https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Beltincih so se pričeli festivalski dnevi

Beltinci, 24.07.2021 ob 12:00  

V središču Beltincev so se včeraj pričeli festivalski dnevi, ki bodo nadomestili tradicionalni Mednarodni folklorni festival.

V petek so odprli ulično fotografsko razstavo »Tudi to je festival« avtorja Janeza Eržena, ki bo na ogled do 16. avgusta. Sledilo je skupno koncertiranje češke glasbene skupine Jaro iz Ústi nad Orlici in domače Marko Bande.

V središču Beltincev bo danes med 11. in 18. uro potekala predstavitev krajevnih skupnosti občine Beltinci z značilno kulinariko. Predstavili se bo tudi Društvo ljubiteljev starih koles »Dimek« Beltinci. Ob 20. uri pa bo sledila osrednja folklorna prireditev, kjer bodo nastopili glasbeniki in folkloristi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.07.2021 ob 12:37 gost

      Vsa beltinska srenja. Samo da se pokažejo po letu in pol. Enim je zaprtje zelo koristilo kajti tehnična se pod njimi zelo upogne.

      29 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.07.2021 ob 14:30 gost

      Ooooo tudi nekaj članov KUD na prireditvi. Oni ne hodijo na nobeno drugo proslavo ka so sami sebi zadosti!!!

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.07.2021 ob 15:39 gost

      Zdaj spet pridejo tisti na vrsto ki večino življenja prikapčeni na KUD .Jesti pijača in kaj bi si še človik boljšega želel .

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.07.2021 ob 16:48 FESTIVAL KI TO NI gost

      POPOLNOMA zgrešen koncept festivala, vsakoletno ponavljanje te iste mantre, brez zanimive vsebine, brez novosti, brez razmišljanja na obiskovalce katerim bi naj bil festival namenjen. Večna ta ista sestava KUDa katere je čas že davno povozil, ki so celo življenje prikapčeni na KUD, jesti pijača in pa potem vrnitev obiska gostujočim skupinam spet izlet, jesti, pijača KAJ IMA TO SKUPNEGA S KULTURO. Dobro plačani, profesionalci, podaljšek ali nastavek, kako hočete, občine Beltinci to je ZTKŠ Beltinci ducat tam zaposlenih in ducat javnih delavcev NISO SPOSOBNI organizirati in speljati to nekoč najbolj pomembno prireditev za občino in okolico, vse kar so naredili je, da so prireditev preimenovali v FESTIVALSKE DNEVE namesto tradicionalnega MEDNARODNEGA FOLKLORNEGA FESTIVALA BELTINCI ki ima dolgoletno tradicijo LETOŠNJI BI MORAL BITI LJUBILEJNI 50. Bil je eden prvih na tleh današnje Slovenije, ledino tovrstnih prireditev pa oral tudi na območju takratne Jugoslavije. V letih od nastanka se je oblikoval v edinstveno štiridnevno prireditev, ki postreže predvsem s prvobitnostjo. Če letos niso bili sposobni (tudi zaradi covid 19) izpeljati 50. jubilejni festival NI BILO NOBENE POTREBE se tako norčevati s temi festivalskimi dnevi iz 50. letne tradicije. Veliki poraz kulture v Beltincih in "strel v lastno koleno". NAJ ŽIVI 50 LET FOLKLORNEGA FESTIVALA BELTINCI.

      39 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.07.2021 ob 17:24 gost

      To ni kulturna prireditev - to je vaška veselica, med programom za odrom vrsta za langaš, na mizah pivo...Prireditev na asfaltu, ste pozabili na prijaznejše grajsko dvorišče? Kdaj in kje smo vaščani Beltinec bili obveščeni o zaprtju ceste?

      29 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.07.2021 ob 21:03 Bralka gost

      Cejla lejta eni in isti.Ze so brezvezni.Bk..

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.07.2021 ob 22:37 gost

      G, predsednik ali vam je res vseeno za kvaliteto in dobro delo društva? Kako delajo sekcije??? Kam ste pripeljali vse skupaj??? Vedno pišete in se hvalite kar je bilo v preteklosti? Ja, pa je res bilo! Kje pa so kakšni dosežki, novosti zadnjih let?

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.07.2021 ob 23:04 Občan! gost

      To so dosežki nove direktorice ZTKŠ Beltinci. Žalost od žalosti.

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.07.2021 ob 10:08 Zulu gost

      Festival? Vprašajte se zakaj ste izgubili mlade v zadnjih letih? Pa če pridete do odgovora, boste verjetno trčili ob zid lastnega ponosa, da bi karkoli spremenili. Vse skupaj je ena velika žalost. Pa pustimo ob strani letošnji festival, ki to ni, ima pa priročen izgovor za vse kar se je nakopičilo v zadnjih letih.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.07.2021 ob 11:16 gost

      Resnica, ki bi dotične ljudi morala skrbeti in boleti!!!! Izpeti in izžeti obrazi z mojim vred bi žal moraLI ODITI POČASI v pozabo--umik!!!!No eno je namigovanje ,drugo pa resnica. Gos. Sobočan in hčerka pa še stalno radi obiščeta prireditev po izgledu kot prvi dami občinstva ,ki ga je letos bore malo.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.07.2021 ob 17:31 gost

      Ga. Žalig za RTV Slovenija ste povedali, da je v Beltincih praznik slovenske folklore, ali se niste zmotili: to je bilo pred leti, praznik slovenske folklore so državne revije kamor vi ne hodite! Imate zunanje sodelavce: Nejc, ...Ramovš, Nežka...kaj pa domači? Stanje v polkrogu in en par pleše ples iz različnih pokrajin smo videli že na občinski proslavi, pa tudi na državni!!!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.07.2021 ob 18:25 Zato gost

      Srake perouvne, umirite se! Pri cintori vam spet prebija?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.02.2022 ob 16:42 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.