https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Za tranzit in mednarodni transport se ne zahteva pogoj PCT

14.7.2021  

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji izdala Odlok o dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.


Z dopolnitvami odloka se dve izjemi (tranzit in mednarodni transport), ki sicer veljata le do vključno 14. julija 2021, uporabljata do vključno 15. avgusta 2021. Vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu in brez pogoja PCT se za ti dve izjemi dovoli še naprej, in sicer do 15. avgusta 2021.

Tako se vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu in brez pogoja PCT do 15. avgusta 2021 dovoli:

- osebi, ki je napotena na ali z opravljanja nalog v sektorju mednarodnega prevoza in to ob prehodu meje izkazuje s »Spričevalom za delavce v sektorju mednarodnega prevoza« iz Priloge 3 Sporočila Komisije o izvajanju zelenih voznih pasov iz Smernic glede ukrepov za upravljanje meja za zaščito zdravja in zagotovitev razpoložljivosti blaga in bistvenih storitev ali z drugo ustrezno listino, iz katere je mogoče razbrati, da jo je napotil delodajalec;

- osebi, ki potuje v tranzitu čez Slovenijo in jo zapusti v najkrajšem času oziroma najpozneje v 12 urah po vstopu.

Oseba, ki uveljavlja eno od izjem, mora policiji predložiti dokaze za obstoj izjeme, sicer se napoti v karanteno na domu. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer pa se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

Namen podaljšanja uporabe izjem je omogočiti osebam, ki delajo na področju mednarodnega transporta, in osebam v tranzitu, da se pripravijo na novo enotno ureditev pogojev vstopa v Slovenijo, so sporočili z urada vlade za komuniciranje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.07.2021 ob 16:04 gost

      Za delavce migrante pa? Količek u dupe. 90 % teh delavcev je za Janšo, volijo ga vsa leta, Goričanci bi umrli zanj, bili so glasni kako ji8m bo Janša vse zrihtal, ko bo prišel na oblast. Zdaj pa? Ta isti Janša, za katerega bi umrli, jih jebe na suho.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.07.2021 ob 16:21 kilonja gost

        Debeli nikakor tio ne uspe s tvojo bebavo Janša antipropagando..se še spomniš kdo je obdavčil delavce migrante ki hodijo delat v Avstrijo ? Naj vas vse spomnim, Miro Cmerar, leva vlada ;) . Ta je ljudem tudi vzela pogrebnine ( 550 € za vsakega umrlega državljana za stroške pogreba ) ta ista vlada, LEVA vlada je vzela 50 € nagrade za zaposlene invalide. Vprašaj delavce ki se vozijo v Avstrijo kolikokrat tedensko se morejo tam testirat ;) .

        5 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.07.2021 ob 16:25 Migranti su musloteroristi gost

        svet24.si/clanek/novice/svet/60eee1157501e/policija-aretirala-sefa-bosanskih-obvescevalcev

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.07.2021 ob 16:56 gost

        Kilonja, kot po navadi zopet lažeš. Nobena vlada ni obdavčina delavcev migrantov. Te laži lahko Janša širi samo med tistimi s posebno šolo. USTAVNO SODIŠČE je dosodilo, da so vsi davkoplačevalci v Sloveniji enaki in, da vsi rezidenti plačujemo enako po istem zakonu, kar je edino pravilno. To velja tudi v Avstriji, Nemčiji, Švici, v vsaki razviti demokratični državi. Je pa res, da je daleč nazaj leva vlada omogočila tem delavcem migrantom, da so imeli pri plačilu dohodnine nekaj olajšave, če se ne motim okli 7.000 evrov. A to je daljna zgodovina. Tudi vse ostalo lažeš. Za pogrebnino je določena lestvica po prihodniku na družinskega člana. Kaj vse je ljudem vzela Janševa vlada samo z zakonoma ZUJF in ZPIZ, ti lahko pišem dve uri. Si tudi ti delavec migrant in delaš v leder fabriki?

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.07.2021 ob 7:37 kilonja gost

      To velja tudi v Avstriji, Nemčiji, Švici...same fašistične države so to kot jim ti praviš . Nekdo je mogel sodišču dati predlog za to obdavčitev in to je bila politika in to je bil Miro Cmerar, slučajno se spomnim da je pred njim to poizkušal že tvoj ljubljeni Janša pa mu ni uspelo ;) .

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2021 ob 7:42 kilonja gost

        pogrebnino je Cmerar ukjradel vsem državljanom, pustil jo je samo takim kot si ti, socialnim problematikom, pojma nimaš o politiki, samo o pokojninah trobiš, ki jih je Janša znižal, tvoji pa so potrebovali potem 6 let da so se jih spomnili zvišat ;) . Do tačas pa jim je pasalo da so se koristili od " umazanega " zakona JJ .

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2021 ob 8:40 gost

        Kilonja take laži lahko ti pišeš na Novi24TV, na tem portalu pač ne moreš, ker so tu pametnejši bralci n poznajo pravo zgodvino Slovenije in ne zlagano i lažnivo Janševo in njegovih hlapcev kot si ti.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2021 ob 8:53 gost

        .......... Ustavno sodišče je to sklenilo maja 2013, vlado je pa leta 2012 do 27. februarja 2013 vdil Ivan Janez Janša, torej je jasno iz katere vlade je prišel predlog. Miroslav Cerar mlajši je pa v politiko prišel šele leta 2014. Vsaka tvoja beseda je laž.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2021 ob 9:15 gost

        Kilonja, pri pogrebninah zopet lažeš. Normalen človek pogleda zakon, preden nekaj napiše, Ti pa nabijaš in lažeš v tri dni - sicer člani SDS in njihovi plačanci drugega ne znate kot lagati. Človek je upravičen do izplačila pogrebnine, če nima dohodka višjega od 1,5 minimalne plaće ( posameznik ) in do 3,5 minimalne plače ( družina ). Tisti, ki zaslužijo 10.000, 20.000, 25.000 evrov mesečno pač ne rabijo dobiti povernjene pogrebnine, ker imamo v USTAVI še vedno zapisano, da smo SOCIALNA država. Ti bom pa napisal svinjske stvari, ki sta jih napravila Pahor in Janša kot predsedenika vlade. Narcisoid Borut Pahor ( si videl čudo - kot levičar ga kritiziram, ne prenesem in povem, da tak človek nikoli ne bi smel biti ne predsednik vlade, ne predsednik države, desničarji nikoli niste in si ne upate kritizirati Janše ) je dijakom in študentom VZEL OTROŠKE DODATKE, Janša je v JU zamrznil plqče in napredovanja, zamrznil pokojnine, upokojencem vzel dodatek za rekreacijo, nekaterim upokojencem vzel celo del ali celo pokojnino ( Ustavno sodišče je pozneje te pokojnine vrnilo, a veliko upokojencev je v tem času umrlo brez svojih zasluženih pokojnin - kako so živeli brez svoje zaslužene pokojnine, si sploh ne upam zamisliti, VELIKO ŠTUDENTOM JE VZEL ŠTIPENDIJE ( posledično so morali končati s študijem ), v bolnišnicah, zdravstvenih domovih, DSO, ............je prepovedal nove zaposlitve - posledice tega neumnega ukrepa že leta in leta čutimo vsi, .............................................................................................................

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.07.2021 ob 8:49 gost

      MM

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.07.2021 ob 21:35 gost

      zgornji vsi ka te vij mislite, Janez drzava de vas badava prezivlala, na konci se pa zasenki zakopala. Nejde to ovako bolane ...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.