https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Hitri antigenski testi brezplačni le še za določene skupine

19.7.2021  

Vlada izdala Uredbo o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2. Hitri antigenski testi od 23. avgusta brezplačni le še za določene skupine.

Z Uredbo o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2 se uvaja obveza izvajalcev presejalnega testiranja v Sloveniji. Uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne 23. avgusta 2021.

Presejalni programi obsegajo mikrobiološke preiskave na virus SARS-CoV-2 in se izvajajo za osebe, ki niso prebolele COVID-19 oziroma niso polno cepljene proti COVID-19, in sicer za:
‒ osebe, ki lahko povzročijo širjenje COVID-19 s svojim delom ali ravnanjem v okolju, kjer obstaja neposredna nevarnost za širjenje, to so uporabniki zdravstvenih storitev, oskrbovanci socialno varstvenih zavodov, osebe v zavodih za prestajanje kazni zapora, prevzgojnih domovih, centrih za tujce, varnih hišah, azilnih domih, integracijskih hišah in kriznih centrih za otroke,
‒ osebe, ki se zaradi medicinskih razlogov ne smejo cepiti, kar se izkaže z zdravniškim potrdilom.

Sredstva za izvajanje presejalnega programa iz prvega odstavka tega člena se zagotavljajo v proračunu Republike Slovenije. Presejalni program se izvaja, dokler ni dosežen zadosten odstotek precepljenosti prebivalstva, ki učinkovito zameji nadaljnje širjenje SARS-CoV-2. Minister izvajanje posameznega presejalnega programa od zadostnem odstotku precepljenosti prebivalstva spremeni oziroma ukine.

Za učence in dijake se izvaja samotestiranje s hitrim antigenskim testom tako, da testirana oseba sama opravi odvzem brisa in odčita rezultat. Samotestiranje se opravi s testom HAG, ki izpolnjuje zahteve za dajanje na trg oziroma v uporabo v Republiki Sloveniji za namen samotestiranja v skladu s predpisom, ki ureja medicinske pripomočke. Način izvajanja samotestiranja natančneje določi minister v soglasju z ministrom, pristojnim za izobraževanje.

Zdravstvene storitve, ki jih opravijo izvajalci posebnih programov, obsegajo: odvzem brisa, izvedbo mikrobiološke preiskave, obveščanje testirane osebe o izvidu mikrobiološke preiskave in pošiljanje izvida in spremljajočih podatkov v CRPP.

Izvajalec programa lahko obračuna le storitve presejalnega programa, opravljenega za osebe:
‒ osebe, ki lahko povzročijo širjenje COVID-19 s svojim delom ali ravnanjem v okolju, kjer obstaja neposredna nevarnost za širjenje, to so uporabniki zdravstvenih storitev, oskrbovanci socialno varstvenih zavodov, osebe v zavodih za prestajanje kazni zapora, prevzgojnih domovih, centrih za tujce, varnih hišah, azilnih domih, integracijskih hišah in kriznih centrih za otroke,
‒ osebe, ki se zaradi medicinskih razlogov ne smejo cepiti, kar se izkaže z zdravniškim potrdilom.

Stroški zdravstvenih storitev obsegajo stroške: odvzema brisov, izvedbe mikrobioloških preiskav, obveščanja pacienta o izvidu mikrobiološke preiskave, testa HAG in informacijske podpore za izvajanje mikrobioloških preiskav, posredovanja izvidov v CRPP in obračuna iz prejšnjega odstavka.

Minister določi najvišjo višino povračila za posamezno vrsto zdravstvene storitve in način izstavitve zahtevkov za povračilo teh stroškov s sklepom, ki ga objavi na spletni strani ministrstva, pristojnega za zdravje. Kadar izvajalec programov opravlja teste HAG za samoplačnike, cena storitve ne sme preseči višine povračila stroškov, ki jo določa sklep iz prejšnjega odstavka.

Vir: Ministrstvo za zdravje.

 *Foto: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.07.2021 ob 20:32 gost

      Končano, bo vsaj nekaj plačljivo, toga nega nindri vse za šenki, pa vsako leto boni za vse še za tiste idijote keri vsem nasprotujejo. Sploh se ne zavedamo kje živimo, Vsak test se naj kasira, če je cepljene ne plačljivo, ne vem kaj še čakajo.

      11 42 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.07.2021 ob 17:39 Filomena gost

        Cuj, ti se cepi se z mojo dozo, saj boste ceplleni.mogli prejeti se ,2,3,4,...nto dozo. Leto in pol ne pridemo do osebnega zdravnika , recepti in napotnice prrk maila ,zakaj placujemo dodatno z.z.?!🤬 PLACUJEMO,a ne koristimo , zakaj bi mogli placati test ce ga bomo potrebovali. A naj se cepimo z nekim zvarkom,z a katerega niti oni niso prepricani,ali nocejo povedati kaj v resnici .je Kreteni ki to pravijo so za ovadbo,to je nezaKonito, diskriminatorno,ipd.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.07.2021 ob 19:06 Omg gost

        A se ti zavedaš,da so ti testi že plačani iz tvojega in iz mojega žepa,cepec neumen!

