https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Preverite, kaj se prihajajoče dni dogaja v Pomurju

15.07.2021 ob 20:45  

Ta konec tedna je v Pomurju kar nekaj dogodkov in prireditev. Za vas smo jih nekaj zbrali in izpostavili, kam se lahko odpravite.

Petek 16. julij

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota vas vabi ob 18. uri v MIKKovo galerijo Odprto obrobje, kjer se predstavlja Samir Cerić Kovačević- "Transkripti prostora". Gre za serijo avtorskih zapiskov s fotografsko kamero s podpisom Samirja Cerića Kovačevića. Ko gremo skozi galerijo, smo priča zgodbi o izkušnji. Tako kot avtorja, lahko tudi nas motivi presenetijo, razžalostijo, razveselijo ali predstavljajo. Vstopnine ni. Dogodek se bo izvedel v skladu z napotki in ukrepi NIJZ.

 

 

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota na prenovljenem delu Slovenske ulice, od Hranilnice prekmurskih dobrot do Hotela Zvezda, od 11. pa do 20. ure, prireja ponovno Sočno vilico. Tokrat bo na sočni vilici pestra druščina ponudnikov: LocoRoll, Langoš Vinarium, Mr. Falafel, Habahaba Streetfood, Gud Street Fud in Mojster Vafelj. Prisotna bosta tudi mikropivovarna Bevog in Vina Kramberger. Druženje na prenovljeni Slovenski ulici bo med 15. in 20. uro popestril nastop dueta (Dorina in Tjaša) MÜVI & gost Sašo Zver. 

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota vas vabi ob 20. uri na grajsko dvorišče, kjer bo koncert: Dnevna soba s posluhom: EX YU (Köla). Če so vam oči v barvah Jadranskega morja ter v sebi nosite slovansko dušo, bo tokratna poslušalnica pravi izbor za vas. Podali se bomo na bogato in kakovostno glasbeno pot v pretekli čas z modrim vlakom od Vardarja pa do Triglava. Ali kot je rekel nekdanji generalni sekretar Združenih narodov Boutros Boutros-Ghali: "Upam, da se bodo mladi ljudje, naslednje generacije iz Balkana spet združevale in na ta način pripomogle k globalnemu mirovnemu razvoju". Pridružujemo se pozivu na večeru EX YU. Vstop prost. Dogodek se bo izvedel v skladu z napotki in ukrepi NIJZ.

V sklopu Soboškega poletja bo ob 21. uri na Trgu kulture v Murski Soboti nastopila zasedba MARKO BANDA. Zasedba: Miha Kavaš – violina, Andi Sobočan – cimbale, Boštjan Rous – klarinet, Željko Ritlop – klarinet, Slavko Petek – kontrabas. Marko banda ohranja prekmursko ljudsko glasbeno izročilo, v katero zaradi zgodovinskih dejstev sodijo tudi madžarske pesmi, zagodejo pa tudi kakšno ljudsko z drugih koncev Slovenije. 

Na sejmišču Gornja Radgona bo ob 19.uri potekal Metal Fest: Festivalska transverzala Pomurje-Posočje. Nastopili bodo Noctiferia, Srd, Snøgg in Dark Sphere. Vstopnina: 5 €/dan. Karte so v predprodaji od 12. julija v Mladinskem centru Gornja Radgona.

JSKD, Območna izpostava Lendava, prireja pri Stolpu Vinarium ob 17. uri nastop Pomurskega tamburaškega orkestra. Vstop je prost.

Sobota, 17. julij

Na sejmišču Gornja Radgona bo ob 19. uri potekal 2. dan Metal Festa: Festivalska transverzala Pomurje-Posočje. Nastopili bodo Sear Bliss, Vulvathrone, Jegulja in Taste of Plague. Vstopnina: 5 €/dan. Karte so v predprodaji od 12. julija v Mladinskem centru Gornja Radgona.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota vas vabi ob 19. uri na grajsko dvorišče, kjer bo potekal: MIKKov družabni večer. Vabljeni, da se jim pridružite na družabnem večeru in prinesete s sabo kako namizno igro, igralni plošček ali karte. Dogodek se bo izvedel v skladu z napotki in ukrepi NIJZ.

PGD Janžev Vrh vas vabi od 16. ure dalje na že tradicionalno 20. JANIŠPERSKO NOČ IN PASULJADO Z ANSAMBLOM PETRA FINKA. Časovnica;  med 16. in 17. uro prihod tekmovalnih ekip; ob 17. uri začetek tekmovanja v kuhanju pasulja; Od 18. ure naprej zabava z ansamblom Petra Finka in bogatim srečelovom; ob 20. uri konec tekmovanja; med 20. - 21. uro sledi zbiranje in ocenjevanje vzorcev pasulja ter razglasitev rezultatov. 

