https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prekmurje pozor! Nevihtna linija se pomika proti severovzhodu

31.07.2021 ob 9:40  

Danes bodo na severu plohe in nevihte. Jutri bo pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Možni bodo močni nalivi in sunki vetra. 

Močnejši nalivi, lokalno tudi toča

"V severnem in severovzhodnem delu države se lahko v popoldanskih urah prav tako razvijejo močnejše nevihte (možne supercelice), katere lahko spremlja večja toča, močnejši vetrovni piš in siloviti nalivi. Nevihte se bodo prožile tudi drugod po državi.

V noči na nedeljo se bo tvoril večji sistem organiziranih neviht (MCS), ki bo preko Italije dosegel tudi Avstrijo in Slovenijo. Tukaj gre opozoriti predvsem na močnejši nevihtni piš oz. veter, ki lahko preseže hitrost 100 km/h! Prisotni bodo močnejši nalivi in lokalno tudi toča," navaja Neurje.si.

Možni bodo krajevno močnejši nalivi

"Danes bo v južni Sloveniji povečini sončno. Drugod bo spremenljivo oblačno. Na severozahodu bo kakšna ploha ali nevihta že dopoldne, popoldne pa se bodo krajevne nevihte pojavljale predvsem v severni polovici Slovenije. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34, na severozahodu okoli 27 °C.

Vir: Arso

Ponoči se bo oblačnost povečala, plohe in nevihte bodo do jutra že zajele večji del Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, ob morju okoli 22 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Možni bodo krajevno močnejši nalivi. Pihal bo nekoliko okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, ponekod na vzhodu še do 30 °C.," poroča Arso.

Toča je danes že klestila po Gorenjskem in Štajerskem. Nevihtna linija pa se pomika proti severovzhodu države.

* Naslovna fotografija je simbolična

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.07.2021 ob 12:25 ingver gost

      lepo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 14:38 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.