https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Elektro Maribor namenil sredstva humanitarnima organizacijama

20.07.2021 ob 6:05  

Elektro Maribor namenil sredstva 2 humanitarnima organizacijama Rdečemu križu - Območno združenje Gornja Radgona in Humanitarni organizaciji župnije Gornja Radgona.


Elektro Maribor je nadaljeval letošnji cikel tradicionalne pomoči humanitarnim organizacijam na oskrbnem območju družbe. Tako je družba namenila 2 donaciji, vsako v vrednosti 1.800 € humanitarnima organizacijama Rdeči križ - Območno združenje Gornja Radgona in Humanitarna organizacija župnije Gornja Radgona.

Predsednik uprave družbe Elektro Maribor, mag. Boris Sovič, je ob tem povedal, da družba Elektro Maribor zagotavlja oskrbo prebivalstva, družbenih sistemov in gospodarstva z električno energijo. Tradicionalno podpirajo delo humanitarnih organizacij, saj je zaradi zahtevnih socialnih razmer njihovo delo na območju Severovzhodne Slovenije izjemnega pomena. Posebno pozornost namenjajo podpori projektom humanitarnih organizacij in njihovim dejavnostim, usmerjenim v pomoč ljudem, ki tovrstno pomoč najbolj potrebujejo. Tradicionalno podpirajo tudi programe humanitarnih organizacij v Gornji Radgoni, kjer uspešno deluje njihova organizacijska enota z zavzetimi sodelavkami in sodelavci.

O namenu porabe sredstev so v organizacijah pojasnili:

Katja Makovec, Sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona, je o odločitvi za porabo sredstev pojasnila, da je poslanstvo njihove organizacije pomoč pomoči potrebnim, in med tem tudi socialno šibkejšim družinam in posameznikom. Pri njihovem delu se pogosto srečujejo s težavami in potrebami ljudi, ki jim sami, brez podpore donatorjev in drugih deležnikov ne bi bili kos. Pojav epidemije koronavirusa je terjal svoj davek tudi na področju zaposlitev, saj je veliko ljudi v tem času zaradi čakanja na delo ali izgube zaposlitve doživelo izpad dohodka, kar je še povečalo število prosilcev pomoči. Tudi letos želijo del donacije nameniti za pomoč socialno ogroženim družinam in posameznikom, za nabavo šolskih potrebščin ter poplačila osnovnih življenjskih stroškov. Del donacije pa bi želeli priključiti akciji zbiranja sredstev za nabavo bivalnega kontejnerja, ki bo namenjen za premostitev bivalnih težav družinam in posameznikom, ki so utrpele škodo zaradi naravne nesreče ali kjer obstajajo drugi razlogi za slabe bivalne razmere.

Nada Valner, iz humanitarne organizacije župnije Gornja Radgona, je o porabi sredstev pojasnila, da pomagajo ljudem v stiski, pri plačilu položnic in računov. Zbirajo in delijo prehranske in higienske izdelke, zbirajo denarna sredstva s pomočjo prostovoljnih organiziranih delavnic, kot sta pletenje adventnih venčkov in izdelava voščilnic. Poiščejo socialno ogrožene otroke in družine za letovanje v Portorožu v sklopu slovenske Karitas. Sodelujejo s službo sociale in rdečega križa in z ostalimi prostovoljci Karitasa v sosednjih župnijah in škofijsko Karitas Murska Sobota. Občasno sodelujejo tudi v Lazarjevem domu v Murski Soboti s škofijsko Karitas Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.