https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dvorec Jeruzalem ima novega najemnika

Dvorec Jeruzalem, 05.07.2021 ob 13:00  

Danes, 5. avgusta, je v Dvorcu Jeruzalem potekala novinarska konferenca, kjer so podpisali petletno najemno pogodbo za turistični objekt Dvorec Jeruzalem.

Občina Ljutomer je konec lanskega leta s sodno poravnavo uredila vsa pravna razmerja z bivšim najemnikom in podnajemnikom Turističnega objekta Dvorec Jeruzalem na naslovu Jeruzalem 8 s servisno informacijskim objektom.

V stečajnem postopku je odkupila tudi vso opremo, naprave in drobni inventar v obeh stavbah na naslovu Jeruzalem 8 in Jeruzalem 9. Ravno v času dokončne ureditve vseh razmerij je bil razglašen drugi val epidemije, zato ni bilo smiselno izvesti razpisa za oddajo v objekta v najem, so pa začeli teči vsi postopki za to, da je Občina Ljutomer ob koncu epidemije, 15. junija letos, lahko objavila javno zbiranje ponudb za oddajo v najem poslovnega turističnega objekta Dvorec Jeruzalem s servisno informacijskim objektom. Rok za oddajo ponudb je bil 19. julij 2021 do 10. ure.

Ponudbo je oddalo: Gostišče Taverna, Dino Kruhoberec s. p., Svetinje 21, 2259 Ivanjkovci.

Prejeto ponudbo je odprla in ocenila strokovna komisija, ki jo je imenovala županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v sestavi: mag. Helena Cvikl, višja predavateljica na Fakulteti za turistične študije v Portorožu, ki se v okviru svoje firme ukvarja s poslovnim svetovanjem in izobraževanjem v turizmu, je ocenjevalka kakovosti in kategorizacije hotelskih nastanitev in je tudi podpredsednica mednarodnega združenja vodilnih hotelirskih šol EURHODIP in članica izvršnega predsedstva evropskega združenja turističnih šol AEHT. V komisiji sta bila tudi Peter Misja, podpredsednik Turistične zveze Slovenije, župan Občine Podčetrtek in predsednik Skupnosti občin Slovenije ter Uroš Kamenšek, predsednik Pomurske turistične zveze.

Komisija je po pregledu ponudbe in predstavitvi vizije s strani ponudnika predlagala županji, da ponudnika izbere. Županja je tako 27. julija izdala sklep o izbiri in pozvala ponudnika k sklenitvi pogodbe. Občina Ljutomer bo pred uveljavitvijo pogodbe zaključila še nekatera vzdrževalna dela, saj je bil Dvorec Jeruzalem zaradi nerešenih razmerij dalj časa zaprt.

Pogodba se sklepa za obdobje petih let za izvajanje gostinske, nastanitvene, turistične in kongresne dejavnosti ter organizacijo dogodkov (porok, izobraževanj...). Najemnik mora ponovno vzpostaviti kategorizacijo nastanitvenega objekta po sistemu kakovosti v rangu 4* in se kot kakovosten in dober gospodar truditi obdržati 4* ter s svojimi kakovostnimi storitvami skrbeti za ugled Dvorca Jeruzalem.

Foto: FB: Olga Karba.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.08.2021 ob 15:12 gost

      Kako se obrestuje, če gostiš v času COVID ministra kravjega pastirja Počivalška takoj se širiš pa čeprav si sosedov sin.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.08.2021 ob 15:37 POČIVAUŠEK V TAVERNI gost

      Ste zdaj videli koliko velja če gostiš v svoji Taverni ministra Počivalška nato pa vzameš v najem Jeruzalem pazite za najemnino 4000 EUR/mesečno plus plačilo vseh ostalih stroškov voda, elektrika ......... pa da plačaš vse zaposlene MORAŠ IMETI MESEČNO MAJMANJ ZA 20.000 EUR PROMETA. Toliko prometa v Jeruzalemu nikoli ni bilo (preverite podatke) in sigurno tudi zdaj ne bo. SPRAŠUJEM VAS KAJ JE TOREJ OBLJUBIL MINISTER ??? ČISTA KORUPCIJA.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.08.2021 ob 15:56 gost

      Ne se bat za promet država odpre davkoplačevalski blagajno. Pocivausek da pečat za taverno zato ka njeni te pa senvic spakivaju za domo.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.08.2021 ob 17:11 Dino gost

      Pravo poreklo, pravi potni list, pravi ljudje. Hahahaha!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.08.2021 ob 17:58 GOST gost

      KA STE FAUŠ VSAK JE LAHKO DAL PONUDBO SAMO KRITIKE LEGVANI KAK VAS NI SRAM DA DVOREC SAMEVAL STE BILI TIHO

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.08.2021 ob 6:47 Le kdo to vse zna gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.08.2021 ob 6:49 Sanjsko gost

      Jerutalemski dvorec se je nekoč krasno obnovil. Za drag davkoplačevalski denar. Nato je dobro posloval kar pa enim ni ustrezalo. Pa so storili vse, da se je stanje zavozilo. Računali so celo, da jim bo padel v žep. Zdaj je stanje malo drugačno, vendar ni daleč od tega. Bomo videli. Kmalu.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.08.2021 ob 8:33 gost

      Samo je taverni tudi promet spadnu kak njim je Pocivausek debeli vojno spremeni v vodo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.08.2021 ob 8:34 gost

      Popravek vino.....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.02.2022 ob 16:20 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.