https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Po ponovni potrditvi preimenovanja Titove ceste odstopila dva svetnika

30.06.2021 ob 0:00  

Občinski svet Občine Radenci se je v torek, 29. junija sestal na 22. redni seji, kjer so znova podprli odlok o preimenovanju Titove ceste v Cesto osamosvojitve Slovenije. Po seji sta kot člana sveta odstopila Norma Bale in Dejan Berič.

Naj spomnimo, da je ustavno sodišče nedavno razveljavilo odlok, s katerim je občinski svet Občine Radenci Titovo cesto preimenoval v Cesto osamosvojitve Slovenije, saj je ugotovilo, da je odlok nezakonit. Bil je namreč razglašen pred potekom 15 dnevnega roka, ki je namenjen vložitvi zahteve za razpis referenduma o odloku.

Odlok, ki so ga potrdili na včerajšnji seji bo tako začel veljati 15. dan po objavi v Uradnem listu, s čimer bodo po besedah župana Romana Leljaka v celoti spoštovali odločitev ustavnega sodišča.

Seje se je udeležilo 16 svetnikov. Svetnik Drago Kocbek je predlagal umik točke z dnevnega reda, a so svetniki s šestimi glasovi za in osmimi glasovi proti predlog zavrnili. Pet svetnikov je sejo pred glasovanjem protestno zapustilo, preostalih osem je županov predlog podprlo.

Po seji sta kot člana sveta odstopila Norma Bale in Dejan Berić, izvoljena na listi SD. Kot sta zapisala, je »žal v občini Radenci demokracija umrla z nastopom župana Romana Leljaka, ki samovoljno spreminja podobo občine in sprejema sumljive odločitve, ki jih bomo še dolgo plačevali občanke in občani«.

»Koalicija nekritično in brez poglobljenega premisleka podpira vse županove predloge. Midva sva nemočna in ob vsakem poskusu opozoriti na nepravilnosti deležna osebnih diskreditacij in napadov, zato ocenjujeva, da je najino delovanje v Občinskem svetu postalo brezpredmetno in ne zdi se nama pošteno, da prejemava sejnino za delo, ki ga ne moreva opravljati,« sta obrazložila svoj odstop.

*Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.06.2021 ob 11:35 gost

      Se vidi, manj ko bo rdečih, bolj bodo Radenci prosperirali. Pravzaprav si svetnika SD za svoje državotvorno dejanje zaslužita pohvalo.

      18 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.06.2021 ob 11:46 gost

      Katero budalo v 21. stoletju podpira poimenovanje ulice po diktatorju.

      24 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.06.2021 ob 11:59 gost

        Katero desno budalo ne razume, da je ime te ulice še iz časa Jugoslavije in ne gre zdaj za nobeno poimenovanje ulice. Bilo je in naj ostane. Tito je pa bil državnik in politik svetovnega ranga pod katerim sta se na vseh štirih plazila tako Leljak kot Janša. Samo v norih desnih in izdajalskih norih glavah je on diktator. V Jugoslaviji je človek, predvsem delavec, veliko svobodnejše in lepše živel kot danes v " demokraciji ". Desni neumneži ljudem dajte delovna mesta in kruh ne pa preimenovanje ulic.

        34 20 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2021 ob 9:12 gost

        Juge ni več, tito je za v muzej, imena ulice pa prenovit, kaj bomo večno imeli to sramoto iz prejšnjega stoletja. Enkrat mora bit konec!

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.06.2021 ob 12:14 GOST gost

      TITO JE BIL SELJAK KONČAJTE S TEM DEDEKI ADIJO ŠTO OD MLADIH ZNA ZA TITA DELA JE VSE POLNO ŠTO HOČE DELAT PA GLIH SD SE VEN MEČE ŽIVELA SLOVENIJA

      21 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.06.2021 ob 17:02 rile gost

      Vedno je treba gledat naprej ,ne pa za nazaj,(Tito je zgodovina za ene dobra za druge slaba)in je žalostno ,da bi eni hoteli zavrteti čas nazaj.(se ve zakaj)

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.06.2021 ob 18:21 En bedast levuhar gost

      Bojda bodo eno ulico zdaj preimenovali v Janševo ulico Rdečuhi si že režejo žile. Haha komunajzarji gotofi ste. Pa pa privilegiji. Delat boste morali

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.06.2021 ob 18:39 Bučko gost

      Ha,ha,ha. Novo ime za Rad

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.06.2021 ob 18:45 Bučko gost

      naj končam novo ime BUTALE. Zakaj e oklepajo Tita, zloglasnega morilca, predvsem otrok. Da jih ni sram! Vsa podpora županu Leljaku, ki je naredil več, kot vsi župani do sedaj.

