https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

To so posledice včerajšnjega neurja v Pomurju

Pomurje, 16.08.2021 ob 9:00  

Včerajšnji nalivi z močnejšimi sunki vetra in toča so delali preglavice tudi v Pomurju. 

V Murski Soboti, Lendavi, Gornji Radgoni in na Goričkem je padla toča, močni nalivi so poplavljali številne ceste in kleti, veter je odkrival strehe, podrta drevesa pa so povzročala velike nevšečnosti. Povečana je tudi verjetnost plazov na že znanih območjih. Na območju Murske Sobote, Beltinci, Lendava, Velika Polana, Radenci, Gornja Radgona, Apače, Cankova, Rogaševci in Grad so bili zaradi večjega obsega neurja aktivirani gasilci.

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je neurje zajelo številne pomurske občine. 

Območje občine Murska Sobota. Zaradi neurja je bilo zabeleženih večje število prijav dogodkov na območju občine Murska Sobota. Aktivirani so bili gasilci PGD Murska Sobota, Pušča in Rakičan, ki so odstranili podrta drevesa in prečrpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov. 

Območje občine Beltinci. Na območju občine Beltinci so bili aktivirani gasilci PGD Gančani, ki so bili obveščeni o podrtih drevesih na relaciji Gančani - Bogojina, le-ta so tudi odstranili. 

Območje občine Lendava. Neurje ni prizaneslo niti območju občine Lendava, kjer so posredovali gasilci PGD Dolga vas, zaradi nagnjenega telefonskega droga v Dolgovaških goricah, ki je ogrožal bližnji objekt. Drog so ustrezno sanirali. 

Območje občine Velika Polana. Tudi tukaj so morali posredovati gasilci PGD Velika Polana in Brezovica, zaradi podrtih dreves v naselju Brezovica, ki so jih odstranili. 

Območje občine Radenci. Podrta drevesa so tudi na tem območju povzročala nevšečnosti. Posredovati  so morali gasilci PGD Hrastje Mota, ki so med naseljema Hrastje Mota - Rožički vrh, odstranili podrto drevo. 

Območje občine Gornja Radgona. Gasilci PGD Gornja Radgona so bili aktivirani, da odstranijo na Porabski ulici v Gornji Radgoni drevo, ki je padlo na vozilo. 

Foto: PGD Gornja Radgona

Območje občine Apače. Zaradi neurja na območju Apač, so bili aktivirani gasilci PGD Apače, Lutverci, Podgorje in Žepovci, ki so odstranili podrta drevesa in prekrivali odkrite strehe na objektih.

Območje občine Cankova. Aktivirano so bili gasilci PGD Korovci, ki so odstranili podrta drevesa med naseljema Korovci in Gerlinci. 

Območje občine Rogaševci. Tudi tukaj so bili aktivirani gasilci, da odstranijo podrta drevesa na cestiščih. Veliko dela so imeli tako gasilci PGD Nuskova, Pertoča, Rogaševci in Sotina. 

Območje občine Grad. Gasilci PGD Grad so odstranili več dreves čez cesto v naselju Grad. 

Kako je bilo pri vas? Pošljite nam fotografije na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.08.2021 ob 12:30 gost

      Danes je na cesti Murska Sobota Beltinci verjetno bilo tudi neurje ker so barvali črte storzci pa po celi cesti razmetano. Delavci malariji črt pa pri gostilni parkiranje delavne stroje.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.08.2021 ob 12:52 delavec gost

      Tole je TRADICIJA farbašov asfalta!!!!!!!!!! Nekateri ki so odšli v penzijo ,sreča da so se je včakali, so bili vsak dan nadudlani tako da so komaj pri življenju ostali! Polaniči trbej dati glas ka pa kak delajo njegovi cestni oficerje!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.