https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Krek: Zaznavamo eksponentno rast širitve delta seva

8.7.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala Milan Krek, dr. med., direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in dr. Mateja Logar, vodja svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje.

Vlada se je danes sestala na redni seji, kjer je podaljšala ukrepe, ki že veljajo. Prav tako izdala Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo, ki stopa v veljavo v soboto, 10. julija, in bo veljal do vključno srede, 14.7.2021, je uvodoma povedala Maja Bratuša.

Direktor NIJZ Milan Krek je izpostavil, da število okuženih po svetu narašča. Tudi v Evropi se trend obrača navzgor, širi se različica delta. »Zadnje dneve beležimo za ta čas visoko število novo okuženih. Zaskrbljujoč je trend, ki se je obrnil navzgor,« je povedal o razmerah v Sloveniji.

Spregovoril je tudi o številu potrjenih okužb ter opravljenih PCR in hitrih testih v Sloveniji, pa tudi o smrtnih žrtvah. Med regijami je bila po številu mrtvih na 1.000 prebivalcev najbolj obremenjena pomurska regija s 3,96 smrti na 1.000 prebivalcev.

Vodja svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje Mateja Logar je med drugim izpostavila, da z delta različico zbolevajo tisti, ki niso bili cepljeni oz. so bili cepljeni samo z enim odmerkom. V blagi obliki zboleva le okoli 0,5 odstotka cepljenih. Spregovorila je tudi o okuženih dijakih, ki so se vrnili iz Španije.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.07.2021 ob 15:25 gost

      Ekstremno naraščajo dodatki zaradi korona virusa debilni vladi nesposobni in to je to.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.07.2021 ob 17:04 gost

      Zgleda, da je ta virus tako programiran, da ve, da ne sme napasti Janše, Hojsa, Počivalška, Tonina, Kreka, Poklukarja, Beovićeve, Logarjeve, Ihana, Cizelja, .................... Eh, pozabil sem narcisoida Pahorja in " večnega mladeniča " pri 85 letih Petriča, malega Kanglerja, Mahniča, Breznika, Bregantove , ................... kaj bi dalje našteval, virus dobro ve na koga se ne sme spraviti.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.07.2021 ob 19:52 Karel K. gost

        Vsi so cepljeni! Prihaja obvezno cepljenje! Pa potem ne bo korone več in tudi dodatkov ne, pa tudi zapore ne pa tudi, policijske ure ne, pa tudi nošenje maske ne. Kotrona bo izkoreninena, kaj pa bodo potem glodali ti kateri razpečujejo teorijo zarote v pove3zavi s to koronao.

        3 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.07.2021 ob 21:48 gost

        Karel Kozic, s tem komentarjem si pa resnično dokazal kakšen idiot si. Cepljenje ne preprečuje prenašanja in okužbe z virusom. Vsaj to bi lahko vedel. O obveznem cepljenju pa lahko nemški hlapci samo sanjate. Korona bo tako dolgo dokler bo denar, potem bo v hipu čudežno izginila. Poglej, nemški hlapec, kaj se dogaja v Veliki Britaniji. Ta virus bodo obravnavali enako kot gripo in ostale viruse. Podlej Texas, Florido kjer so sodišča prepovedala PCT pogoje in testiranja, Švedsko, ................. Da ti o dokazanih zelo hudih posledic ( invalidnost, smrt ) teh neraziskanih in nepreizkušenih cepiv ne pišem. Bolje, da ne pišeš več, ker si zarukan Janšev vernik in nemški hlapec. Si tudi ti bil sodelavec nemške obveščevalne službe kot je bil Jože Pučnik?

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.07.2021 ob 21:51 gost

        Karel Kozic, na portalu MMC si preberi članek z naslovom Kar se je dogajalo med epidemijo, je nespremenljivo.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.07.2021 ob 22:38 Karel K. gost

        Napiši vsebinsko in besedno kaj drugega, kar si napisal, si v teh mesecih že stokrat ponovil, Švedsko, Florido, Janšev in Nemški hlapec, sodelavec nemške obeščevalne, Jože Pučnik. Ti so zagotovo bil sodelavec UDBE, da si tako spreten manipuilator in ti je vedno na pameti le šnofanje. Ni pa nujno, da če si ti bil Udbaš, da smo tudi drugi bili člani kakšne obveščevalne službe. Seveda je ta virus podoben gripi, samo ni gripa. Vsepovsod spet zaostrujejo pogoje gibanja in pozivajo k cepljenju. Ti pa le piši, da to ni koristno, da se ljudje cepijo, saj za to propagando dobivaš plačilo. Tudi Troha katerega portal besreš in potem pišeš te neumnosti, piše enako. Beri kaj poučnega ne pa Trohov portal.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.07.2021 ob 10:12 gost

