https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Grozljive podobe: Na Goričkem rešil življenje na pol mrtvemu psu

Dolič  

Zadnji grozljivi primer zanemarjanja psa prihaja iz romskega naselja Dolič (lastnik psa menda ni Rom) v občini Kuzma na Goričkem.


Tam je ljubitelj živali Vinko Žigert iz okolice Gornje Radgone, ki med svojo službo pogosto potuje, našel kužka mešanca, ki je bil praktično napol mrtev. Bil je, baje, privezan na 70 cm dolgi verigi, stisnjeni okrog vratu.

„Ko sem ga reševal, me je zaradi bolečin tudi malo ugriznil, zato sem šel k zdravniku, obveščena je bila tudi uradna inšpekcija, a to ni pomembno, bolj pomembno in žalostno je, da imamo okrog nas vedno več neverjetnega trpinčenja živali in vsakdo, ki ima malo pameti, tega ne more nikakor razumeti. Samo sprašujemo se lahko, ali se nekaterim ljudem dejansko meša?“ se je upravičeno hudoval Vinko, ki je skupaj s predstavniki Društva za zaščito živali Murska Sobota psa odpeljal k veterinarju, kjer so ga oskrbeli in predvsem zašili veliko rano na vratu.

Vinko Žigert je kužka (od)rešil trpljenja.

Kužek je sicer star kakšnih osem mesecev, „lastnika“ ima, vendar ni cepljen in čipira, zato je najboljše, če se mu priskrbi nov dom, na čemer Vinko in ostali že delajo.

Grozljive podobe. Bodo neodgovorni lastniki odgovarjali?!

Ta kužek je (na srečo) dobil bitko z življenjem.

Pes iz lesenega zabojnika ne bo potreboval novega lastnika

Morebiti pa bo sodišče nekoč sodilo domačinu iz Koga, ki menda že dalj časa trpinči svojega štirinožca, morebiti pa tudi nekomu iz Berkovcev ali okolice, ki je kriv za smrt psa, menda rotveilerja. „V Berkovcih, občina Moravske Toplice, so našli lesen zabojnik. Policija je pri odpiranju zabojnika prosila za pomoč gasilce iz PGD Prosenjakovci. V zaboju so našli mrtvega psa“, so zapisali v svojem poročilu operativci murskosoboške izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje. Za psa je menda odrejena obdukcija, enako naj bi skušali preko čipa (če ga je imel) ugotoviti lastnika, in takrat bo več znanega. Kužku pa vrnitve med žive ne bo. Žal, ne le njemu!

Pikija iščeta nov dom

Štiriletni kužek Piki iz Dokležovja, ki zadnji dve leti preživlja dneve in noči izključno na verigi, išče nov dom. Njegov lastnik je zbolel, je na berglah, žena pa je prav tako zbolela, saj je preživela srčni infarkt, tako da kužku ne moreta pomagati.

Celo hrano mu nosijo sosedje, da bi pa Piki lahko šel na sprehod ali naredil kaj več korakov kot mu omogoča veriga, si lahko le želi. Zato njegova sedanja lastnika, ki sta kužka najprej nameravala odpeljati na evtanazijo, prosijo če bi mu lahko omogočili, da bi dobil novi dom kjer bi bil deležen vsega tega česar je bil zadnja leta prikrajšan.

Žal pa še hujša usoda čaka še enega Pikija iz Prekmurja (Srednja Bistrica). Tudi on je star štiri leta, in lastnik ki je zbolel ga namerava evtanazirati. „Starejšim ljudem bi svetovali, da naj si ne nabavljajo pasijih mladičev. Pa ne zaradi česarkoli drugega, temveč predvsem zato, ker je lahko prisotna bolezen in tako niso sposobni poskrbeti za mladega psa, ki rabi veliko gibanja“, pravi Terezija Cvetko iz Društva za zaščito živali Pomurja, ki bo v naslednjih dneh, skupaj z ostalimi aktivisti iz društva, skušala najti nove lastnike tudi Pikiju iz Srednje Bistrice. 

Informacije za oba lepa kužka na telefon: 070/879-212 (Terezija).

Vir: mojkraj.info/novaradgona

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. rentgen
      13.09.2011 ob 16:24 rentgen

      keri km*t je tak prizadeti, ka lejko tak psa pisti?! to neje normalno naj ga najdejo pa ustrezno kaznujejo..,..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. belec
      13.09.2011 ob 16:42 belec

      to je glih problem, ka nega ustreznih kazni! denarne globe ali par mesecov zapora mogoče celo pogojnoga je nič za takšne neljudi!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Truplo
      13.09.2011 ob 20:09 Truplo

      Kakor koli, lastnik ki zame ni človek, spada v zapor. Pa makar za mesec dni.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. secufin
      14.09.2011 ob 13:59 secufin

      Kakši zapor! Obesiti ga za jajca!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.08.2012 ob 15:58 kia gost

      wth

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.