https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Začenja se 17. Grossmann - festival fantastičnega filma in vina

16.07.2021 ob 7:00  

Med 16. in 24. julijem se bo v Ormožu in Ljutomeru odvil 17. Grossmann – festival fantastičnega filma in vina. Letošnji Grossmann bo nanesel 36 celovečercev, 34 kratkometražnih filmov in 9 dokumentarcev iz 30 držav.

Mednarodnih filmski festival, posvečen žanrski kinematografiji s fokusom na fantastični film ter vinu, bo tudi letos postregel z retrospektivami, delavnicami, koncerti, razstavami, Parado zombijev (če bodo dovoljevale NIJZ zapovedi) in sploh prvim Zombie Drive-by (Mimovoz zombijev), zanimivim naborom mednarodnih gostov – tokrat z Garyjem Shermanom in Lloydom Kaufmanom –, vinskimi degustacijami, brezplačnim kampiranjem in odlično družbo.

Filmski program

Obeta se 36 celovečercev ter nabor kratkometražnih filmov s podobnim obsegom. Podroben razpored filmov lahko najdete tukaj.

Za najboljši film – nagrado Hudi maček 2021 se bo potegovalo šest celovečernih filmov, in sicer madžarska nadnaravna grozljivka Post mortem (z gostom režiserjem Pétrom Bergendyjem), britansko-nemški folk horror Odrešena režiserja Thomasa Claya, francoska komična grozljivka Teddy režiserjev Ludovica in Zorana Boukherme, prvi belgijski zombi film Klinika za zombije (z gostom režiserjem Larsom Damoiseauxom), belgijsko-francosko-irski srhljivi triler Lovec in plen režiserja Vincenta Paronnauda in britanska psihološka grozljivka Rodbina režiserja Joeja Marcantonia.

Podelili bodo še Slakovega hudega mačka za najboljši kratki film, Melies dArgent za najboljši evropski fantastični kratki film (od leta 2010 je Grossmannov član Méliès International Festivals Federation) ter Hrupnega mačka za najboljši glasbeni dokumentarec.

Vinski program

Za naslov vinskega šampiona Hudega mačka se letos borijo cuvée Revolution s Turistične kmetije Hlebec, šipon iz Vinogradništva družine Kos, traminca iz Vinogradištva Kovačič in Vin Marič ter Zara cuvee z Izletniške kmetije na koncu vasi. Posebni gost vinskega programa je glavni enolog kleti Vinakoper Boštjan Zidar, ki mu bo družbo delala vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin.

Spremljevalni program

V spremljevalnem programu bo posebna pozornost namenjena južnokorejski grozljivi kinematografiji. O njej bodo spregovorili Sanja Struna, koordinatorka za filmske dogodke Veleposlaništva Republike Koreje in voditelji podkasta O.B.O.D. Mito Gegič, Igor Harb in Aljoša Harlamov.

Med festivalom bodo tudi letos potekale številne delavnice, in sicer filmska delavnica z Vasjo Rovšnikom, delavnica maskiranja z Matejo Naberšnik in delavnica za otroke, delavnica filmske kritike z Majo Kranjc in Robertom Kuretom ter delavnica vizualnih učinkov z režiserjema Dinom Juliusom in Luko Hrgovićem.

Letos se bo tudi končno zgodil edinstveni Mimovoz zombijev, prvi svojega imena, ki ga organizatorji pripravljajo v sodelovanju s Citroën klubom Slovenije in Ustvarjalnim društvom ART klub 7 iz Gornje Radgone.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.07.2021 ob 7:29 Marko gost

      Maškarada na prostem in nič drugega. Škoda občinskega denarja za take bedarije

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.07.2021 ob 8:23 Miha gost

      Bi bilo bojse ja. Kak pa to sranje po lotmerki

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.07.2021 ob 8:40 Mateja gost

      Res je, v svetu je situacija dovolj grozljiva. To je cist tja vrzen denar. Maškarada in alkohol in še kaj hujšega. Ni vredno besed

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.07.2021 ob 10:11 Marjan gost

      Še dobro, da so se preselili za nekaj dni v Ormož, naj tam ostanejo, tja tudi sodijo.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.07.2021 ob 14:15 gost

      Portal Pomurec.com omogoča primitivne in vulgarne komentarje, kakršnih zlepa ne zasledimo v drugih slovenskih medijh. Pomurec.com postaja tako prava sramota za Mursko Soboto in Pomurje.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.07.2021 ob 19:08 Jožica gost

      Pa saj vam ni treba iti,če vam je vse sranje.Za nekatere,pa prav gotovo ,lepo in zanimivo.Tisti pa naj uživajo.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.07.2021 ob 1:57 gost

      gospod Jursa bo prisa z parlamenta in da order, raztirati to mrtvo pamet, kera se zbira in kvari ogled v ton centri Lotmerka, raje naj stopijo do cerkve i molijo da se ta grosmanof fasenk brise z Prlekije za uvjek.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.07.2021 ob 15:24 Simona gost

      se strinjam, Grossmann bi se v grobu obračal, ko vidi to sklopocalo v lotmerku. Festival je lzgubil ze ohoho let na pomenu. Gospodo Tomažu se je malo poslabšalo. Bi bilo boljše, če bi vse v roke vzel Peter hmmm mogoče? Al pa ne

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.07.2021 ob 15:34 Vanek gost

      Fašenk je fašenk, zraven pa drogs and rockenrol ,drujgo nika

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.02.2022 ob 16:39 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.