JSKD, Območna izpostava Lendava, prireja ob 10. uri likovno kolonijo na Hotizi: LIKOVNA KOLONIJA ŽIVLJENJE OB REKI MURI. Kolonija bo potekala v okolici brodarske hiše ribiča Tinča. Vstop je prost. 

V sklopu Hotiških rib ToGo bo potekala OTROŠKA LIKOVNA DELAVNICA pri hotiškem brodu. Organizator delavnic je Kulturno društvo Hotiza. Vabljeni.

Turistično društvo Hotiza organizira Hotiške ribe ToGo. Tako bodo na asfaltnem platoju v Nogači ljubitelji Hotiških rib po dolgem premoru spet lahko okusili njihove ribe. Njihov ribič "Tinč" bo za vas pripravljal ribe od 11. do 19. ure. Pričakujejo vas na Hotizi z odličnimi ribami, ki pa jih lahko zapakirajo tudi za domov. Privoščite si malo oddiha in si za kosilo naročite ribe ToGo. Od 19. ure se bo program odvijal naprej pri hotiškem brodu, kjer bo sledila otvoritev učne poti "ribiča Tinča" in otvoritev razstave Roberta Juraka "Panonske ribe". Ob 20. uri bo sledil koncert glasbene skupine Gemaj. Organizatorji bodo pri izvedbi upoštevali priporočila NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom COVID-19.

 

Med 10. in 20. uro bo ob Expanu pri Soboškem jezeru, spet živahno saj vas čaka IGRIVO JEZERO. Za zabavo, športno dogajanje in animacijo bodo poskrbeli s športnimi aktivnostmi na in ob vodi. Čaka vas: zorb, nogomet na milnici, vožnja in še mnogo več - PRESTAVLJENO na 24. 7. 2021.

V sklopu Soboškega poletja bo ob 10. uri na Trgu kulture v Murski Soboti gledališka predstava za otroke: ZVEZDANA IN ZVONKO V CIRKUSU NAJ ZARES, Miškino gledališče. CIRKUS NAJ ZARES je magičen kraj, v katerem skupaj z artistko Zvezdano in klovnom Zvonkom na najbolj nenavaden način odkrivajo skrivnosti cirkuške arene. Igrajo: Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan in Luka Slavic. 

V okviru Poletja v Moravskih Toplicah je TIC Moravske Toplice pripravil pestro poletno dogajanje. Tako bo v okviru Poletnega sobotnega večera na zelenici v središču Moravskih Toplic ob 19:30 nastopila skupina: Take Nine Orchestra.

V sklopu Soboškega poletja bodo ob 21. uri na Dvorišču Hranilnice prekmurskih dobrot v Murski Soboti na Skritem dvorišču nastopili: ZZ Quartet. Zasedba: Simone Zanchini – harmonika (IT), Ratko Zjaca – kitara (NL/CRO), Martin Gjakonovski – akustični bas (MK), Jože Zadravec – bobni (SLO). Karizmatični jazzovski ZZ Quartet je letos izdal nov album z naslovom Midnight in Europe. Ta eklektični muzikalični zbir organskega prepletanja združuje več glasbenih zvrsti, od jazza, klasične glasbe, folklorne glasbe, zvokov z različnih koncev sveta, do rocka. 

Občina Radenci organizira od 20.30 dalje v neposredni bližini minigolfa v parku v Radencih, Večer v parku, na katerem bo nastopil: Rok Kosmač. Vstop je prost. - PRESTAVLJENO na 23. 7. 2021 ob 20:30.

Nedelja 18.7. 

Turistično društvo Hotiza organizira Hotiške ribe ToGo. Tako bodo na asfaltnem platoju v Nogači ljubitelji Hotiških rib po dolgem premoru spet lahko okusili njihove ribe. Njihov ribič "Tinč" bo za vas pripravljal ribe  od 11. do 19.ure. Pričakujejo vas na Hotizi z odličnimi ribami, ki pa jih lahko zapakirajo tudi za domov. Privoščite si malo oddiha in si za kosilo naročite ribe ToGo. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2021 ob 22:18 kilonja gost

      Lepo, slovenski izvajaci, ne pa drugorazredni hrvatski depresivneži z zlajnanimi , večinoma plagiatorskimi mukotrpnimi kanconami .

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.07.2021 ob 18:40 Gost gost

      Dragi kilonja...ti drugorazredni hrvaski pevci pritegnejo vec obiskovalcev kot vsi slovenski velepevci skupaj...vsa cast redkim izjemam(Luka Basi pa kaksen narodnozabavni ansambel,vse ostalo pa je bolj bogo)!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 16:57 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.