https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Šantak: Službo župnika sem opravljal odgovorno, nekateri pa so drugačnega mnenja!

Murska Sobota  

Tomislava Šantaka, dosedanjega murskosoboškega stolnega župnika, ki odhaja v mariborsko škofijo, je minuli četrtek zamenjal Goran Kuhar. 


Kadrovske menjave v murskosoboški župniji, o katerih smo pisali v članku prejšnji teden, so se uresničile. Minuli četrtek je mesto murskosoboškega stolnega župnika prevzel Goran Kuhar, ki je nasledil Tomislava Šantaka, kaplana Marjana Pučka pa je zamenjal Goran Merica. Z omenjenimi menjavami je novih pomislekov med verniki v teh dneh deležen tudi murskosoboški škof Peter Štumpf, ki na naša vprašanja v zvezi z menjavami, ki smo mu jih poslali prejšnji teden, ni odgovoril.

Tomislav Šantak (zdaj že bivši murskosoboški župnik) in Peter Štumpf, murskosoboški škof

V zadnji številki Župnijskega lista sta se odhajajoča Šantak in Pučko tudi "uradno" poslovila od župljanov.

Šantak: Odhajam zaradi tega, ker so nekateri mnenja, da nisem delal odgovorno

Dosedanji župnik Tomislav Šantak je med drugim zapisal: "Srečeval sem se z vami, dragi župljani, v različnih skupinah, ki jih je v župniji veliko. To je znamenje, da je stolna župnija živa. Službo stolnega župnika sem opravljal po vesti, odgovorno in v blagor celotne župnije. Nekateri so drugačnega mnenja! Zato sem se odpovedal vodenju župnije in odšel iz murskosoboške škofije v mariborsko nadškofijo in sicer za župnika sodelavca v župnije: Slovenska Bistrica, Črešnjevec in Gornja Polskava. Iskreno se opravičujem vsem, ki sem jih morda nehote prizadel v tem letu."

Novi murskosoboški župnik, Goran Kuhar, je v minulem letu "služboval" pri Gradu.

Pučko se je poslovil, prišel je Merica

Goran Merica se je v Mursko Soboto preselil iz gornjeradgonske župnije.

Marjan Pučko, ki odhaja v ljutomersko župnijo, se je od župljanov v Župnijskem listu poslovil z naslednjimi besedami:  "

Ob mojem prihodu sem v Mursko Soboto sem zapisal v župnijski list misel Nejca Zaplotnika: “Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel; kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.” Ob mojem odhodu iz župnije bi se rad zahvalil vsem, s katerimi sem to leto smel hoditi po poti ali odkrivati pot do cilja, ki ga nosimo v sebi. Z veseljem sem to leto po poti hodil z vami, ki priznavam, ni bila vedno lahka, a je bila osrečujoča. Dovolite ob odhodu nekaj besed zahvale.

Hvala gospodu župniku Tomislavu in duhovnemu pomočniku Marjanu. Hvala za vse trenutke, pogovore in nasvete. Hvala gospe Betki za ves trud in potrpežljivost, ki jo je imela z mano. Hvala vsem ostalim sodelavcem. Predvsem hvala vsem skupinam,  s katerimi sem se srečeval. Posebej bi se zahvalil mladim, zakonski skupini in bolnikom po župniji, pri katerih sem se vedno počutil “doma”.

Hvala vsem v vrtcu Lavra, s. Mateji in g. Petru, ki ste me vedno z veseljem sprejeli. Hvala vsem župljanom, ki ste mi iskreno povedali besedo kritike - tako sem lahko rasel in zorel na tej poti... Vsi, verujoči in neverujoči, ste mi bili luč na poti. Hvala tudi bratom in sestram Evangeličanske in Binkoštne Cerkve. Vedno sem se trudil za blagor vseh ter uresničevati svoje novomašno geslo med vami: “Vi ste luč sveta!” Iskreno in iz srca se opravičujem, da vedno tega nisem zmogel, videti ali biti luč.

Jaz odhajam v župnijo Ljutomer, želim obilo Božjega blagoslova mojemu nasledniku in sošolcu iz gimnazijskih let Goranu Merici. Hvala za vse in še enkrat se opravičujem za moje napake in nepopolnosti."

Preberite tudi:

Murska Sobota naj bi dobila novega župnika, Šantak menda odhaja

    Komentarji

    1. Sobocan
      19.09.2011 ob 8:27 Sobocan

      mučke mučke...

