https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Ob številnih nezgodah kolesarje opozarjajo naj upoštevajo prometna pravila in vozijo varno

28.07.2021 ob 6:05  

V nedeljo so bili policisti obveščeni o treh prometnih nesrečah v katerih so bili poškodovani kolesarji., so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

V Murski Soboti je med vožnjo po ulici kolesar padel po vozišču in se lahko telesno poškodoval. V Gornji Radgoni je zaradi neprilagojene hitrosti po klancu navzdol kolesar zapeljal levo z vozišča, kjer je s kolesom padel in se lahko telesno poškodoval.

Na Postaji mejne policije Petišovci pa je kolesar, ki se peljal iz Hrvaške v smeri Slovenije in je vozil po desni strani vozišča mimo kolone vozil trčil v ogledalo enega od vozil. Padel je po vozišču in se lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pri kolesarju pokazal 0,89 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vsem kolesarjem bodo izdani plačilni nalogi.

Ker padci s koles pogosto povzročajo posledice v obliki telesnih poškodb je še posebej pomembno, da kolesarji upoštevajo prometna pravila, predvsem pa vozijo varno. Zato je prepovedana predvsem vožnja kolesa z neprilagojeno hitrostjo; izpuščanje krmila ali vožnja po enem kolesu; počasna vožnja, pri kateri bi kolesar oviral druge udeležence v cestnem prometu in uporaba prometne površine, ki ni namenjena kolesarjem. Nevarno je še prevažanje predmetov, ki ovirajo kolesarja pri vožnji ali prevoz drugih oseb na kolesu ter vožnja ponoči in ob zmanjšani vidljivosti.

Z upoštevanjem prometnih pravil in z odgovornim ravnanjem lahko prispevamo k večji varnosti v prometu, s pravilno uporabo zaščitnih sredstev pa preprečimo tudi hujše posledice nesreč, opozarjajo policisti.

*Fotografije so simbolične (vir: Pixabay).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.07.2021 ob 7:38 Gost2 gost

      Tudi sam sem kolesar in opažam da kolesarji ne uporabljajo v večini kolesarskih stez.Nisem pa še zasledil da je zarad tega bil kateri kolesar kažnjen.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.07.2021 ob 7:54 gostttt_ gost

      Sem tudi sam kolesar, a opažam, da večina kolesarjev krši predpise z vožnjo v nasprotni smeri po kolesarki, se obnašajo, kot da so sami na cesti ( slušalke v ušesih). Ne nakažejo spremembo smeri z roko in še bi lahko našteval. Policija naj pove koliko akcij so imeli v MS in ostalih večjih naselij, da bi kaznovali kolesarje? Nobene! Slovenca naučiš tako, da ga udariš po žepu!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.07.2021 ob 15:52 lendavčan gost

      Nekateri kolesarji ne vedo pomen trikotnika ki je na prehodu čez cesto tudi talna oznaka se ne upošteva žal.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.