https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se prihajajoče dni dogaja v Pomurju

24.06.2021 ob 17:55  

Ta konec tedna bo v Pomurju zelo pestro. Zvrstili se bodo številni dogodki in prireditve. Za vas smo jih nekaj zbrali in izpostavili kam se lahko odpravite.


Petek, 25. junij

V Gornji Radgoni, med 24. in 28. junijem, poteka CestArt Festival, festival urbane kulture, ki umetniška dela postavlja na ulice, v izložbe in ujete prostore, razpršene na različnih lokacijah po Gornji Radgoni, od mostu do parka, in sosednji Potrni v Avstriji. Na festivalu se predstavljajo umetniki iz različnih področij ustvarjanja, ki so na kakršen koli način povezani z Gornjo Radgono in jih druži raznolikost in aktualnost.

Na Slovenski ulici v Murski Soboti bo ob 18. uri potekala "Regijska slovesnost ob 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije." Slavnostni govornik bo župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek. V programu bodo nastopili Prekmurska godba Bakovci z gostoma Murska Percussion Ensemble in vokalistko Tjašo Cigut. Vstop na dogodek je prost, vendar je število sedežev omejeno. Obiskovalce prosijo za upoštevanje epidemioloških ukrepov.

Ob 20.30 bo v Etnografsko hišo v Domanjševcih (Domonkosfa), potekal koncert skupine Anbot

Športno društvo Vidonci vabi na 7. pohod po Vidoncih, v petek, 25. 6. 2021, od 9. uri. Štart pohoda je Športni center Vidonci.

Sobota, 26. junij

V sklopu Soboških dnevov bo na Slovenski ulici v Murski Soboti, ob 20. uri nastopila skupina King Foo, ki je trenutno ena najhitreje vzpenjajočih se skupin na slovenski glasbeni sceni. Ob 21.30 bo sledil koncert punk skupine iz Maribora Alo!stari.

Pohod po Vrbovi poti bo potekal v soboto, 26. junija, ob 9. uri. Pohodnike se bodo zbrali na makadamskem parkirišču v smeri proti slatini v Nuskovi. Dolžina pohoda je cca 12 km. 

Klub ljubiteljev stare kmetijske in ostale tehnike Pomurja prireja Srečanje starodobne tehnike, ki bo potekalo na grajskem dvorišču v Beltincih. Udeleženci se bodo zbrali med 8. in 9. uro, ob 10. uri sledi krajša vožnja po Beltincih.

Nedelja, 27. junij

Na Slovenski ulici bo ob 20. uri potekal koncert skupine Hamo & Tribute 2 Love. Ob 21.30 pa sledi nastop enega najbolj prepoznavnih slovenskih raperjev Emkeja.

NEGOVAnJE na gradu Negova je pravi zeliščarski praznik z zeliščno tržnico, zanimivimi predstavitvami uveljavljenih strokovnjakov, kulinarično delavnico, nastopom grajske gospoščine, otroškim programom in glasbenim nastopom Tadeja Vesenjaka. Dogodek se začne ob 10. uri.

V ponedeljek, 28. junija, bo na Trgu kulture ob 21. uri nasmejal stand-up komik Tadej Toš. Pokoronska gledališka ponudba se bo tako začela s smehom.

V torek, 29. junija, si bo ob 19. uri v Gledališču Park mogoče ogledati novo slovensko komorno fantastično opero mlade uveljavljene skladateljice Radgončanke Tine Mauko z naslovom »Deklica z vžigalicami«. Na Trgu kulture pa bo ob 21. uri stand-up nastop Perice Jerković in Aleša Novaka z naslovom »Slovenec in pol«.

Na Trgu svobode v Gornji Radgoni bo v v torek, 29. junija 2021, med 7. in 16. uro, potekal tradicionalni krajevni Petrov sejem. Na stojnicah bo obiskovalce pričakala pestra ponudba domače in umetnostne obrti, degustacije kmečkih dobrot, kulinarično in vinsko ponudbo ter predstavitve raznih društev in zavodov iz Gornje Radgone in okolice.

V sredo, 30. junija, bo v Evangeličanski cerkvi v Murski Soboti ob 19. uri koncert »Classical With Attitude«, kjer bodo nastopili trije klasični akademski glasbeniki, študenti zaključnih letnikov Glasbene akademije v Gradcu.

V četrtek. 1. julija, pa bosta ob 19. uri v Evangeličanski cerkvi v Murski Soboti nastopila Kobal in Zlatar. Cveto Kobal je redni profesor na Oddelku za glasbo Pedagoške fakultete v Mariboru in na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Jakša Zlatar je profesor na Glasbeni akademiji v Zagrebu in na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2021 ob 22:27 karči gost

      Pa vsaj nekaj se bo dogajalo v Pomurski regiji.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.