https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Gostilniški obrati od zdaj naprej samo za tiste, ki izpolnjujejo pogoj PCT

24.7.2021  

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki velja od 26. julija do vključno 1. avgusta letos in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Glede na hiter porast okužb z različico delta v državah članicah EU, zaradi česar obstaja možnost poslabšanja epidemiološke situacije novega koronavirusa v Sloveniji, je vlada sprejela nov Odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, upoštevaje vsebino Načrta sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19 iz 7. januarja 2021, ki je bil zaradi pojenjanja pandemije spremenjen 9. aprila 2021.

V prostorih, kjer se pripravlja in streže hrana in pijača so lahko samo potrošniki, ki izpolnjujejo pogoj PCT  

V igralnicah, igralnih salonih in pri posebnih igrah na srečo, v nastanitvenih obratih, v notranjih prostorih, v katerih se izvaja sejemska ali kongresna dejavnost, v gostinskih obratih, ki nudijo glasbo za ples oziroma družabni program ter v prostorih, v katerih se izvaja gostinska dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač, so lahko samo potrošniki, ki izpolnjujejo PCT pogoj. Pri tem dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR ne sme biti starejše od 72 ur od odvzema brisa, dokazilo s testom HAG pa ne sme biti starejše od 48 ur od odvzema brisa. Ta pogoj pa ne velja v zunanjih prostorih, v katerih se izvaja gostinska dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač, v kolikor je zagotovljena razdalja najmanj tri metre med robovi miz.

Določena je tudi obveznost ponudnika blaga in storitev, da preverja izpolnjevanje pogoja PCT za potrošnike pred vstopom v igralnice, igralne salone in pri posebnih igrah na srečo, v nastanitvene obrate, v notranje prostore, v katerih se izvaja sejemska ali kongresna dejavnost, v prostore gostinskih obratov, ki nudijo glasbo za ples oziroma družabni program ter v prostore, v katerih se izvaja gostinska dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač. Ponudniki blaga in storitev morajo prav tako na vidnem mestu s pisnim obvestilom obvestiti potrošnike, da je izpolnjevanje pogoja (PCT) člena obvezno v vseh zgoraj navedenih prostorih. S predlaganim odlokom se spremeni tudi dikcija nočnih klubov in diskotek v t.i. storitve gostinskih obratov, ki nudijo glasbo za ples oziroma družabni program od 5. do 24. ure. 

Naslovna fotografija: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.07.2021 ob 10:12 gost

      Berite portal necenzurirano o Janševih večkratnih počitnicah na dragem otoku z največjimi dobavitelji medicinske in druge opreme. B erite na MMC-ju o tem kako Janša loči delovne migrante na tiste, ki živijo do 10 km od meje od tistih, ki živijo več kot 10 km od meje, čeprav oboji delajo v Avstriji. Berite tuje medije kako v nekaterih državah živijo svobodno brez korona ukrepov. S tem ločevanjem tistih s PCT pogoji in ostalimi se dela samo sovraštvo med ljudmi. Kam to vodi, smo videli v drugi svetovni vojni. In Janši ni dovolj, da spre svoje državljane, meša se še v Bosno, Izrael, Iran. Ljudje spreglejte že enkrat kaj ta psihopat počenja. Pa ne neumen izgovor, da Meklova in Kurz delata enako - ker ne delata tako kot Janša. Ozrite se na druge države, kjer živijpo brez korona ukrepov, pa so tam ljudje živ9 in zdravstveni sistemi niso razpadli. Ta korona je en ogromno velik svetovni biznis za bogate. Revni pa bodo še bolj revni še z manj človekovih pravic. Zakaj je v NIJZu cepljenih samo 40 % zaposlenih????? Naj vam to da misliti.

      42 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.07.2021 ob 10:42 gost

      Samo da se bodo dosledno držali PTC pravil. Je pa tudi na inšpektorjih da kontrolirajo in kaznujejo

      11 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.07.2021 ob 10:54 gost

      Zgornjemu res želim, da sproba CORONO in to v taki obliki kot sem jo jaz, sam toliko, potem naj se spomni na te besede.

      12 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2021 ob 11:26 gost

        Ker moj komentar ni objavljen, bom v kratkem ponovil. Kako ti veš, da si imel korono? Da nisi imel mogoče gripo ali pljučnico ali kaj drugega. Ker so nezanesljivi testi, ki so jih v nekaterih državah prepovedali, tako pokazali in so ti zdravniki tako rekli? Ljudje že stoletja umirajo zaradi angin, grip, pljučnic, ............ Glej čudo, v trenutku je to vse izginilo in ljudje umirajo samo še za korono. Ti to ni nič čudno? Res ne znaš malo pomisliti s svojo glavo? Verjameš vse, kar vidiš v podkupljenih medijih? Star sem 71 let in sem to vašo " smrtonosno " korono prebolel brez zdravniške pomoči in brez večjih težav, tako, da mi tvoje brezvezno strašenje in grozenje ne pride do živega. Beri na Sobotainfo komentarječrnega vraga, portal Necenzurirano, mnenja slovenskih in tujih zdravnikov, ki niso na vrhu Janševe verige, da boš kaj pametnega izvedel. Če si vsaj malo pameten, najdeš vse na internetu. Tudi Nobelove nagrajence, ki mislijo povsem drugače od naših Kreka, Beovićeve, Logarjjeve, Janše, Kacina, Poklukarja, .....................................................

