https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Na državnih prvenstvih uspešni tudi mladi pomurski judoisti

28.6.2021  

V soboto, 26. junija, je v Slovenj Gradcu potekalo državno mladinsko prvenstvo v judu. V popoldanskem času je potekalo tudi državno pasovno prvenstvo članov. Na obeh so bili uspešni tudi tekmovalci iz Pomurja.

Na državnem mladinskem prvenstvu je nastopilo 135 tekmovalcev iz 29 klubov. Tekmovanja so se udeležili tudi judoisti pomurskih judo klubov.

Med mladinci  je Luka Denša je v kategoriji do 60 kg osvojil 1. mesto, Niko Kuzma je v kategoriji nad 100 kg bil drugi, v kategoriji do 81 kg pa je Mija Rudolf osvojil tretje mesto (vsi trije tekmovalci Partizana Ljutomer).

Pri mladinkah je v kategoriji do 52 kilogramov bila s 1. mestom najuspešnejša Diana Šterman (Partizan Ljutomer), na 2. mestu je bila tekmovalka judo kluba Klima Center Tratnjek Beltinci Kaja Baler, 3. mesto pa je osvojila Sara Vrbančič (Partizan Ljutomer).

Tretje mesto so v svojih kategorija osvojile še tri tekmovalke Partizana Ljutomer, in sicer Urška Rižnar (do 48 kg), Laura Vrbančič (do 63 kg) in Lana Ivezič (nad 78 kg).

Državnega prvenstva po pasovih pa se je udeležila tekmovalka judo kluba Klima Center Tratnjek Beltinci Kaja Baler, ki je med modrimi pasi osvojila 1. mesto in je s tem postala nosilka rjavega pasu.

Foto: Tarik Mazouzi, Judo klub Klima Center Tratnjek Beltinci

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.