https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podpisali so pogodbe o sofinanciranju

29.07.2021 ob 6:00  

V sredo, 28. julija, je v Lendavi na sedežu Pomurske madžarske samoupravne skupnosti potekal svečani podpis pogodb o sofinanciranju izvedbe projektov v okviru Programa spodbujanja gospodarske osnove madžarske narodne skupnosti 2021-2024.

Pomurska madžarska samoupravna skupnost (PMSNS) je konec aprila objavila javni razpis za spodbujanje naložb v gospodarstvu na območju, kjer živijo pripadniki avtohtone madžarske narodne skupnosti za leto 2021 - ukrep 1, Programa spodbujanja gospodarske osnove madžarske narodne skupnosti 2021-2024.

Na razpis je prispelo 26 vlog, devet vlog je bilo zavrženih, sedem zavrnijenih, deset pa jih je bilo danih v ocenjevanje. Strokovna komisija je te vloge razvrstila glede na število doseženih točk, do sofinanciranja projektov pa je upravičenih sedem prijaviteljev.

Prijavitelji, ki bodo prejeli sofinancerska sredstva so:

- Avtoprevozništvo in težka gradbena mehanizacija Tibor Horvat s.p.,

- LINOX SOLUTION d.o.o.,

- COS, PROIZVODNJA IN TRGOVINA d.o.o.,

- Foto Šimonka, Jolanda Šimonka Milić s.p.,

- OLETIĆ GPI Inženiring d.o.o.,,

- MIZARSTVO Evgen Szőke s.p. in

- DIGIFOT, fotografija in tisk d.o.o.

V okviru razpisa je bilo razpoložljivih 300 tisoč evrov nepovratnih sredstev, ki jih je zagotovilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo za razvoj območij narodnih skupnosti.

PMSNS bo sofinancirala le tiste upravičene stroške, ki bodo nastali od datuma oddaje vloge na javni razpis in najkasneje do vključno 30. septembra 2021. Izvedba projektov predvideva 4 nova delovna mesta na Programskem območju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.