        33 10 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.07.2021 ob 11:12 gost

      Kje je moj komentar - drugič vprašam.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.07.2021 ob 11:38 gost

      Še vedno si star 71 in se vedno isto neumen in navaden idijot. Samo Živi, živi v tvojem svetu, v kletki.

      9 32 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2021 ob 11:51 gost

        Ko nimaš argumentov, ali ko si blesav, začneš z žaljenjem. Čisto podobno Janševemu verniku. Uživaj v Noriškem kraljestvu. Rojen sem 2.1.1950, da boš vedel kako dolgo bom star 71 let.

        19 9 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.07.2021 ob 12:23 gost

      Hi,hi,hi pa oni zgornji je ta nostalgičen jugos , ki se ne more sprijazniti , da je yuga bankrotirala , in ki misli , da so bili iskrini števci vrhunec tehnologije , lolek eden , to sranje od necenzurirano.si pa je dno od dna , vemo s kakšnim namenom je bil ustanovljen ta portal , adijo ste levojajčniki , tudi svet spoznava vaše laži , bo JJ.že spucal nesnago.

      5 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.07.2021 ob 12:26 gost

      Te pa tak ne boš več dugo.

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.07.2021 ob 12:50 gost

      ,,, hi, hi, hi,,, debil gnoj desni cucek spuca vas gnoj,,, Januš grozni,,, ko vas več nebo rabil. Gdaj si z njim plezal, Gdaj si z njim igral golf Gdaj si znijm delil tisto kar je ukradel davkoplačevalcem. Ti keri ga toko zagovarjaš in mu posrano rit lizes. Štekas hlapec svetovnega debila, bolnika, mešalca gnoja. Ves svet se mu smeji in ga ima za kretena za ne diktatorja Evrope.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2021 ob 13:11 gost

        Hi,hi,hi , tu gor si tij daleč največji kreten , ti si olimpijski prvak v kretenizmih , pa še pol pismen si , ti si eno navadno blesavo stvorenje.

        4 8 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.07.2021 ob 13:14 KUČAN gost

      GES SAN PA MISLO KA GNES NEGA NITI ENOGA JANŠOVCA DOMA KA SO VSI NA GORENSKOM ZBOROVANJI NA PRANJEM MOŽGANOV-NAMREČ DA SO VSI ODIŠLI Z AVTOBUSAMI

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2021 ob 19:00 Don Kihot gost

        Lp KUČAN SDS ima Tabor v Bovcu. Bovec ni Gorenjska. Ne poznaš pokrajin v lastni državi, očitni imaš hudi prepih med ušesi.🐑🐏🐑🐏. Pometaj naprej pred lastnim pragom.....BIMBOTELI. Inteligenca "KUČANA" na nivoju cestnega pometača. Ldan

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.07.2021 ob 13:50 gost

      ,,,, hi hi hi,,, debil ritoliznik,,,, janusa groznuga,,, polpismena je vaša debilna ministrica za šolstvo in vas vele maršal,,, Hitler 2,,,,.keri Neve enega govora sam sestaviti. Kajti vse kje je imel kaki govor je vedno plagiat.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2021 ob 18:11 gost

        Hi,hi,hi , spet si dokazal , da si nepismen , daj povej do katerega razreda posebne šole si prilezel , verjetno isto kot tvoj vzornik , popravci pa to , ajde zdaj pa šetaj papuče ,lolek.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.07.2021 ob 13:53 gost

      Zborovanje za buzije SDS je odpovedano. Kajti vele maršal je odšel igrat golf z lobisti strici iz ozadja.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.07.2021 ob 16:31 gost

      To pa so res sladke skrbi , malo golf , malo morje , malo planine , čudovito , ne tak kot ti , niti lavorja nimaš ka bi lahko tace dal v vodo , revše eno , ali vaš vaški burkež , ki skače v prazne bazene , JJ je car.

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.07.2021 ob 23:34 gost

      Lokale čimprej zapreti in upoštevati navodila NIJZ,pa se bomo sprehajali normalno po celi prelepi Sloveniji. Na prvem mestu je zdravlje , paket i na koncu Alko 21.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.