      11 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.06.2021 ob 21:38 gost

      Nasvidenje smrdljivi levuharji .Z vašim diktatorjem imenovanim J.B.tito.Hara med 10 največih morilcev na svetu.Po 2 s.v. ubitih več ljudi kot med vojno.A so to tekovine rdeče revolucije ?????? Fuj smrdljivci levičarski,da vas ni SRAM.Banda od bande mafija od mafije.Vse samo za oblast,a ljudje so vas spregledali !!!!!!!!!!

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.07.2021 ob 5:10 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Če si desni ,si primitivec.Desna "komentatorska "nesnaga temu pritrjuje,bolj desni,bolj nor.Pa ustaši želijo povrh postati,res dno družbe.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.07.2021 ob 7:29 gost

      Če si levuhar ,SI NESNAGA.Še več kot primitivec - ULTRA PRIMITIVEC. Pa ravno ti nesnaga si se javil in nekomu delil primitivce ,ravno ti nesnaga lendavska .Gnoj od gnoja da te ni sram.Če je kdo dno družbe ,si to prav gotovo TI prednjačiš pred vsemi svetlobna leta.FUJ FUJ in FEJ.Ne glasi se več ker zaudarjaš na kilometre.Nesnaga zdrogirana.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2021 ob 7:53 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        No,gost,spet si pokazal svoje,si pač desni ,pa ustaško kradljivo rit ližeš.Bogme ste desna tesla.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2021 ob 7:56 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Aja,gost,ti si dno primitivizma desnega.ŽIVEL KNOJ,ŽIVELA OZNA,ŽIVEL SPOMIN NA DRŽAVNIKA TITA IN JUGOSLAVIJO.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2021 ob 8:04 gost gost

        Aja, gost, ti si dno primitivizma desnega. ŽIVEL KNOJ,ŽIVELA OZNA,ŽIVEL SPOMIN NA DRŽAVNIKA TITA IN JUGOSLAVIJO. Od vsega je ostal le gnoj !!

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.07.2021 ob 7:42 gost

      Ta dva, ki sta odstopila sta po srcu jugoviča, doma poslušata radio 105 in cedeje Mile Kitiča.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.07.2021 ob 8:02 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Radenci mesto je verjetno malo manj udarjeno,problem je zaledje neizobraženo,pijano,klošarsko,tam je zaostalost uma.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.07.2021 ob 9:09 gost gost

      Ah bučko pe še nekateri primitivci z nedokončano OŠ, spokajte se,pa umirite. Sicer pa takše rabi januš šiptarski grozni, primitivce, ki mu sledijo kot ovce. S svojo glavo pač ne znajo in ne morejo misliti, premali možgani. Tito je bil državnik, politik, vojskovodja in maršal druge največje armade v Evropi, za Rusijo. Spoštoval ga je ves svet, kar se je pokazalo na pogrebu. Še vedno se ulice po svetu imenujejo po njem in tako bo ostalo. Pa se Januš grozni lahko na zobe meče. Samo osramotil je narod, še bolj pa sebe. Iz nobenega politika, ki to niti ni se ne norčujekjop po svetu tako zelo, kot iz njega. Dovolj ima nagrabljenega, da lahko lagodno živi v neki divjini.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.07.2021 ob 9:39 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ivan Komunist potrebuje vodstvo,nadmoč,to je iz otroštva,ko je bil le sin belega,se transformira v rdečo linijo,mu dajo brco v rit,pa postane spet bel kot njegov stari,ki je krave jemal za cerkev.Pri normalnih volivcih ne uspeva,ima pa kar precej idiotov,ki mu sledijo.Sociološko je to tisto,da je ena petina prebivalstva dno družbe,manj razmišljujočih in navadna "stoka sitnozuba",to so podporniki cerkve,izdajalcev naroda in Ivana Komunista.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      02.07.2021 ob 15:09 gost

      Tito je bil buzi ,zato ga pa častijo levi buziji,

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      01.02.2022 ob 14:46 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.