https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Knjižnica pod krošnjami tudi v Lendavi

31.07.2021 ob 13:00  

Občina Lendava je z namenom spodbujanja bralne kulture dala pobudo za vzpostavitev projekta "Knjižnica pod krošnjami." Knjižnico pod krošnjami pripravlja Knjižnica – Kulturni center Lendava – Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ.

Knjižnica pod krošnjami julija in avgusta deluje v mestnem parku Roža Lendave. Obiskovalci lahko v prijetni senci posedijo in obenem listajo knjige in revije. Med izbranim gradivom, ki so na voljo obiskovalcem, so knjige, časopisi in revije vseh zvrsti in za vse starostne skupine, v slovenskem in madžarskem jeziku.

Knjižnica – Kulturni center Lendava – Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ vabi vse ljubitelje knjige in branja v Knjižnico pod krošnjami. Knjižnica pod krošnjami od 16. julija do 29. avgusta domovala v lendavskem mestnem parku Roža. Čas za listanje: petek in sobota 16.00–20.00, nedelja 9.00–12.00.

Datume dogodkov najdete TUKAJ.

Lendava je najvzhodnejše mesto v Sloveniji z okoli 4000 prebivalci. Leži pod obronki slikovitih Lendavskih goric. Prebivalstvo je mešano, napisi, šolstvo in javne službe so dvojezični, slovenski in madžarski. Na podlagi bogate kulturne tradicije se je izoblikovala naravna večkulturna sredina, ki opredeljuje mesto in tudi občino. Najstarejši pisni vir o Lendavi predstavlja darilna listina iz leta 1192. Lendavski grad nad mestom je že več stoletij eno od najpomembnejših arhitekturnih spomenikov kraja. Danes se v dvorcu nahajata muzej in galerija.

Znamenitosti mesta so še: evangeličanska cerkev, Laubhaimerjeva vila, v kateri deluje splošna knjižnica, cerkev Svete Katarine, Sinagoga Lendava, Gledališka in koncertna dvorana Lendava, kapelica Svete Trojice z mumijo Mihaela Hadika ter razgledni stolp Vinarium.

Vir naslovne fotografije: lendava.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.07.2021 ob 18:08 bobuk gost

      glupost v tej vročini in ko je veliko ljudi na dopustu. raje bi to organizirali spomladi ali jeseni. pač, to ti je lendava, ko vodilni ne mislijo.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.08.2021 ob 9:18 gost

        Če bi organizirali spomladi ali jeseni, bi pa bilo premrzlo ali bi deževalo ... večno nezadovoljstvo!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.08.2021 ob 9:03 hammer gost

      takrat pa res ni premrzlo. in verjemi da sonce napravi več škode kot dež. samo bognedaj da bi se mlade mamice in očki ter njihovi zabiti froci kaj namočili kot da padajo sekire. še bolj bognedaj da jih trese mrzlica, juuuuuuj. sram jih naj bo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.