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. kocka65
      19.09.2011 ob 10:42 kocka65

      Res so mučke! Velike mučke g. škofa, zaradi katerih ga težko imenujem gospod. Kot je zapisal, je g. Šantak odšel na lastno željo. Za njegov odhod pa je kriv g. škof. Kaplani pa pri premestitvah itak nimajo besede ... Župnija MS je z odhodom obeh izgubila ogromno. Res sta delala tako kot sta zapisala. Oba sta bila delavna, vestna, odločna, poštena ... in kam ju je to pripeljalo. Poleg vseh mučk okrog odhoda obeh, pa je s škofije MS pricurljala govorica, da g. Šantaka ne bo na novo delovno mesto, ker je povsem psihično uničen. 15.9. sem se pogovarjala s prijateljico, ki živi v biližini njegove nove župnije, da prihaja k njim. Ob tem je bila zelo presenečena in povedala, da tam dvomijo v njegov prihod zaradi omenjenih govoric. Ne, g. Šantak ni uničen, saj je imel ves čas dogajanja in trajanja škofovih mučk ob sebi prijatelje iz lendavske in murskosoboške župnije, pa tudi od drugod. Dvomim, da je g. škof sposoben kdaj koli zbrati 1% od števila ljudi, prijateljev, ki jih ima ob sebi g. Šantak. Tudi g. Pučko je zelo priljubljen vsepovsod, kjer je deloval. Je na dobri poti, da bo po 20 letih delovanja tudi on imel veliko prijateljev. Nikoli ga ne bomo pozabili, tudi njega ne. G. Pučko je v našo župnijo prišel iz župnije Beltinci, kjer si je nabral ogromno izkušenj, saj je veliko časa preživel v odsotnosti župnika Benkoviča, vedno bil na razpolago namesto njega, ko ga ni bilo. Preseneča me, da ga g. škof ni poslal nazaj. Sobočanci, kljub temu, da smo dobili 2 domačina, že vnaprej pričakujemo, da se bo njima zgodilo enako, če ne bosta delala po njegovih navodilih. Katera navodila so to, lahko sam pove, a to gotovo ni za javnost, ker bi s tem izpostavil in dokazal svojo grešnost, dejanja, ki jih kot škof nikakor ne bi smel početi. Oba sta bila zelo priljubljena na prejšnijh delovnih mestih in rada sta bila tam. Če bosta "pregnana", ne bo nagrade, da bi se lahko vrnila tja. Župljani župnij, kamor sta odšla g. Šantak in g. Pučko, so lahko srečni, da so ju dobili. Verjamem, da bodo znali ceniti, kar imajo, saj že vedo .... Pozivam vse, ki se ne strinjajo z dejanji g. škofa, da se mi pridružijo! Še podpis, za tiste, ki so morda pozabili, kdo sem: Danijela Kuhar

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. PeterPeterka
      19.09.2011 ob 13:44 PeterPeterka

      Spoštovano uredništvo, bralke in bralci spletnega medija www.pomurec.com! Sem Peter Peterka, direktor zavoda Miklavžev zavoda Murska Sobota (v nadaljevanju: zavod), znotraj katerega deluje Združenje sv. Miklavža, katerega vodja je do nedavnega bila ga. Danijela Kuhar. Oglašam se v zvezi z pisanjem ga. Danijele Kuhar, pod psevdonimom kocka65 (v nadaljevanju: ga. Danijela Kuhar), glede menjave župnika Tomislava Šantaka in kaplana Marjana Pučka v Stolni župniji Murska Sobota. Vodstvo zavoda ne prevzema nobene odgovornosti za navedbe, ki jih navaja ga. Danijela Kuhar v zvezi z menjavo omenjenega župnika in kaplana in se v celoti distancira od njenih navedb. Poleg tega je ga. Danijela Kuhar dne 31.8.2011 pristopila do mene in na lastno željo podala ustno izjavo, da odstopa z mesta strokovne vodje Združenja sv. Mikalvža. Njeno pisno izjavo glede odstopa še vedno pričakujem. Za sodelovanje v zadnjem letu se ga. Danijeli Kuhar zahvaljujem. Peter Peterka, direktor zavoda, l.r.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. t0RruS
      19.09.2011 ob 17:15 t0RruS

      presvetli Robert Celec. Lejko ti napišeš en post ge ne bi nastopal Štihec ali se tebi rejsan življenje vrti samo okoli njega. Rejsan si potreben zdravniške pomoči specialista psihiatra. Prosim, če v naslednjem postu napišeš še kak je Štihec kriv za zadnjo ohladitev in spremembo vremena. Že kumaj čakam ka najdeš in javnosti razkriješ še to povezavo. Če si ti inšpektor v luteranski cerkvi in mešaš cerkev in politiko, to še ne pomeni, ka so vsi takšni.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. t0RruS
      19.09.2011 ob 19:08 t0RruS

