https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Radgonske gorice prejele dva šampiona

Pomursko sejmišče, 22.07.2021 ob 14:05  

V prostorih Pomurskega sejma se je odvilo 47. odprto državno ocenjevanje vin, Vino Slovenija 2021, na katerem so Radgonske gorice osvojile kar 2 šampiona, 1 veliko zlato, 5 zlatih in 6 srebrnih medalj.

Vino Slovenija 2021, ki spada med najuglednejša mednarodno priznana tekmovanja, je med 12. in 14. julijem 2021, potekalo v prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni. To je že 47. odprto državno ocenjevanje vin, ki spada med najuglednejša mednarodno priznana tekmovanja. Radgonske gorice so na letošnjem ocenjevanju osvojile kar dva šampiona, 1 veliko zlato, 5 zlatih in 6 srebrnih medalj.

V kategoriji penečih vin je ocenjevalno komisijo ponovno najbolj prepričala Zlata radgonska penina Millésime letnika 2008, saj si je po lanskoletnem vzoru ponovno priborila naziv »šampion«! Izraz Millésime izhaja iz Francije in pravzaprav pomeni »izbrani letnik«, torej poudarja, da je peneče se vino letniško. Hkrati je ta izraz pomembno merilo kakovosti določenega letnika, kar se z njegovo uporabo še bolj poudarja.

Drugi šampionski naziv pa je prinesla kategorija posebnih vin, v kateri se je izkazal izbor Traminec letnika 2002. Medtem ko je javnosti sicer bolj poznan radgonski traminec s črno etiketo, se je tokrat na vrh zavihtela njegova različica, ki navdušuje s slajšim in bogatejšim, a še vedno sadnim in harmoničnim karakterjem. V isti kategoriji se lahko še z veliko zlato medaljo pohvali Ranina Violina, suhi jagodni izbor, prav tako letnika 2002.

Preostala prejeta odličja

ZLATA MEDALJA: Zlata radgonska penina Selection magnum (1,5 l), brut, 2015; Zlata radgonska penina rose, suho, 2018; Golden pearls, suho, 2017; Zlata penina, brut nature, 2015 in Zlata radgonska penina Selection rose, brut, 2018.

SREBRNA MEDALJA: Zlata radgonska penina Selection, sans dosage, 2018; Zlata radgonska penina Selection, brut, 2018; Zlata radgonska penina, polsuho, 2017; Zlata radgonska penina, suho, 2017; Muscat pearls, sladko, 2020 in Silver pearls, polsuho, 2020.

Ocenjevalno komisijo so sestavljali strokovnjaki iz vseh 3. slovenskih vinorodnih dežel in najmanj 1. ocenjevalec iz tujine. Ocenjevanje je potekalo po 100–točkovni metodi, ki jo predlaga Mednarodna organizacija za trto in vino (O.I.V.), Mednarodna zveza enologov (UIOE) in Svetovna federacija strokovnih ocenjevanj vin (FMGCIVS).

Foto: Radgonske gorice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:43 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.