https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Domanjševcih počastili 17. praznik Občine Šalovci

Domanjševci, 08.08.2021 ob 14:00  

Pri etnološkem muzeju v Domanjševcih je v soboto, 7. avgusta, potekala počastitev sedemnajstega občinskega praznika Občine Šalovci.

Občina Šalovci praznuje svoj praznik 11. avgusta, na dan, ko se spominjamo popolnega sončnega mrka, ki je bil leta 1999 najbolj viden na območju občine Šalovci.

Zbrane je kot prvi nagovoril Jožef Črnko, podžupan občine Šalovci.

Nastopili so tudi učenci Osnovne šole Šalovci.

Župan občine Šalovci Iztok Fartek je občanke in občane pozval k cepljenju proti covid-19, predstavil pa je tudi projekte ter investicije občine. Fartek je povedal, da je bila zaključena obnova vaško-gasilskega doma v Domanjševcih s parkiriščem, v okolici turistično nastanitvenega centra Peterloug Markovci so uredili nove športne površine, izgradili so večnamenski pokriti prostor in kolesarnico, preuredili so nastanitvene sobe v Peterlougu, uredili so pokopališče v Markovcih in parkirišče ob pokopališču v Šalovcih. Zgradili so velik del optičnega omrežja, v polnem teku je tudi izgradnja ekonomsko-poslovne cone, ob tem je tudi dokončan razpis za izbiro izvajalca gradbenih del za cesto skozi Šalovce. Vizija občine pa temelji na turizmu.

Sledila je podelitev priznanj in nagrad. 

Bronasti znak Civilne zaščite Republike Slovenije je prejel Jožef Šömenek, za požrtvovalno ter uspešno upravljanje nalog zaščite reševanja in pomoči.

Srebrni znak Civilne zaščite Republike Slovenije je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Domanjševci, za 110 let aktivnega delovanja.

Priznanja Vlade Republike Slovenije za požrtvovalnost pri izvajanju ukrepov, za prepričevanje širjenja epidemije nalezljive bolezni SARS so prejeli:

- Podjetje E-Tekstil

- Renata Horvat 

- Iztok Fartek 

Priznanja Občine Šalovci:

- Alojzija Janko - za pomoč vsem starejšim v času epidemije,

- Renata Horvat - za prevoz mask in razkužil podjetjem in javnim zavodom z namenom prepričevanje širjenja epidemije, pomoč starejšim,

- Klement Časar - za prizadevnost in doprinos, k akciji zbiranja pločevin za terapije obolene deklice Lane Bračič.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.08.2021 ob 20:19 Jebac gost

      Pri pevkam manjka župnik Andrejek a ne vidite j ka so žalostne

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.08.2021 ob 20:38 gost

      Neman nič proti priznanjem, ampak si res ti bolj zaslužijo kot Feri L.???

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.08.2021 ob 21:23 gost

      Ka so jim še podarili turbe tudi ?Mogli bi

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.08.2021 ob 20:40 ČEPINČAR gost

      ŽUPAN SAM SEBI DAJE PRIZNANJE---------ŽALOST.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.