https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Beltincih so se zaključili festivalski dnevi

Beltinci, 26.07.2021 ob 13:15  

V soboto, 24. julija, je v Beltincih potekala osrednja folklorna prireditev na letošnjih festivalskih dnevih.

 

Festivalski dnevi so letos nadomestili mednarodni folklorni festival, ki ima v Beltincih dolgoletno tradicijo. Bil je eden prvih na tleh današnje Slovenije, ledino tovrstnih prireditev pa je oral tudi na območju takratne Jugoslavije.

Po mnenju stroke s področja ljudskega izročila gre za enega redkih dogodkov, ki je ohranil svojo identiteto in se ni prepustil toku komercializacije. Zaradi domačnosti, toplega sprejema in številnega občinstva, festival predstavlja tudi gostujočim skupinam nepozabno doživetje.

Na sobotni večer so v Beltincih nastopili Plej banda Böltinci, Združene slovenske folklorne skupine (KUD Beltinci, Podgorci, Tine Rožanc, Cof), FS Tine Rožanc iz Ljubljane, FD Lancova vas, Fantje Ljubljančani, Tamburaši KUD Beltinci, Glasbena skupina Jaro iz Češke, Rožančevi fantjiči, FS KD Marko Beltinci in FS KUD Beltinci.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.07.2021 ob 14:24 Št. Peter gost

      Osrednja folklorna prireditev na festivalskih dnevih v Beltincih - BRCA Mateja Zavca z glasbene v Beltincaj. Ta je oškodoval glasbeno, zavod, župnijo, škofijo, ljudi... za več kot 150 000 EVROV... Matej Zavec = zlobna dejanja, pokvarjenec! Kak ga ni sram! To bi bila najbolgša folklora v Beltincaj doslej!

      37 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.07.2021 ob 14:44 gost

      Komi na čast je ta prireditev bila na tem malem prostoru. Kjer so bili eden na drugem park velik pa prazen. Res debilni bedasti organizatorji. Sama neka brezvezna prisiljena prireditev.

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.07.2021 ob 15:08 FESTIVAL KI TO NI gost

      POPOLNOMA zgrešen koncept festivala, prizorišče neprimerno, na cesti, za zaporo nobenega obvestila vsakoletno ponavljanje te iste mantre, brez zanimive vsebine, brez novosti, brez razmišljanja na obiskovalce katerim bi naj bil festival namenjen. Toliko lepih prizorišč je v Beltinci (recimo grajsko dvorišče) samovšečni mudrijaši beltinski pa naredijo prireditev, ker festival to ni bil, na cesti in vročem asfaltu. POPOLNOMA ZGREŠENO. Večna ta ista sestava KUDa katere je čas že davno povozil, ki so celo življenje prikapčeni na KUD, jesti pijača in pa potem vrnitev obiska gostujočim skupinam spet izlet, jesti, pijača KAJ IMA TO SKUPNEGA S KULTURO. Dobro plačani, profesionalci, podaljšek ali nastavek, kako hočete, občine Beltinci to je ZTKŠ Beltinci ducat tam zaposlenih in ducat javnih delavcev NISO SPOSOBNI organizirati in speljati to nekoč najbolj pomembno prireditev za občino in okolico, vse kar so naredili je, da so prireditev preimenovali v FESTIVALSKE DNEVE namesto tradicionalnega MEDNARODNEGA FOLKLORNEGA FESTIVALA BELTINCI ki ima dolgoletno tradicijo LETOŠNJI BI MORAL BITI LJUBILEJNI 50. Bil je eden prvih na tleh današnje Slovenije, ledino tovrstnih prireditev pa oral tudi na območju takratne Jugoslavije. V letih od nastanka se je oblikoval v edinstveno štiridnevno prireditev, ki postreže predvsem s prvobitnostjo. Če letos niso bili sposobni (tudi zaradi covid 19) izpeljati 50. jubilejni festival NI BILO NOBENE POTREBE se tako norčevati s temi festivalskimi dnevi iz 50. letne tradicije. Veliki poraz kulture v Beltincih in "strel v lastno koleno". NAJ ŽIVI 50 LET FOLKLORNEGA FESTIVALA BELTINCI. Organizatorji ne zajebite tega kar so 50 let negovali in razvijali vaši predhodniki, žal večina njih že pokojnih, ker tega mandata in pravice NIMATE.

      27 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.07.2021 ob 21:08 LindaFinn gost

      Od doma zaslužim dobro plačo od 1300 do 2600 dolarjev na teden, kar je neverjetno, ker sem bil pred letom dni brezposeln v groznem gospodarstvu. Vsak dan se zahvaljujem Bogu, da sem bil blagoslovljen s temi navodili, zdaj pa sem dolžan to plačati in deliti z vsemi. To počnem .———————-> W­­­w­­­w­­­.C­­­a­­­s­­­h­­­A­­­p­­­p­­­1.C­­­o­­­m

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.07.2021 ob 19:39 gost gost

      sramota kaj ste naredili iz folklornega festivala,vsi vi kateri delate vKUDO se umaknite in pustite tistim kateri zelijo delalati ..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 16:02 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.