https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurje zajele nevihte, klestila tudi toča

25.06.2021 ob 18:30  

Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) je izdala opozorilo pred zelo veliko verjetnostjo toče na območju Pomurja.


Arso je za Pomurje razglasil vijoličast alarm, kar pomeni, da je verjetnost trenutnega pojavljanja toče na tem območju zelo velika. 

 

"Popoldne bo večinoma še sončno. Več spremenljive oblačnosti bo v severni in severovzhodni Sloveniji, kjer se bodo začele pojavljati krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v večer. Predvsem na severovzhodu lahko nastane tudi kakšna močnejša nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 33 °C.

V drugi polovici noči se bo ozračje umirilo.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, prehodno bo zapihala šibka burja. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo jasnilo. Predvsem v hribih severne Slovenije bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, v alpskih dolinah okoli 10, najvišje dnevne od 24 do 30°C," navaja Arso.

Nevihtno nebo v Korvcih (Foto: Danica Wolf)

Vremenoslovci so izdali opozorilo: Danes popoldne in zvečer bodo lahko predvsem na severovzhodu Slovenije nastala krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo.

Neurja so že zajela severni del Pomurja, iz Goričkega poročajo o toči.

Takšno je bilo stanje v Mačkovcih. (Foto: Natalija Rojht)

Iz Uprave RS za zaščito in reševanje pa poročajo o podrtem drevesu v Večeslavcih, ki so ga odstranili PGD Večeslavci.

Kakšno je stanje pri vas? Pošljite nam fotografije na urednistvo@pomurec.com.

 

*Naslovna fotografija: FB Neurje.si (K.Ž.G.)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.06.2021 ob 21:45 Magyar Bacsi gost

      Jasharijevo maslo!!!!

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.06.2021 ob 21:47 karči gost

      Vidim da je najbolj utrpel puconski ,oziroma bodonski župan Lajči,kjer mu je klestila najbolj toča v gorički vasici VADARCI ,kot tudi v Mačkovcih,občina Puconci.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.06.2021 ob 21:51 gost

      Škoda ka nejde v Ljubljani ka bi je po tikvaj zabiti skukla na vele proslavi. Kam Slovenci niso vabljeni so pa vebljeni tisti ki so se 1991 leta z nas norčevali in nam zapirali vrata svojih držav.

      37 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.06.2021 ob 23:42 gost

      V Ljubljani levičarje vrag čuva, na Goričkem pa Bog

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.