      Celec, doj mi visi ka ti znaš. Ne sprenevedaj se, ka de ti še žal gda boš javno razkrinkane zaradi svojih pisarij. Samo si še naprej išči... Celi tej portal je pun tvojih svinjarij in žalitev. Za eno fajn knjigo. Dokazni material se je že fajn nakopičo! Tutarce na tržnici že znajo povedati ka boš kmalu meu svoje trditve priložnost dokazati.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. pero33
      19.09.2011 ob 20:56 pero33

      Mene pa zanijmle gda de mel miklavžev zavod MS razpis za mesto direktorja? ka vijden ka v toj službe direktor preveč časa ma, ka še folga po forumaj komentejrate.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. kocka65
      19.09.2011 ob 21:41 kocka65

      Pozdravljeni! Moja dolžnost je, da se oglasim in pojasnim nekaj stvari. Združenje sv. Miklavža res deluje znotraj Zavoda sv. Miklavža, vendar je povsem samostojno. Njegove dejavnosti niso povezane z delovanjem Zavoda. Združenje oživlja življenje župnije, organiziramo predavanja in delavnice ... Vsi komentarji, ki jih navajam ob obeh člankih so moje osebno prepričanje in niso v nobeni povezavi z Zavodom, niti z Združenjem. Združenje sem omenila samo zaradi prepoznavnosti mene kot osebe, ker me ljudje osebno poznajo iz različnih omenjenih področij. Nikakor ne bi bilo prav, da bi vodstvo Zavoda odgovarjalo za moje navedbe. V cerkvenih krogih že ne more biti tako ... Res sem podala ustno izjavo o odstopu. Zaradi omenjenih "spornih" komentarjev, pa sem to odločitev spremenila. Ostajam na mestu vodje Združenja in s tem tudi članica. Pahor, zagotovo lahko trdim, da g. Štihec nikakor ni vmešan v odhod g. Šantaka! Ni bilo nekega sodelovanja med njima, zato tudi konfliktov ne. Politika ne sodi v cerkev. Prav imajo tisti, ki to pravijo. Ne v katoliško, ne v katero drugo. Je pa Štihcov sin Domen razstavljal v župnijski dvorani. Toliko o tem ...

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. xerox
      19.09.2011 ob 21:48 xerox

      Sicer ne ven ka ma tu politika pri toj temi direktno poleg iskati, ali posredno se pa nikdar ne vej. San pa sicer jes tudi neka čiu goučati ka bi se naj rejdno skregali. Baje so nej mogli skuper priti glede financejranja nauvoga vrteca. Kelko znan je župan nauve cerkveni vrtec najavlo v svojoj kampanji. In Šentak je baje nej bil za gradnjo vrteca, pa se je zavolo toga kome zamero...

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. kocka65
      19.09.2011 ob 21:51 kocka65

      Če ima t0RruS prav, z g. Petrom nisva edina cerkvena funkcionarja, ki tu piševa. Kar sem mu napisala, pa je tudi vse. Ostalo se bova drugje pomenila, v kolikor bo potrebno. Danijela

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. xerox
      19.09.2011 ob 21:57 xerox

      Kocka65 ozadja nikdar nemo znali, če glavniva aktera, neta svoje povedala. In mijslin ka je prav ka tudi mij verniki dobimo vse informacije. Vse de dosta bole jasno, če novinari pošljejo par vprašanj g. Štumpfi in g. Šantake. Oprosti kocka65 tij se tudi nej gli najbole korektna do škofa, ka ga tak direktno napadaš... On je itak škof in odgovoren za škofijo. Pa ne pijšen zatau ka bi koga koli mel namen žalite. Ka pa znaš ka točno je bilau med njime?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. ogard
      19.09.2011 ob 22:32 ogard

