https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Na javnih kulturnih prireditvah ponovno obvezne zaščitne maske

14.8.2021  

Vlada je včeraj na dopisni seji sprejela več odlokov za zajezitev širjenja koronavirusa, med drugim so na javnih kulturnih prireditvah zopet obvezne zaščitne maske.

Vlada je izdala odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov, ki določa izpolnjevanje pogoja PCT za voznike avtotaksi vozil, uporabnikov žičniških naprav in osebje žičniških naprav. Izpolnjevanje pogoja testiranja pa se dokazuje le z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa.

Enaki pogoji veljajo za ponudnike in potrošnike na področju izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil.

Vsebinskih sprememb pri omejitvi zbiranja ni. Sprememba je le v delu, ki se nanaša na izpolnjevanje pogoja PCT. Udeleženci organiziranih javnih prireditev in javnih shodov morajo tako izpolnjevati pogoj PCT na javne prireditvah in shodih v zaprtih prostorih ter na odprtih površinah, ko je nad 100 udeležencev. Za do 100 udeležencev na odprtih površinah pogoj PCT ni potreben, upoštevati pa je treba omejitev en udeleženec na 10 kvadratnih metrov površine in 1,5 metra medsebojne razdalje med udeleženci.

Ohranjajo se dosedanji ukrepi in omejitve pri kolektivnem uresničevanju verske svobode ter ukrepi in omejitve pri izvajanju kulturnih storitev, ob tem pa se znova uvaja uporaba zaščitnih mask na javnih kulturnih prireditvah.

Spremembe so tudi pri izvajanju športnih programov. Pogoj PCT morajo v skladu z odlokom izpolnjevati tudi strokovni delavci in voditelji športno rekreativne dejavnosti, ki izvajajo proces športne vadbe. Organizatorji športnih tekmovanj morajo preverjati pogoje PCT za udeležbo na tekmovanjih. Poleg tega morajo na vidnem mestu s pisnim obvestilom obvestiti športnike in člane njihovih ekip, drugo organizacijsko osebje ter gledalce, da je izpolnjevanje pogojev PCT obvezno za udeležbo oziroma za vstop v prostor, kar se preverja že na vstopu na prireditev.

Odloki začnejo veljati 16. avgusta 2021 in veljajo do vključno 22. avgusta 2021.

Vlada je sprejela tudi nov odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Za zaposlene v devetih storitvenih dejavnostih, kjer je za opravljanje dela nujno izpolnjevanje pogoja PCT, ostaja do 22. avgusta, veljavnost testa teden dni.

Od 23. avgusta pa se za izpolnjevanje pogoja PCT tudi za zaposlene, ki delajo v storitvah higienske nege, nezdravstvenih svetovalnih in terapevtskih storitvah, storitvah strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja, v igralnicah, igralnih salonih in prirejanju posebnih iger na srečo, v sejemski in kongresni dejavnosti, gostinski dejavnosti, nastanitvenih storitvah in v gostinskih obratih, ki nudijo glasbo za ples oziroma družabni program, upoštevajo testi HAG, ki niso starejši od 48-ih ur po odvzemu brisa, in testi PCR, ki niso starejši od 72 ur po odvzemu testa.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.08.2021 ob 8:47 gost

      Kaj vam pomaga cepljenje, če morate imeti na sebi nagobčnik? Zopet so vas nategnili. Vi pa ponosno korakajte z nagobčnikom in pojte : " Druže Janša mi se ti kunemo ............... ".

      22 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.08.2021 ob 12:03 gost

      NAM CEPLJENJE POMAGA!!!!!!!!!!! Vam kretenom-levojaji gamadi pa se svet ZAPIRA!!!!!! Pocrkali boste--kreteni izmaličeni!!

      2 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.08.2021 ob 12:15 gost

        Pomaga, pomaga, se takoj vidi v tvojem komentarju. Kljub temu, da si cepljen, moraš nositi masko, v jeseni in pozimi boš pa kljub temu, da si cepljen zaprt kot kanarček v kletki. Preberi si kaj je povedal Einstein o neskončnosti.

