https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Pomurju osem zlatih maturantov in maturantk

12.07.2021 ob 13:00  

Državni izpitni center je danes objavil rezultate spomladanskega roka splošne mature 2021. Pomurski dijaki in dijakinje so dosegli izjemne rezultate.

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Na ljutomerski gimnaziji je četrti letnik splošne gimnazije obiskovalo 67 dijakinj in dijakov, ki so vsi pristopili k spomladanskemu roku mature. Vsi so maturo opravili in dosegli povprečno število točk 21,21. Trije maturantje splošne gimnazije, kar predstavlja 4,5 odstotka, so postali zlati maturanti. Beležijo tudi tri dijake, ki so dosegli 29 točk, kar jim daje realne možnosti, da dosežejo prag 30 točk po vpogledu in upravičeni pritožbi na RIC.

Zlati maturanti pomladanske splošne mature 2021 so Lejla Denša iz občine Lendava, Lana Kocuvan iz občine Radenci in Timotej Pukšič iz občine Razkrižje.

Letos so k maturi prvič pristopili tudi dijaki in dijakinje Umetniške gimnazije, smer gledališče in film. Četrti letnik je obiskovalo 27 dijakinj in dijakov in vsi so pristopili k spomladanski maturi. Tri dijakinje so bile žal neuspešne, tako so dijaki tega programa maturo opravili z 88,89 odstotka, dosegli pa povprečno 19,79 točk. V tolažbo tem trem je, da mature niso padle v celoti in imajo realne možnosti, da jo uspešno opravijo v jesenskem roku.

Ob tem so na GFML izpostavili, da sta Marko Rengeo in Matic Dominko uspešno opravila sprejemne izpite na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Že s tem rezultatom je umestitev Umetniške gimnazije, smer gledališče in film v pomurski prostor upravičila svoj namen, so zapisali.

Tudi dijaki Maturitetnega tečaja so bili, kljub nezavidljivim pogojem relativno uspešni. K maturi je pristopilo pet dijakov in dijakinj. Žal eden dijak pri enem predmetu ni bil uspešen in ima realne možnosti, da jo uspešno opravi v jesenskem roku.

Gimnazija Murska Sobota

V Gimnaziji Murska Sobota je v letošnjem spomladanskem roku prvič pristopilo k maturi 80 dijakov. Najbolj so se izkazali Aljoša Gabor in Lucija Cör, ki sta dosegla 32 točk ter Nina Bohnec, Alen Strbad in Iztok Rebrica, ki so dosegli 31 točk. S tem so postali zlati maturanti splošne mature.

Vseh dijakov, ki so dosegli skupno 23 in več točk ter tako dosegli odličen uspeh na maturi, je bilo 19.

Trije dijaki žal ni pri enem predmetu niso bili uspešni in bodo v jesenskem roku popravljali oceno. Tako je bilo na tem maturitetnem roku skupno pozitivnih 96,25 % dijakov.

Ekonomska šola Murska Sobota

Na Ekonomski šoli Murska Sobota je v spomladanskem roku k splošni maturi pristopilo devet dijakov ekonomske gimnazije. Vsi so jo uspešno opravili.

Dvojezična srednja šola Lendava

Na DSŠ Lendava je splošno maturo v spomladanskem izpitnem roku opravljalo 14 dijakov in vsi so jo uspešno opravili. Najvišje število točk so dosegle Sarah Abraham (29), Cyntia Bezdi (28) in Lucija Šetar (27) kar je odličen uspeh. Povprečje točk je 21,14, kar je nad državnim povprečjem, ki znaša 20,76 točk.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:59 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.