https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Varaškem kinu na prostem tokrat Sinovi burje

04.07.2021 ob 13:00  

V torek, 3. avgusta, je v Turnišču potekalo nadaljevanje poletnega kina na prostem v organizaciji Kluba mladih Turnišče.

Po uvodnih besedah režiserja Mihe Čelarja so si obiskovalci ogledali dokumentarni film Sinovi Burje, ki pa ni le zgodba o kraškem ovčarju, je tudi zgodba o njegovem predniku, volku, ki je na slovenskem območju ves čas navzoč.

V Sloveniji živi skoraj 300.000 psov, od tega le še 900 kraških ovčarjev. Kraški ovčar oz. kraševec je zadnja slovenska avtohtona pasma. Film spremlja Krasa od skotitve pa vse so kmetije Kržič nad podpečjo, kjer postane pastirski pes s svojo čredo.

Zgodba nas nato vzporedno popelje še k enem sinu burje - slovenskemu volku, kjer predstavi znamenitega Slavca, ki se je leta 2012 podal na 1000 kilometrov dolgo pot do Verone v Italiji, kjer se je po 130 letih spet oblikoval volčji trop.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.08.2021 ob 15:36 gost

      4 debili so gledali film kroga niti ne vejo gdo je glavni igralec. Ker so verjetno celega prespali. Ta center za debilne starčeke so spremenili za dremalnico med predvajanjem filmov. Sranje od sranja.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2021 ob 5:43 jika gost

        Dokler nekdo piše "gdo", je sam največji idiot. Kurcaj takrat druge, ko boš postal pismen, predvsem pa, ko boš sam nekaj ustvaril. Ampak za idiote itak ni upanja. Drugi idiot pa je pomurec.com, da dovoli takšne objave. Upam, da ste pisca vsaj blokirali za en čas, čeprav malce dvomim, saj se je že večkrat žal po-dokazalo kako šalabajzerski ste (tudi vi).

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.08.2021 ob 16:12 gost

      Page tej bedaki v ton tornišči živiju v srednjem veki. Glupi narud.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 14:29 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.