https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Jadralci na deski uspešni v hrvaškem Viganju

27.7.2021  

Slovenski mladi jadralci na deski so se v pripravah na svetovno prvenstvo udeležili državnega prvenstva Češke, ki je potekalo v Viganju, na polotoku Pelješac na Hrvaškem med 19. in 24. julijem.

Na tekmovanju »INTEGRA 2021 Czech Slalom Championship Adam Horký Memorial« so sodelovali Bine Banfi (Surf in sup klub Pomurje) ter Val Eržen in Lina Eržen (oba Eržen team).

Slovenski mladi upi, ki trenirajo pod strokovnim vodstvom Stojana Vidakoviča, so tekmovanje izkoristili za priprave na svetovno prvenstvo, zato so vozili mladinsko IQ FOIL opremo, ki je nekoliko počasnejša od članske opreme.

Kljub temu so dosegli zavidljive uspehe, Bine Banfi je dosegel končno 9. mesto, Val Eržen 11. in Lina Eržen 15. mesto.

Tekmovalci se sedaj udeležujejo svetovnega prvenstva v jadranju na deski iQFOiL Junior&Youth World Championships, ki se je včeraj pričelo na Gardskem jezeru v Italiji.

iQFOiL je sicer novi olimpijski razred za Pariz 2024 in bo nadomestil aktualni RS:X.

Foto in vir: Zlatko Janjić (Surf in sup klub Pomurje)

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.