https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Ukinjajo se seznami držav in izenačujejo pogoji za vstop v Slovenijo

9.7.2021  

Vlada je na današnji dopisni seji med drugim sprejela nov Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni covid-19, ki se bo začel uporabljati 15. julija 2021. Sklenila je tudi, da se ponovno vzpostavi klicni center za informacije o novem koronavirusu.

Vlada je na dopisni seji spremenila pogoje vstopa v Slovenijo. Po novem se tako ukinjajo seznami držav in izenačujejo pogoji za vstop v Slovenijo. Za vse bo veljal pogoj PCT, dokazila pa so lahko tudi evropsko digitalno covid potrdilo in digitalno covid potrdilo tretje države.

Izjemi za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in negativnega testa ostajata le dve, in sicer za dvolastnike in otroke, mlajše od 15 let, v spremstvu starša oziroma skrbnika. Odlok začne veljati 11. julija in velja do vključno 23. julija 2021, uporabljati se začne 15. julija 2021.

Vlada je izdala tudi Odlok o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji ter Odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije.

Odloka začneta veljati 12. julija in veljata do vključno 18. julija 2021. Oba pa se spreminjata v delu, kdaj nastopi zaščita, če se oseba cepi s kombinacijo dveh različnih cepiv.

Če je oseba prvič prejela odmerek cepiva proizvajalca AstraZeneca, se zaščita vzpostavi takoj po prejemu drugega odmerka, če je oseba prejela drugi odmerek cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer ali cepivo proizvajalca Moderna v roku od 28 do 84 dni (štiri do 12 tednov) po prejemu prvega odmerka.

Zaradi slabšanja epidemiološke slike in velikega povpraševanja po informacijah, povezanih z ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa, se bo v ponedeljek, 12. julija, ponovno vzpostavil klicni center za informacije o novem koronavirusu.

Klicni center bo dosegljiv na brezplačni telefonski številki 080 1404, oziroma za klice iz tujine na +386 1 478 7550 od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.07.2021 ob 21:10 gost gost

      Ka se je puklasti Janoš pa prestrašo ,ka ga hrvatekiu ne ovadijo, ker vedo za vse njegove svinjarije z orožjem? Očitno je tak, tak je bili tudi lani, samo potujte, pa ite na Hrvaško, tan nega virusa. te pa v jeseni lok davn, oni se pa iz nas smejejo. Pa še narod je glupi, ka odi ta na to zamazano ,lopovsko, absolutno predrago morje .

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.07.2021 ob 22:13 kilonja gost

        hahaha...znova levuharske zgodbice z orožjem že 30 let vam ni uspelo te vaše pravljice dokazati in vam je nikoli ne bo, mit ki ga prodajate vašim umsko deformiranim sorodnikom zvestim slovenski levici. Vi rdeči ste deformacija človeške rase .

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.07.2021 ob 1:25 gost

      ja tako je to,eni živijo samo da si lahko vzamejo kredit in se namakajo v ustaški scalnici,da so na višku vsega ,važni na vasi ,da so obiskali mlakužo keteri rečejo najlepše more u svamiru..in zaradi teh usranetov,izdajalcev ,se bo zopet ponovilo kot lani,a hrčkoljubci si bodo peli sve je isto ko i lani..smrduhi ....

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.07.2021 ob 1:00 In kako se bo gost

      primorski.eu/trzaska/predsednik-pahor-gost-v-krizu-foto-A882044 gospod predsednik vrnil iz Italije

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.