https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

V Murski Soboti so se srečali mladi raziskovalci

Murska Sobota, 3.7.2021  

V ponedeljek in torek, 28. in 29. junija 2021, je na Gimnaziji Murska Sobota. potekalo 55. Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije.

Gimnazija Murska Sobota

Raziskovalno nalogo je zagovarjala tudi dijakinja Gimnazije Murska Sobota Ana Stančin z naslovom Stališča do splava in evtanazije v različnih starostnih obdobjih in dosegla srebrno priznanje. Spremljala jo je mentorica mag. Jasna Vuradin Popović.

 

 Foto: GMS

Rezultati mladih raziskovalcev Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

Letošnje leto je zaznamovalo delo na daljavo in s tem nekoliko okrnjen raziskovalni del, a kljub temu je dijakom Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer uspelo pripraviti štirinajst raziskovalnih nalog za regijsko srečanje in veliki večini se je uspelo uvrstiti v drugi krog tekmovanja, ki je ponovno potekalo v Murski Soboti. Tekmovanje je potekalo pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije.

Skupaj so tako dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer osvojili pet zlatih, dve srebrni in eno bronasto priznanje.

Zlato priznanje na državnem tekmovanju mladih raziskovalcev Slovenije so prejeli:

- Pilotske meritve mikroplastike v sladkovodnih ribah rdečeokah (Rutilus rutilus) v porečju reke Mure na območju Slovenije, avtorja Domen Bogdan in Tamara Kolerič, mentorici dr. Marija Meznarič in dr. Manca Kovač Viršek, univ. dipl. biol.
- Ohranjanje rokodelske dediščine, avtorica Lena Bakan Urisk, mentorice Suzane Rauter;
- Zdravje – statusni simbol ali osnovna človekova pravica, avtor Timotej Pukšič, mentorica Sonja Ferčak;
- Potencialna uporaba izoliranih eteričnih olj kot dezinfekcijska sredstva, avtor Jan Dlouhy, mentorica Mateja Godec in somentor mag. Matjaž Dlouhy;
- Linearni zapis strukture spojin za slepe, avtorici Ema Bojnec in Daša Žuman, metorica mag. Nina Žuman in somentorica Damijana Dušak, Centru IRIS.

Srebrno priznanje na državnem tekmovanju mladih raziskovalcev Slovenije so prejeli:

- Encimi v medu in vpliv povišane temperature na antibakterijske dejavnike v medu, avtorja Goran Jocić in Katja Huber, mentorica mag. Nina Žuman;
- Kako čustveno zreli so mladostniki?, avtorice Mie Hozjan, mentorica Jasna Vogrinec

Bronasto priznanje na državnem tekmovanju mladih raziskovalcev Slovenije je prejela:

- Pomniki časa in prostora v treh izbranih mladinskih romanih, avtorice Zarje Kozar, mentor mag. Saša Pergar.

Foto: GFML

* Vir naslovne fotografije: GMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:55 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.