https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Grajsko dvorišče preplavili zvoki klasične glasbe

Grajsko dvorišče, 14.07.2021 ob 6:05  

Na grajskem dvorišču v Murski Soboti je potekal zaključni koncert udeležencev 27. poletnega glasbenega tabora, ki ga je pripravila Zveza Glasbene mladine Slovenije.

Zveza Glasbene mladine Slovenije je po enoletnem premoru pripravila zaključni koncert udeležencev tečaja 27. poletnega glasbenega tabora. Ta je potekal med 7. in 14. julijem v Murski Soboti, na katerem so gostili mlade skladatelje, harmonikarje, violiste, pevce, godalne komorne zasedbe in glasbene publiciste. Tečaji so bili odprti za vse, ki so želeli izpopolniti svoje znanje in pridobiti nove izkušnje, ne glede na stopnjo dosežene izobrazbe.

Kot zaključek celotnega poletnega glasbenega tabora so tako zvečer na grajskem dvorišču v Murski Soboti pripravili koncert, kjer je bilo slišati mlade glasbenike z vseh koncev Slovenije. Poslušalci pa so lahko uživali v klasični glasbi vse od Johanna Sebastiana Bacha: Fuga v C-duru, BWV 953, Rudolf Matza: Mladi godalci, Vitja Avseca: Toccata, Georg Friedrich Händela: Capriccio št 3, Dmitrij Šostakoviča: Preludij še mnogo drugih.

Tako so poslušalci lahko prisluhnili mladim talentom v klasični glasbi. Nastopili so: Klara Prevodnik (harmonika), Mohor Jevšenak (harmonika), Branko Dobrovoljski (harmonika). Nato sta nastopila v duetu Alenka Mandić (viola) in Igor Agrež (viola), koncert pa je nadaljeval Štefan Kosirnik (harmonika) in Tinkara Zupan na harmoniki. Nato so nastopili Danijel Irenej Bandel (violina), Mihael Krištof Bandel (violina) in Elija Nikolaj Bandel (violončelo). Koncert pa je nadaljeval Nejc Čebokli (harmonika), ponovno je nato nastopil Štefan Kosirnik (harmonika), koncert pa so zaključili Lara Kramer (violina), Ana Krošl (violina) in Nejc Čebokli (harmonika).

Mentorice in mentorji na taboru so bili naslednji: Maja Rome (viola), Tatjana Vasle (solopetje), Luka Juhart (harmonika, interpretacija sodobne glasbe), Dušan Bavdek in Nenad Firšt (kompozicija), Zoran Bičanin (komorna igra za godala in godala s klavirjem).

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:15 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.