        13 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.08.2021 ob 17:04 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        S tabo vred, z razliko med nami,ti boš cvoknu zabiti,kak pač živéš,Ivan Komunist ti prijde na varestivanje ,kanonizacija ti ne vujde(kda pač s petámi vküp drapneš)priden si bil pri lepljenju plakatov ,samo Bimbo si šče pa naprej.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.08.2021 ob 14:28 gost

      Brez obrazni s takšnimi izjavami.Kar se mora se pač mora.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.08.2021 ob 15:12 gost

      No ti zadnji pa si res tele , ko boš edino bitje na tem svetu , namerno nisem napisal človeško , ker po tvojih prispevkih to očitno nisi , človek namreč , šele takrat in samo takrat boš lahko o vseh stvareh odločal sam , dokler pa si vpet v neke družbene in socialne tokove , pa lahko o tem samo sanjaš , ampak ti tele se tega očitno niti ne zavedaš, ker si pač levojajčni retardiranec in v svoji bolani glavi pač ne moreš preklopiti v realni svet.Ha,ha,ha , prej on de o vsem odločal sam , my ass ne pa sam , bolnik.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.08.2021 ob 15:23 gost

        Star sem 71 let in o vsem sem odločal sam skupaj z ženo. Noben psihopat Janša me ne bo prisilil, da se cepim s cepivom, ki je še v fazi preizkušanja in za katere neprijetne, tudi usodne, stranske učinke nihče ne odgarja. Vi Janševi in cerkveni verniki pa samo verjemite v pravljice. Če bi imel vsaj malo pameti, bi se vprašal zakaj za cerkev, ki je zaprt prostor in kjer se zbere največ rizičnih ljudi ( starejših ), ni potreben pogoj, medtem , ko je za ogled tekem, kjer se zberejo pretežno mladi ljudje, zunaj v naravi na svežem zraku, je potreben PCT pogoj. Za trgovino ni potreben PCT pogoj, za gostilno je potreben. Da ne bom dalje našteval. Ti imaš glavo samo za frizerja.

        13 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.08.2021 ob 15:39 gost

      Heh , pa zdaj vem , pa ti si tisti yu nostalgik , ki obožuje iskrine števce in ei niš , pa tij si že deset let star 71 let , pa ti si tista junačina , ki je z eno tableto lekadola prebolel covid , ti si tisti , ki ima 1400 eur penzijo , seveda po yu zakonih , daj prosim te ne laži in ne nakladaj , očitno nisi razumel poante mojega posta , tak ti povem , če bosta na svetu samo ti in ena mravljica ne boš mogel o vsem odločati sam , saj vem , da ne razumeš , jebi ga tvoja poklicna šola in kumrovški tečaj ti pač nista dala zadosti znanja , kar se mene tiče si dinozaver , in dinozavri so izumrli.Majhna kepica se je začela valiti po hribu , nič je ne more zaustaviti , niti laži , ki se ponavljajo iz dneva v dan , čas je za spremembe in ti in tebi podobni ste del preteklosti , ki izginja za vedno , hvala Bogu.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.08.2021 ob 15:45 gost

        Čisto Janšev nivo. Ko ne moreš komentirati z dokazi, pričneš z žaljenjem, izmišljotinami in lažmi. Dalje ne bom, ker je škoda mojega časa.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.08.2021 ob 16:17 gost

      Heh , vse kar je navedeno si ti sam zapisal in se hvalil , jah demenca pač , to je samo povzetek tvojih besed , sicer pa ne želim polemizitati s tabo , se mi ne da več , ostani zdrav , kljub temu, da so pogledi razlićni.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.08.2021 ob 17:08 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tak je v redi,desni telci komentirajo svoj blesavost ...

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.08.2021 ob 18:57 Lendavski nadvojvoda(original). gost

      Kak ide že ono , bogi , bogi , jaz sem nor.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.