https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Babincih opravili žetev 2000 zlatih zrn za novo tisočletje

21.07.2021 ob 6:05  

V Babincih je v soboti, 17. julija, potekal dogodek Žetev 2000 zlatih zrn za novo tisočletje.

Ideja je nastala pred 21. leti prav v Babincih, kjer so člani Turistično kulturnega društva Babinci Franc Jureš, Marjan Kos in Stanko Sever ob novem tisočletju opravili setev 2000 zrn pšenice ter tako začeli s projektom 2000 zlatih zrn za novo tisočletje.

V projekt, kjer je poudarek na ohranjanju kulturne dediščine, tradicije in prijateljstva, so se nadalje vključila in povezala društva iz različnih krajev Slovenije, ki vsako leto k setvi dodajo nova pšenična zrna.

Letos je že 21. žetev 2000 zlatih zrn ponovno potekala v Babincih. Na domačiji družine Sever so opravili prikaz žetve na tradicionalen način s srpi in nato izbrali najlepše pšenične klase, katerih 65 novih pšeničnih zrn bo naslednje leto posejanih v Bohinju. Sledil je še prikaz ročnega mlatenja pšenice z lesenimi cepci.

Dogodka so se udeležili člani številnih društev Slovenije, prisotne pa so nagovorili: predsednica TKD Babici Slavica Jureš, županja Občine Ljutomer Olga Karba, dolgoletni predsednik Pomurske turistične zveze (PTZ) Štefan Dravec in sedanji predsednik PTZ Uroš Kamenšek.

Po kulturnem programu, ki so ga pripravili člani iz različnih sekcij TKD Babinci, je pred vaškim domom v Babincih sledilo prijetno druženje vseh gostov in obiskovalcev.

Vir in foto: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.07.2021 ob 11:25 M M gost

      ČESTITAMO ! Take dogodke je potrebno ohranjati in jih gojiti!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 15:05 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.