      ogard: 19.09.2011 ob 21:01 ogard: Jaz pa bi napisal še nekaj o beltinski župniji. Ker je bilo o njej že komentirano; popolnoma neresnično in napačno! Da jo vodijo trije duhovniki! Kakšna laž! Beltinski verniki že kar nekaj časa vidimo le enega duhovnika; to je ostarelega in upokojenega duhovnika gospoda Koudilo!! Tako je in to je resnica! Tudi kaplana je videti v cerkvi prava redkost in to v župniji, ki je bila vedno vzgled vsem pomurskim župnijam! In to v župniji, iz katere je tudi omenjeni gospod škof!! Le kakšen interes ima, da ne posluša vernikov, da ne vidi, kaj je naredil Alojz Benkovič iz beltinske župnije, kier je cerkev prazna, kjer več niti pri nedeljskih mašah ni obiska. Ni mladinskega verouka, verouk osnovnošolskih otrok se plača(najemnina prostorov, ki so jih z prostovoljnimi prispevki zgradili verniki), on sam pa je tako aroganten in ohol, da imanjo verniki občutek, da se iz njih norčuje in posmehuje. IN ZAMAN JE BIL ČLANEK POKONČNEGA IN PLEMENITEGA VERNIKA V VESTNIKU, ki si je upal napisati škofu resnicu. javno. Škof podpira g. Benkoviča!! LE ZAKAJ? Zaradi denarja? Tako pravi in misli večina. vernikov...Zato je res čudno, eden 123, da ti pišeš popolnoma drugače: ali ne poznaš stanja in razmer v beltinski župniji ali pa imaš tudi ti drug interes.. Materialni? Od Benka?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. eden123
      19.09.2011 ob 23:07 eden123

      Cerkev je to nedeljo bila pri vseh mašah polna. Nevem pa zakaj ljudje, ki ste proti g. Benkoviču in g. Škofu ne stopite do njiju in poveste v obraz. Ne pa da pišete takšne po internetu in v skritih pismih. Sramota. Toliko za informacijo to nedeljo je imel župnik dve maši, kaplan dve maši in kodila eno mašo. Gospod Benkovič je pa za župnijo naredil veliko. Sam pa je vsem vernikom v nedeljonpriznal, da je težko biti ekonom in župnik ter da ga bo škof ob prvi priložnosti

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. eden123
      19.09.2011 ob 23:09 eden123

      Zamenjal. Kako vas ni sram govoriti takśne stvari. Pojdite do njih in kim povejte. Najprej pred svojimi pragi pocistite in potem se lotite drugih.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. prekmurka
      19.09.2011 ob 23:14 prekmurka

      Tak je, ogard, tu san te čakala. Vse kar se dogaja v Boltincaj, je na škofiji pod debeli tepih pometeno. Biti duhovni voditelj takše velke fare, je velka odgovornost. Če se že naokoli šušlja, ka je Šantak kazensko premeščeni, me zanijmle, kda v Boltincaj bič pouči?

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. t0RruS
      20.09.2011 ob 0:15 t0RruS

      Robert Celec alias pahor, zdaj pa je dosta sprenevedanja. Kar si si isko, boš dobil... Bil si opozorjen, pa se še dale sprenevedaš. Zadosta si anonimno sral po drugih. Če nemaš jajc ka se pod svoje hujskaške tekste podpišeš, te se ne spravljaj šimfat za sakšo ceno. Etika, morala sta ti tuji, zato si potreben vzgojne lekcije! Anonimnost je gnes den relativna stvar. Celo na tvojon portale! Laži, žalitve, lažnive obdolžitve, o šterih pišeš, produciraš predvsem ti. Dokazi so zbrani.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. xerox
      20.09.2011 ob 9:57 xerox

      Neman nika praute Marjane, ka se je fejst trujdo ali je pa vseeno fajn ka Merica prijde. No je že prišo... Marjan kapa doj..., Merica dobrodošel doma!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. JAMA
      20.09.2011 ob 12:09 JAMA

      V Beltincih je še slabše, kot je napisano pod ogard, to, kar piše eden123, pa je laž in napisano od nekoga, ki ima veliko finančno korist od imenovanega Benka V nedeljo je bila cerkev pol prazna, Benkoviča celo poletje niso videli več kot nekajkrat, poleg starega duhovnika iz doma mu pomaga še eden, ki niti ne more opravljati več samostojno obreda maše. Ta dva rešujeta zdaj beltinsko župnijo. Benkovič javno živi v Trdkovi, z direktorico, ki jo je nastavil v Domu za starejše, ki je nesposobna in arogantna. V trgovini blizu te hiše, s katero se Benko rad javno pohvali, da ima tam bazen v katerem se ne kopa, ampak je tak, da se plava pa kupujeta najdražje šampanjce in pršut! Javno in skupaj! Nekateri vernikom je sam povedal, da bodo zdaj doživeli njegov izstop! A le od česa bo živel na tej veliki nogi, če se mu odvzamejo plačila maš po pogrebih in ostali denar, ki ga še plačuje peščica vernikov. Verniki, marsikateri, so to vse škofu povedali, tudi v Vestniku je bilo vse napisano, a potem, če bi odstavil Benka, bi bilo tudi konec izvira njegovega denarja. Ja dragi moji, vse se konča pri denarju in začne pri denarju, a žalostno je, da nam potem ti isti ljudje, škofi, župniki pridigajo o uboštvu, o skromnosti.. ja, ja , v Beltincih je zares strašno in grozno, Benkovič pa je naredil dom za starejše, ki je med najdražjimi v celi državi. In najbolj profiten, to je vse njegovo delo, pa glasbena šola, ki je v prostorih župnijskega doma, ki so ga zgradili verniki s svojim denarjem za verouk, zdaj pa več za verouk ni prostora in ne časa. Naj se oglasi še kakšen od tistih vernikov, ki v Beltincih več ne morejo to gledati, kaj ja nastalo iz nekoč najbolj zgledene župnije