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.07.2021 ob 20:43 Covid gost

      Lejko bon ponucan za test? Resno mislim

      26 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.07.2021 ob 20:44 gost

      Pravilno, je pa cepljenje brezplačno.

      11 33 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.07.2021 ob 17:41 Gilomena, gost

        Se tebi povem, Cuj, ti se cepi se z mojo dozo, saj boste ceplleni.mogli prejeti se ,2,3,4,...nto dozo. Leto in pol ne pridemo do osebnega zdravnika , recepti in napotnice prrk maila ,zakaj placujemo dodatno z.z.?!🤬 PLACUJEMO,a ne koristimo , zakaj bi mogli placati test ce ga bomo potrebovali. A naj se cepimo z nekim zvarkom,z a katerega niti oni niso prepricani,ali nocejo povedati kaj v resnici .je Kreteni ki to pravijo so za ovadbo,to je nezaKonito, diskriminatorno,ipd

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.07.2021 ob 21:00 23 gost

      mislim da bo to padlo ker gre za diskriminacijo. kaj janša nima pravnikov okrog sebe ?

      31 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.07.2021 ob 21:14 gost

      Ti si diskriminirani v glavi, tudi drugje po svetu bo plačljivo. A ni logično da bo plačljivo, če je cepljenje šenki.

      9 31 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.07.2021 ob 7:21 gost

      Če je cepljenje brezplačno, zakaj bi morala tedensko plačevati teste onim, ki zavračajo cepljenje?

      9 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.07.2021 ob 7:57 Sobocanec gost

      Spostovani gost objavi naslov pa prenesem vavcar in.bon na tebe ker.jaz se nedam podkupiti za nekaj evrov ti pa uzivaj dokler te cepivo sciti ker po tem boste tudi precepljeni na istem ali celo.na slabsem.

      23 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.07.2021 ob 8:23 gost

        Tepa vsaj siromaškoj dečici nekaj privošči za te peneze vejpa so siroteki nej krivi ka majo tak hempastoga očeta.

        6 16 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.07.2021 ob 9:03 Sobocanec gost

      Moja deca imajo vsega dovolj,in ne rabim.miloscine od drzave,vsak lahko deli denar katerega ti prej vzame potrm pa vrne nevem zakaj se cepleni toliko vtkate v odlocitev tisti ki se necepimo mi lahko zbolimo za kovit ce pa se cepim pa lahko pricakujem vec stranskih ucinkov za katere nisce ne odgovarja zakaj drzavo ne prezeme odgovornost za stranske ucinke cepiva.ce so.res.tsko redki zdrave pa silojo cepit na.lastno.odgovornost.

      25 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.07.2021 ob 9:13 gost

        Pusti Janševe kmetavzarje in vernike na miru V džabe jim nekaj razlagati, ker s svojo malo pamejo tako ne znajo misliti. Le kako bi, če ima večina od njih po sedem razredov osnovne šole. Ko papige ponavljajo tisto, kar jim Janša in njegovi nstavljenci povedo in kar vidij0 na strankarski televiziji Nova24TV. Nimajo toliko pameti, da bi razumeli, da je Janša v 15-ih mesecih vsakega med nami zadolžil za 4.000 evrov, od tega nam je pa vsakemu dal nekaj sto evrov v bonih. Ostali denar pa .................................................

        16 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.07.2021 ob 17:47 Filomena gost

        Tocno tako, al kaj ce ofce ne ,ali nocejorazumeti. Placujemo dodatno z.z. isto kot oni...TO JE DISKRIMINACIJA.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.07.2021 ob 9:46 raskolnikov gost

      Tale Janša je fenomen, še svoj živ dan nisem v nobeni knjigi prebral, da bi nekdo hebal toliko ljudi v živ mozek, kot počne ta človek..za ene je prava nočna mora, za druge pa heroj..kdo bi vedel..če bodo tisti z nočnodnevno moro sploh zdržali en dan brez tega, da ga ne bi omenjali vsaj en dan na portalih.....Adi Smolar prepeva..Bog ne daj da bi crkno televizor..morda je ta pesem dobra asociacija na kaj drugega..bog ne daj..živeli Slovenci taki in drugačni, radi se imejte..v življenju obstaja še kaj drugega kot Janša..samo ozrite se okoli sebe, narava vabi..

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.07.2021 ob 10:15 gost

        Janša uničuje prihodnost nam, našim otrokom, našim vnukom. V enem letu je ogromno zadolžil držav in povsod nastavil svoje ljudi. Leto dni nas je imel neustavno in nezakonito zaprte kot živali v kletki z izgovorom, da varuje naša življenja. Zaradi njegovega neznanja in neukrepanja ali napačnega ukrepanja je umrlo preveč ljudi. On se je pa s svojimi ljudmi šel " vojno " dobičkarstvo ( nepotrebni in neuporabni ventilatorji, maske, neuporabne, a drage maske, nezanesljivi testi, veliko testiranja opravljal izbrani zasebnik in pri tem ogromno zaslužil, ........... ),izposojen9i denar razmetaval vse povprek za volilne glasve in svojim izbrancem. Ljudem odvzemal človeške, delavske in druge pravice, hoče uvesti diktaturo, ............................... Mimo tega normalen človek pač ne more in to mirno požreti.

