https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Stanovanjski sklad prevzel 27 stanovanj v Murski Soboti

19.08.2021 ob 6:00  

Stanovanjski sklad RS je v Murski Soboti prevzel 27 stanovanj s pripadajočimi shrambami in parkirnimi mesti, razpis bo predvidoma v začetku septembra.

Stanovanjski sklad je svojo obstoječo ponudbo stanovanj po državi razširil tudi v Mursko Soboto. Prevzeli so 27 javnih najemnih stanovanj s pripadajočimi shrambami in parkirnimi mesti v kleti objekta. Uporabne površine stanovanj se gibljejo med 45,7 in 104,4 kvadratnimi metri.

Kot so pojasnili na skladu, se stanovanja nahajajo v samem središču mesta. V neposredni bližini se nahajajo šola, vrtec, trgovine, lekarna, pošta in vsi ostali pomembni infrastrukturni objekti.

Prodajno pogodbo za nakup stanovanj je sklad sicer podpisal že konec avgusta lani. Stanovanja je kupil preko Javnega poziva za nakup stanovanj in zemljišč za izgradnjo stanovanj od prodajalca Imo Real, d.o.o.. Skupna pogodbena vrednost je znašala 3.853.847,03 evra z DDV.

Stanovanja bodo oddajali preko javnega razpisa po stroškovni najemnini mladim družinam, družinam in ostalim ciljnim skupinam prebivalstva. Objava razpisa bo predvidoma v začetku septembra, prve najemnike pa pričakujejo predvidoma že v mesecu oktobru.

S tem projektom Sklad uresničuje cilje nacionalne stanovanjske politike na področju večanja stanovanjske mobilnost prebivalstva, omogočanja lažje dostopnosti do stanovanj ter ustvarjanja uravnotežene ponudbe kakovostnih in funkcionalnih stanovanj ter sledi svoji zavezi po pridobitvi čim večjega števila najemnih stanovanj na območju celotne Republike Slovenije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.08.2021 ob 8:11 gost

      Gdo bo opravičen do teh stanovanj. Begunci, cigani, prijatelji upravljalca vsi samo ne tisti keri si zasluži.

      9 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.08.2021 ob 8:37 gost

      Nekaj mi tu ne potegne. V Soboti za 27 stanovanj skoraj 4 milijone evrov, v Lendavi bo potrebno za 72 stanovanj dati okrog 8 milijonov evrov. Potem primerjam za dodatnih 18 postelj v Domu Rakičan 1,5 milijona evrov in za predvideno posodobitev doma 12,5 milijona evrov. Cela mineštra, če primerjaš ene. Nekdo tu odlično služi. Za 14 milijonov evrov se da zgraditi soliden novi dom, ne pa renovaija starega - primerjava s tremi stolpiči in 72 stanovanji v Lendavi, kjer bi bilo prostora za več kot 250 postelj.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.08.2021 ob 17:14 AAAAAAAAAA gost

        Tou je tak kak Sobota prouti Ljubljani, cejne za parcele se že ogromno razlikujejo. Na goričkon dobiš kučo za 100000 evrov za primerljivo v Soboti pa za 150000 tak za primer.

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.08.2021 ob 17:27 gost

        Daj ne motaj neumnosti. Med Soboto in Lendavo ni glede tega obene velike razlike. Goričko pa s tem nima nobene veze. V Soboti imamo Jevška i Polaniča ter tu in tam Jožefa Horvata, v Lendavi jih nimajo. Mogoče je pa to razlika. Mogoče, ne vem.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.08.2021 ob 17:38 gost

        17:14, cena prenove doma starejših nima nobene veze s ceno parcel. Res ne vidiš kakšne neumnosti pišeš?

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.08.2021 ob 11:25 gost

      Služi Polanič

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 15:28 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.