https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Tadej Pogačar drugič zapored osvojil Tour de France

18.7.2021  

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je bil v Parizu okronan kot veliki zmagovalec dirke po Franciji.

Dvaindvajsetletnik s Klanca pri Komendi je moral do dokončne potrditve druge zaporedne zmage na Touru le še prikolesariti do cilja sicer slovesne in večinoma sprinterjem namenjene zadnje etape od Chatouja do Elizejskih poljan v francoski prestolnici (108,4 km).

Tadej Pogačar po prečkanju ciljne črte na Elizejskih poljanah uradno zmagovalec 108. dirke po Franciji.

Pogačar je osvojil tri prestižne majice. Rumeno za skupnega zmagovalca, belo za najboljšega mladega kolesarja ter pikčasto za najboljšega hribolazca.

 

Na zadnji etapi je sicer slavil Belgijec Wout van Aert.

Dirko po Franciji sta uspešno zaključila tudi dva Slovenca. Z dvema zmagama v sedmi in 19. etapi je letos na Touru zablestel Matej Mohorič (Bahrain Victorious), v vlogi pomočnika pa je dobro delo opravil tudi Luka Mezgec (BikeExchange). Najvišje je sicer posegel v zadnji etapi, ko je bil na Elizejskih poljanah četrti.

Vsi trije Slovenci so se danes v delu etape, namenjene fotografom in snemalcem, poklonili tudi Primožu Rogliču, ki se je moral zaradi posledic padcev predčasno končati Tour. Pogačar, Mohorič in Mezgec so pred kamerami družno pozirali s številko 11, ki jo ne letos nosil Roglič.

* Foto: Twitter

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.07.2021 ob 21:30 gost

      bravo Pogi,ambasador Slovenskega kolesarstva ,kapo dol ,hvala ti za vse!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.07.2021 ob 13:30 gost

      Kdaj nam bo pa tunčika povedal, da je Roglič odstopil???

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.07.2021 ob 13:48 gost

      Gonite se nekam s tem nepomembnim kolesarstvom. Ure in ure dolgočasnih prenosov, za dobro tekmo v kateri bi gledalci uživali pa nimate denarja oziroma nočete prenašati tekme. In kaj je zdaj imel Mezgec od tega, da je vozil za druge ( ekipo ), da so zmagovali? Ena vožnja se ti poserje, da imaš malo večjo prednost, potem pa ves čas previdno voziš v glavnini, in si zmagovalec. Zame je to letos nelegularno, ker je veliko favoritov zaradi slabe organizacije padlo in predčasno zaključilo tekmovanje. Vi si ga pa na račun Pogačarja mečite na roko, če ste tako nori.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.