https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dobrodelno zbirajo denar za osem porodnišnic, obiskale tudi soboško bolnišnico

26.06.2021 ob 10:55  

Članice Kolesarskega društva Ljubljanski potniški promet so se včeraj podale na 450-kilometrsko pot od Hodoša do Izole s katero zbirajo denar za opremo osmih slovenskih porodnišnic. Kot prvo od osmih slovenskih porodnišnic so obiskale soboško.

S projektom želijo zbrati čim več denarja za slovenske porodnišnice, podarile pa ga bodo za nakup zdravstvene opreme v njih. Kolegi iz podjetja, ki obvladajo pleskanje, pa bodo tudi prebelili tisoč kvadratnih metrov sten in stropov oziroma celotno nadstropje ginekološko-porodniškega oddelka soboške bolnišnice. 

Kolesarke so v Rakičan prispele včeraj zjutraj in predstavnikom bolnišnice predale komplete oblačil za novorojenčke, ki so jih pripravile članice društva in šivilje iz različnih krajev, pleničke, mazila in uporabne pakete za mamice ter več likovnih del.

Kot je povedala kolesarka Joži Nastran, je zdrav način življenja poslanstvo društva, ki vse zaposlene spodbuja h gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa, s tridnevnim kolesarjenjem, pa želijo pokazati, da lahko s športnim udejstvovanjem naredimo tudi kaj dobrega.

Zahvalili so se tudi zdravstvenem osebju, ki z obilo dobre volje in optimizmom skrbno opravljajo svoje delo ne glede na okoliščine. S projektom želijo ob pomoči donatorjev zbrati čim več denarja za slovenske porodnišnice, ki ga bodo namenile za nakup zdravstvene opreme.

Strokovna direktorica bolnišnice Manuela Kuhar Makoter se je v imenu zaposlenih in pacientov zahvalila kolesarkam za darila in energijo, s katero dokazujejo, da lahko ob službi in skrbi za družino še zdravo živijo, ob tem pa imajo tudi čas za  dobrodelnost.

Kolesarke, ki kolesarijo tudi danes in jutri, se bodo ustavile še ob porodnišnicah na Ptuju, v Mariboru, Celju, Trbovljah, Ljubljani, Postojni in Izoli.

Vir in foto: Splošna bolnišnica Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:35 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.