        17 5 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.07.2021 ob 11:11 gost

      gost 10 :15 ,stvarno si tele ,da je takšno tele težko najti.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.07.2021 ob 11:26 gost

        Pojdi v hlev, da boš tam našel sebi primerne, s katerimi se boš lahko družil. Vse, kar sem napisal je za normalno razumnega človeka dokazljivo. Ustavno sodišče je že odločilo, da je veliko Janševih ukrepov neustavnih in za veliko teh ukrepov še bo. Dokazljivo je tudi to, da neizpravni in nepotrebn9i ventilatorji še danes ležijo v kleteh bolnišnic ali v skladiščih kot tudi dragi srat papir z dvema luknjicami in dvema gumicama kot neuporabne maske. Dokazljivo je tudi to, da obolelih bolnikov s korono niso vozili v bolnišnice in so umirali v DSO brez ustrezne in potrebne zdravipke pomoči. Dokazljivo je tudi to, da je v teh 15 - ih mesecih Janša povsod na pomembne funkcije nastavil svoje ljudi. Dokazljivo je tudi to, da je Janševa vlada zadolžila državo v dobrem letu dni za 8 milijard evrov. ............................ Kaj si ljudje mislimo o Janši , smo dokazali na referendumu. Samo 13 % jih je bilo za Janšo. 87 %!!!!!!!!!!!!!!! nas je bilo proti Janši. Ti, kot človek z nepopolno osnovno šolo in velik Janšev vernik, ter človek, ki mu je Nova24TV kot Sveto pismo, tega pač nisi sposoben videti in dojeti. Pač imaš od rojstva IQ kuhane žabe.

        11 3 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.07.2021 ob 11:21 gost

      sobočanec:ja delaj po svoje.Če pa boš zbolel ,tudi takrat delaj po svoje in ne hodi okrog zdravnikov in ne jamraj.Bodi pameten kot si zdaj. Če ne rabiš miloščine jo podari tistim ki so bolj potrebni od tebe.Ti pa boj še naprej pameten. Naštej mi nekaj stranskih učinkov?????? Ne mi nakladat ,preverjene stvari naštej!!!!. Naj t samo dam primer za mada dekleta.Cepljenje materničnega vrata.A misliš da je cepivo 100% preverjeno in učinkovito ??????????????Prosim te ne mi nakladat.Slej ko prej bo treba zdr.stroki ZAUPATI.Vem da imaš za nekaj stopenj manjšo izobrazbo od zdravnikov in sedaj jim TI SOLIŠ PAMET.Daj zresni se že enkrat ali pa svoje bedno mnenje zadrži za sebe.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.07.2021 ob 12:01 Nemanja Milovič gost

      Janša prekleti, fašist baje so iznašli cepivo za PSIHO BOLNIKE, ti si prvi na vrsti!!!!

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      20.07.2021 ob 12:26 Sobocanec gost

      Gost nebom se spusco z tabo v debatto ker si pac drugacega mislenja te pa vprasam kak bi se pocutili cepljeni ki vsak dan.prihajajo ns.urgenco zaradi raznih stranskih ucinkov pa bi mi zahtevali placilo zakaj so se.cepili naj placajo zdravljenje in.dajo dopust za.bolnoski stalrs, glede dokazov.pa nebi razmisli zven.drzave je bilo.cepleni nekaj 10 slovencev in od tega je 1 umrla ce bi to bilo v slloveniji tega nebi izvedrelili ker.je pac vsako smrt kovit povzroco pa ostsni zdrav.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.07.2021 ob 13:09 gost

      s ( sobočanec ) tij nemaš vsej papirov v glavi ti šraufi fejst lejčejo okoli lobanje, kar pa posledično pušča vsevprejk mejšanje z neznanjem o covidu!!!!!!!!!! škoda je zgubljati čas in se z teboj spuščati v debato ker resno nemaš pojma o življenju!!!!!!!!!!! J J pa dela neznaličem take preglavice ,da se bodo v kratkem pobili med sabo !! Nobeden levojaji politikmu ne sega niti do NARTA!!!!!!!!!!!!!!!!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      20.07.2021 ob 14:44 Sobocanec gost

      Jaz nedelim ljudi na leve in desne vsak ima pravico do svojega mislenja , za tebe pa napravim izjemo ker si skrajni desnicar keri ima namesto mozganov vgrajeni cip in to dokazuje tvoje obnasanje zato zamenjaj cip ali ga daj serviserju samo ne jansi , ker ti pregori.Ostani zdrav!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      20.07.2021 ob 16:11 gost

      Jaz sem zdrav zdi pa se mi da je tvoj čip ZRJAVEL - ODPOVEDAL.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      21.07.2021 ob 16:38 Luča gost

      Še psa predno ga cepijo stehtajo in pregledajo...ljudi se pa cepi kot v klavnici...naslednji..

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.