        Karel Kozic, za Jožeta Pučnika gotovo vem, da je bil sodelavec nemške obveščevalne službe, zate nisem prepričan, zato sem te vprašal. Zase pa vem, da nisem bil ne v Zvezi komunisto in ne sodelavec udbe. Je pa bilo v obeh kar nekaj teh ljudi, ki so danes v vladi 9in v parlamentu. In, če nekaj držav ni imelo ukrepov in jih zdaj nekaj uvaja, ne piši in laži, da to delajo povsod. Nekatere države so celo prepovedale PCT pogoje, testiranja in cepljenje. Je tebi sploh jasno, da so vsa ta cepiva v fazi preizkušanja in, da za hude stranske učinke cepiva nihče ne odgovarja, ne proizvajalev, ne zdravstvo, ne država? In ti majmun hlapčevski zabiti bi prisilno s temi neraziskanim cepivi naše male otroke. Marš, spizdi in se ne prikaži več. In ne omenjaj neprestano Trohe, ker ga ne poznam in ne berem ali gledam nič njegovega. Berem pa mnenja pravih strokovnjakov, in poslušam večkrat izjave nastavljencev - ne strokovnjakov - Kreka, Beovićeve, Logarjeve, Poklukarja, Kacina, Ihana, Cizeja, ....... ki si iz meseca v mesec nasprotujejo. Ta mesec tako, drugi mesec drugaće. Iz tedna v teden swpreminjajo svoje izvaje in ukrepe. Ko ljudem sporočajo CEPITE SE, DA BOSTE LAHKO ŠLI NA MORJE in ne CEPITE SE, DA BOSTE OSTALI ZDRAVI, to vse pove o njihove neznanju in nestrokovnosti. A butl, kot si, tega niti ne opaziš. Zakleni se v hišo in tam ostani. Če ti verjameš v pravljice, da te cepljenje varuje pred boleznijo, zakaj, hudiča, bi potem vse ostale prisilno cepil, saj tebe ne ogrožajo???!!!!! Zato, ker je Janša tako rekel ( ali pa Merklova ), njegovi nastavljenci in plačanci mu pa pridno sledijo in zavajajo naivne in malo manj pametne ljudi, kot si ti. Le preberi si na portalu MMC kaj se je dogajalo v domovih starejših občanov.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.07.2021 ob 11:54 gost

        Karel Kozic ti sploh nimaš pojma, da NEMŠKI proizvajalec cepiva ( zdaj te razumem zakaj si kot nemški hlapec tako navdušen nad cepljenjem )vlaga prošnjo za odobritev tretje doze cepljenja, ker prvi dve dozi baje premalo varujeta pred boleznijo. In tako dalje vsako leto nekaj doz cepiva na zdravem človeku. Ti pa živiš v nekem pravljičnem svetu, da bo farmacija po dveh cepljenih prenehala kovat milijardne dobičke in bo odnehala ter nam vrnila normalno žvljenje. Nikoli več ne bo tako kot je bilo pred dvema letoma. Uvaja se nov svetovni red skoraj brez pravic malih ljudi. Zaradi veliko takih lolekov, kot si ti, bo to tudi uspelo. Korporacija bo močnejša od države.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.07.2021 ob 17:54 gost

      Ta neurejeni debeluh Krek dela sramoto dobrim zdravnikom.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.07.2021 ob 17:56 lepec gost

      Jebo vam pas mater DELTA FAŠISTI......prekleti jajčevec!

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.07.2021 ob 18:24 gost

      Krek in ostali vsi ste že več in bolj nevarni od vaše delte .Vsaki toliko časa si nekaj izmislijo in delajo paniko .

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.07.2021 ob 21:33 gost

      Gos Beovičeva je včeraj izjavila, da je ta novi delta sev veliko hujši od osnovnega, celo iz nosa ti lahko teče, pa grlo te lahko boli, kot, da to niso simptomi, kateri so prisotni že v vsej zgodovini človeštva. Zaradi tega pa zdravi ljudje res ne bodo umirali. Poanta je samo v tem, da je treba človeku odvzeti vse pravice. Kot, da je politikom mar, če kdo umre, več umrlih, boljše za njih.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.07.2021 ob 21:53 gost

      Prosim vas ljudje, poslušajte Milo Alečkovič, pa vam bo vse veliko bolj jasno

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.