https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se prihajajoče dni dogaja v Pomurju

22.07.2021 ob 18:00  

Prihajajoči konec tedna bo v Pomurju zelo pestro, odvili se bodo številni dogodki in prireditve. V Beltincih se bodo odvili festivalski dnevi, v Ljutomeru pa se bo zaključil festival Grossmann. Preverite, kam vse se lahko odpravite.


Petek, 23. julij

V središču Beltincev se bodo ta konec tedna odvili festivalski dnevi, ki bodo nadomestili tradicionalni Mednarodni folklorni festival. V petek ob 19. uri bodo tako odprli ulično fotografsko razstavo »Tudi to je festival« avtorja Janeza Eržena. Ob 20. uri pa bo sledilo skupno koncertiranje češke glasbene skupine Jaro iz Ústi nad Orlici in domače Marko Bande.

Na Trgu svobode v Gornji Radgoni bo od 20. ure dalje koncert, kjer bodo nastopili Julijan Erič Bend, ŽEN in Balans. Vstop je prost.

V Radence v petek prihaja Rok Kosmač. Prisluhnili mu boste lahko od 20.30 naprej v neposredni bližini minigolfa v parku.

V sklopu soboškega poletja bo na Trgu kulture Murska Sobota koncert skupine Joker Out. Ljubljanska peterica bo z zvoki rock glasbe zabavala od 21. ure dalje.

Prav tako ob 21. uri bo na Grajskem dvorišču v Murski Soboti nastopil Balladero z bendom v živo. Vstopnina je 5 evrov.

V Ljutomeru se te dni odvija Grossmann – 17. festival fantastičnega filma in vina. Podroben razpored filmskega dogajanja najdete tukaj, spremlja pa ga tudi bogat spremljevalni program, ki ga najdete tukaj.

Sobota, 24. julij

V sklopu soboškega poletja si bodo najmlajši lahko na Trgu kulture ob 10. uri ogledali lutkovno predstavo Muca copatarica v izvedbi Gledališča Labirint.

Na Soboškem jezeru pripravljajo dan športa in zabave Igrivo jezero. Med 10. in 20. uro bodo potekale številne športne aktivnosti na in ob vodi. Čakajo vas: zorb, nogomet na milnici, vožnja s kajaki in kanuji, supanje, pedolino, leseni vrtiljak s košarami, lesena igrala, XXL tarča, vodna drča in drugo.

Na skritem dvorišču v Murski Soboti bo ob 21. uri nastopila skupina Blues Experience, ki prinaša sodelovanje slovenskih jazzovskih in bluesovskih glasbenikov različnih generacij, ki ljubijo blues.

Pri stolpu Vinarium v Lendavi bodo ob 17. uri zapeli Dobrovniški pevci.

Na zelenici v središču Moravskih Toplic bo ob 19.30 koncert Tjaše Cigut in Dorine Gujt, ki nastopata pod skupnim imenom Müvi.

PGD Podgorje iz Apaške doline pripravlja v soboto ob 20. uri gasilsko veselico, ki bo pri gasilskem domu v Podgorju. Glasbeni gostje bodo Ansambel Topliška pomlad.

Pri vinski fontani na Kapeli pa bo ob 20.30 nastopil Gianni Rijavec z godalnim kvartetom.

V soboto se bo v Ljutomeru zaključil Grossmannov festival. Ob 18. uri se bo na Glavnem trgu odvil prvi Mimovoz zombijev. Poleg šoferjev in še koga se bo tokrat zombifikacija razširila tudi na avtomobile starodobnike. Ob 20. uri pa bo sledila zaključna prireditev, kjer bodo podelili nagrade Hudi maček.

V središču Beltincev bo med 11. in 18. uro potekala predstavitev krajevnih skupnosti občine Beltinci z značilno kulinariko. Predstavili se bo tudi Društvo ljubiteljev starih koles »Dimek« Beltinci. Ob 20. uri pa bo sledila osrednja folklorna prireditev, kjer bodo nastopili glasbeniki in folkloristi.

Nedelja, 25. julij

Zadnji dan festivalskih dnevov bo v Beltincih, v središču naselja ob 8.30 svečani pozdrav Plej bande. Na ploščadi pred župnijsko cerkvijo pa bo ob 9.30 nastop združene slovenske folklore Fantje Ljubljančani.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2021 ob 21:03 Tutakaman gost

      Bravo vodni športi , končno NE v mestu na betonu.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 16:44 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.