https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Po enoletnem premoru bo sejem Agra znova odprl svoja vrata

17.08.2021 ob 6:05  

Med 21. in 26. avgustom bo v Gornji Radgoni sejemsko dejavnost in zdravo druženje odprl 59. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA. Pred pričetkom sejma so na novinarski konferenci predstavili letošnje posebnosti.

Sejem AGRA je eden najpomembnejših kmetijsko-živilskih sejmov v tem delu Evrope. Na sejmu bodo letos praznovali mednarodno leto sadja in zelenjave, spodbujali ekološko kmetijstvo, okušali varno hrano iz naše bližine, varovali gozdove in ustvarjali z lesom.

Poudarek bo tudi na skrbi za okolje, ohranjanju čiste vode in biotske raznovrstnosti ter preprečevanju posledic podnebnih sprememb. Trudi letos pa ne bodo manjkali inovacije, traktorji in druga kmetijska mehanizacija. V ospredju bodo najvidnejši in najbolj kakovostni slovenski proizvajalci. Še posebej močno bo zastopana gozdarska oprema.

Država partnerica sejma AGRA bo Francija, ki bo za Slovenijo prevzela predsedovanje Svetu EU. Predstavila se bo predvsem s podjetjema Lesaffre, ki ponuja izdelke za pekarstvo ter Lactalis, francosko multinacionalko, ki je pravi gigant na področju mlečne industrije. V čast države partnerice Francije bodo visoki gostje v sejemskem drevoredu posadili hrast graden, organizirana pa bo tudi razstava starodobnikov Citroen.

Na sejmu se bo Francija predstavila s svojimi prehranskimi izdelki pod sloganom, okusite Francijo. Dejavne bodo tudi institucije Evropske unije, ki povezujejo lastnike kmetijskih zemljišč, trgovino z živino in z mesom, ter pomembne institucije in podjetja iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije, Srbije…

 

Na letošnjem sejmu se bo predstavilo skupno 1.100 razstavljavcev, sodelovalo bo 29 držav na skoraj 54 tisoč kvadratnih metrih površine. Sejem bo v soboto, 21. avgusta ob 10. uri svečano odprl Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije.

Skladno z veljavnimi predpisi bo vstop na sejmišče tako za obiskovalce kot za razstavljavce možen pod izpolnjevanjem pogoja PCT. Testiranje na Covid 19 bo za obiskovalce in razstavljavce sejma v sodelovanju z Zdravstvenim domom Gornja Radgona omogočeno pred vstopom na sejmišče Pomurskega sejma in bo ves čas sejma brezplačno. Ravno tako bo vsem, ki bodo to želeli, omogočeno tudi cepljenje.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.