja v teh dneh moteno dobavo pitne vode.

Z izvedeno naložbo bo zagotovljena dolgoročna varna, zdravstveno ustrezna in zanesljiva oskrba s pitno vodo za kar 52.149 prebivalcev sodelujočih občin. Projekt se bo začel izvajati letošnjo jesen, zaključen pa bo predvidoma v drugi polovici leta 2023.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2021 ob 16:29 gost

      Pa du se vikendice zijdale pa veliki avtuji kipuvali. Ljudje pa brez pitne vode dele. Zdaj se že delaju seznami komi pa kolko.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.06.2021 ob 20:36 proti odtekanju sredstev gost

        svet24.si/clanek/novice/slovenija/60d333c906f14/v-tem-delu-ljubljane-bodo-stiri-dni-brez-tople-vode

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.06.2021 ob 16:56 gost

      Spet denar v vrečo brez dna v popolnoma zgrešen projekt, pa jebenti bo kdo iz Evrope enkrat preverjal kako se krade v Sloveniji. Ta Evropa je isti k............ pa še slabše kot je bila Jugoslavija. Saj na tak način ta Evropska unija ne bo dolgo obstajala v vse drugo se mešajo samo sami sebe v red ne poberejo. Orban ima kako prav, levičarji se v suvereno in neodvisno državo nimajo kaj mešati.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.06.2021 ob 16:57 gost

      Spet denar v vrečo brez dna v popolnoma zgrešen projekt, pa jebenti bo kdo iz Evrope enkrat preverjal kako se krade v Sloveniji. Ta Evropa je isti k............ pa še slabše kot je bila Jugoslavija. Saj na tak način ta Evropska unija ne bo dolgo obstajala v vse drugo se mešajo samo sami sebe v red ne poberejo. Orban ima kako prav, levičarji se v suvereno in neodvisno državo nimajo kaj mešati.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.06.2021 ob 21:50 gostitelj gost

      Prekmurju 22 milijonov evropskih sredstev ? Prenehajte že srati z temi evropskimi sredstvi, teh sredstev ni, to so naša sredstva plačana v sklade EU, ki se vračajo ali ne, da EU birokracija lahko funkcionira !!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 17:00 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.