https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

V Murski Soboti potekal turnir državnega prvenstva v odbojki na mivki

Letno kopališče Murska Sobota, 13.7.2021  

Na Letnem kopališču Murska Sobota je minuli vikend potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki za mlade do osemnajst let. To je bil drugi turnir državnega prvenstva, na katerem je tekmovalo skupno 22 mladih ekip odbojkaric in odbojkarjev na mivki.

Pri fantih sta zmagovalca tega turnirja Mohor Travnik in Vid Ranc, pri dekletih sta v zelo številčni konkurenci zmagovalki dvodnevnega turnirja postali Živa Javornik in Ula Gorjup.

Pri dekletih je nastopilo skupno osemnajst ekip. Dekleta so do polfinala igrala po sistemu dvojne eliminacije, kar pomeni za vsako ekipo najmanj dve tekmi. Namen tega sistema igranja je, da imajo mladi pari omogočenih čim več tekem. Državno prvenstvo v odbojki na mivki se igra na dva dobljena niza, po skrajšanem sistemu prva dva niza do petnajste točke, na dve razliki in morebitni tretji niz do dvanajst, prav tako na dve razliki.

Obe finalistki turnirja pri dekletih, prvi nosilki Anja Puckmeister in Tija Šketa ter štirinajsti nosilki Živa Šalej in Lara Jelen, sta se brez poraza uvrstili v finale tega drugega turnirja državnega prvenstva v odbojki na mivki. Prvo mesto sta osvojili Živa Javornik in Ula Gorjup, ki sta z dve proti nič v nizih (2:0, 15:9, 15:10) premagali prvi nosilki Anjo Puckmeister in Tijo Šketo Rozman. Tretje mesto sta preprečljivo osvojili Zala Kalar in Rima Posedel.

Pri fantih so nastopile štiri ekipe, zaradi nastopa mlade reprezentance v odbojki, so v tujini nekateri najboljši mladi odbojkarji, ki zaradi tega niso igrali na tem turniju. Fantje do so odigrali turnir v nedeljo, 11. julija, po sistemu vsak z vsakim. Zaključno tekmo pri fantih, ki je bila odigrana tik pred nevihto v Murski Soboti, so odigrali prvi in drugi nosilec turnirja, Grega Okroglič in Primož Jeklin proti Aleksandru Stojanoviću in Mirnelu Tunanoviću, za skupno drugo mesto. Prvo mesto sta si namreč priborila nosilca, ki sta manjkala na prvem turnirju v Kranju, in sta tokrat v Murski Soboti v obeh medsebojnih dvobojih premalaga oba prva nosilca v treh nizih. Drugo mesto sta si priborila Grega Okroglič in Primož Jeklin, s tretjim mestom sta se po treh nizih zadnjega dvoboja na turnirju, morala zadovoljiti Aleksander Stojanović in Mirnel Tunanović.

Iz Odbojkarskega kluba Radenci je na turnirju nastopil tudi Teo Založnik, ki trenira odbojko pod vodstvom Bogdana Mariča in je ta turnir državnega prvenstva igral skupaj s Filipom Winklerjem. V prvi tekmi proti drugima nosilcema, je domači par nudil dostojen odpor v treh nizih, preostala dva dvoboja sta morala priznati premoč nasprotnikom že po dveh.

Ob odsotnosti častnega pokrovitelja državnega prvenstva, župana Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška, je nagrade najboljšim podelil direktor Cone.center, razvojnega vozlišča odbojke na mivki Marko Savić. Organizatorji so si oddahnili, da so tekmovanje spravili pod streho še pred kratkotrajno a močno nevihto.

Foto: Jure Zauneker

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.