https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Med maturanti že 154 okužb

13.7.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodelovala namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager.

V evropski regiji že 26. teden beležijo 30-% rast primerov.

Med najverjetnejšimi viri okužb je zelo velik delež uvoženih. Največji delež uvoženih skupkov okužb je iz Španije in nekaj tudi iz Hrvaške, posamezni primeri prihajajo od drugod," je povedala Čakš Jagrova.

Največji delež okuženih je v starostni skupini od 15 do 24. let. 

Že 154 okužb

"Množične prireditve še dodatno predstavljajo tveganje za širitev covida-19. Na Dolenjskem smo do danes potrdili 122 okužb med udeleženci maturantskega izleta in 49 sekundarnih primerov, to je tistih, ki so jih ti maturanti okužili doma.

Na Gorenjskem je okuženih 32 maturantov in 2 sekundarna primera. Skupno imamo trenutno 664 visoko rizičnih kontaktov med udeleženci maturantskega izleta in tudi tistih, ki so se okužili od njih, ko so se vrnili domov.

Iz maturantskega izleta v Španiji je bilo tako prinesenih že 154 okužb.

 

Poznamo 2 tipa karanten. Prva je karantena na meji, druga pa epidemiološka karantena. Karanteno na meji lahko po 5 dneh prekinemo z negativnim PCR testom, epidemiološka karantena traja 10 dni in je ni mogoče prekiniti," pove Čakš Jagrova. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2021 ob 13:26 gost

      Koliko od teh 154,ki veste da so okuzeni,je bilo cepljenih. Sigurno imate tudi te podatek.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.07.2021 ob 13:34 gost

        Narobe vprašanje. Pravo vprašanje bi moralo biti: KOLIKO OD TEH POZITIVNIH IMA ZDRAVSTVENE TEŽAVE?

        16 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.07.2021 ob 13:33 +- gost

      Če so šli za več dni, so mogli biti ceplene ali prebolevniki, ovaček za več dni ni variante ka ideš kama. Se prave ka je nateeeg ka cepijvo kaj hasne,..........

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.07.2021 ob 13:34 +- gost

      Če so šli za več dni, so mogli biti ceplene ali prebolevniki, ovaček za več dni ni variante ka ideš kama. Se prave ka je nateeeg ka cepijvo kaj hasne,..........

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.07.2021 ob 14:33 gost

      Ka je v vaših blesavih glavah nej jasno , če ne razmite zapisa se ne pokajte zraven , diletanti tak kak papige ponavlate zlajnane stvari , najprej vsaj osnovno šolo končati.

      4 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.07.2021 ob 14:38 gost gost

        začni malo s svojo glavo premišlavati nej ka samo velikega vodjo poslušaš. Saj so sami pravili ka cepljenje ne zagotavlja 100% zaščite ampak samo to da v primeru da zboliš za kovidom bi ga naj prebolel le v lažji obliki, kar pa jih itak več kot 90% tudi brez ceplenja preboli.

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.07.2021 ob 14:35 Še vedno , gost

      trdim , da kumrovški tečaj ni dovolj za komentiranje.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.07.2021 ob 14:47 gost gost

      Španija od 7. junija 2021 od potnikov, ki prihajajo iz rizičnih držav in so starejši od 12 let, za vstop v Španijo predložiti enega od naslednjih dokumentov: - potrdilo o cepljenju zoper Covid-19, kjer je preteklo od drugega odmerka cepiva najmanj 14 dni. Sprejeta so cepiva odobrena s strani Evropske agencije za zdravila ali WHO. Potrdilo mora vsebovati naslednje podatke: ime in priimek, datum cepljenja z navedbo datuma prejema zadnjega odmerka, vrsta uporabljenega cepiva, država izdajateljica, identifikacija organa, ki je izdalo potrdilo o cepljenju. - potrdilo o prebolelosti, ki ga izda pristojni organ ali zdravstvena služba najmanj 11 dni po prvem diagnisticiranem pozitivnem rezultatu. Potrdilo ima omejen rok uporabe in sicer 180 dni od datuma odvzema vzorca. Potrdilo mora vsebovati naslednje podatke: ime in priimek, datum pozitivnega diagnostičnega testa na SARS-COV-2, vrsta opravljenega testa, država izdajateljica. - negativni test RT-PCR / RT-LAMP /TMA ali hitri antigenski test (sprejema se teste odobrene s strani Evropske Komisije) ki ni starejši od 48 ur. Dokument mora vključevati ime in priimek, datum odvzema brisa, vrsta opravljenega testa, podatki države izdajateljice. Vsi potniki morajo še naprej izpolniti spletni obrazec za zdravstveni nadzor (Formulario de Control Sanitario) na spletni strani Spain Travel Health www.spth.gob.es, kjer se prejme QR kodo, ki se jo pokaže ob vstopu v Španijo (vsaka oseba mora imeti svojo QR kodo povezano s potovanjem). Obrazec morajo izpolniti tudi potniki v tranzitu. Dodatno so vsi potniki, ki v Španijo vstopijo preko letališč in pristanišč zdravstveno pregledani – nadzor obsega meritev temperature (meja je 37,5 stopinj), pregled dokumentacije ter vizualni pregled. Potrdila morajo biti izdana v španskem, angleškem, francoskem ali nemškem jeziku. V kolikor dokument ni izdan v navedenem jeziku je potreben prevod uradnega organa v španski jezik. Več uporabnih informacij najdete na: https://www.spth.gob.es/faq?tab=2

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.07.2021 ob 14:52 gost

      Pa ka bluziš vej pa še mala deca znajo ka je cepljenje nej 100% , neka obračaš besede , ne bluzi v trij dnij , itak živiš še v času Ilije Čvorovića.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.07.2021 ob 14:56 gost

      Rajši napiši malo o Iskrinih števcih , pa o tvojoj penziji pa o zemlji koje nema više jer je bankrotirala , to so teme nej pa covid , katerega si pozdravo z enim lekadolom.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.07.2021 ob 16:57 gost

      To je nateg že od pred lanskega marca. Samo ka do bogati bolj bogati to je vsa logika. Hlapci ki pri tem sledijo in glupi narod svetovni pa zraven glada.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.