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. matkru
      20.09.2011 ob 13:30 matkru

      V Beltincih je tak kak sami hočemo.Kritiziramo vse, pa naj bo prav ali narobe. Z ničemer in nikomer nismo zadovoljni. Bodimo zadovoljni in srečni da je tako kot je. Je pa še ena posebnost v Beltincih. Metanje polen pod noge in potem jokanje za časami, ki so minili. Namesto, da bi storili kar je v naši moči, da bi bile stvari še boljše sedaj. Po toči je prepozno zvoniti.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. xerox
      20.09.2011 ob 14:20 xerox

      Benkovič je zato dosta napravo za Beltinsko župnijo... Ka pa on v privatnon življenji dela so pa po moje bole govorice kak istina... Ne ven no... Tau pa ka mate v Beltinci glasbeno šaulo v prosorih župnijskoga dauma je pa sigurno nej nika slaboga...Glij nasprotno...

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. trot
      20.09.2011 ob 16:10 trot

      Star pregovor ki še vedno drži : Popovi so lopovi igraju se s novci... Več tukaj: http://www.zrtve-cerkve.org/html/bogastvo_cerkve_v_sloveniji_in.html

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. eden123
      20.09.2011 ob 17:38 eden123

      JAMA in tvoji kolegi ki ste tako proti.... kako lepo napisano :) . le kje dobiš vse te informacije. Od gospoda Benkoviča nimam nobene finančne koristi sem navaden vernik, ki gre s ponosom v cerkev - v beltinsko cerkev. Pa grem za sebe in ne grem zato, da bom tam gledal duhovnike kako so oblečeni in kaj imajo v privatnem življenu. V nedeljo tak za info. je bila cerkev polna pri vseh mašah razen 10:30 in zvečer. Tam je skorajda enako povprečje vernikov pri mašah. Gospod Benkovič je bil dosti v cerkvi v poletju in je imel večinoma maše zjutraj, bila so proščenja in tudi mogoče v drugih župnijah je maševal, ker so bili duhovniki na dopustu. Vsakemu pa pripada tudi dopust. O hiši na Trdkovi nebom pisal nič . Če jo ima ima za sebe in ne z denarjem vernikov in z župnijskega denarja. Tudi drugi duhovniki imajo hiše in vikende (Zrim, Bedernjak). Sam si poskrbi, da si nekje najde čas in mir. (ko ima dopust in tudi na stara leta) Če ne bi bilo Doma v Beltincih bi še vedno bila podrtija ob cerkvi. Zdaj stoji Dom v katerem so našli eni jesen svojega življenja. Ni pa najdrajši v Sloveniji. Je narejen na viskokem nivoju in temu primerne so tudi cene. Če bi bil drag in se v njem nebi počutili dobro bi bil že prazen. Glasbena šola je res v Župnijskem domu toda vse je usklajeno z veroukom tako, da zdaj poteka vse gladko. Zdaj pa vas vprašam: ALI BO G. BENKOVIČ TO KAR JE TU ZGRADIL IN POSTAVIL ODPELJAL S SABO, KO BO ODHAJAL Z ŽUPNIJE? Ne. Ostalo bo tukaj in bo se nadgrajevalo. Kar se tiče zasebnega življenja, nevem zakaj se vsi tako vtikate v zasebno življenje. A se on v vaše življenje vtika? Ne. Da se imamo za zgledno župnijo. Bi res morali biti zgledna župnija: imamo škofa, dali smo veliko duhovnih poklicev. Ali kaj nam to koristi, če pa smo ljudje neumni in se radi vtikamo v naše pastirje. Sramota. Tudi prejšnji dhovniki so trpeli zaradi ljudi. Kakšne so govorili od g. Škrabana? Zdaj ga pa imamo za vzornika. Prosim nej nekaj napamet gučati. Mislim, da ko bo g. Benkovič odhajal iz župnije bo vas veliko spremenilo mnenje o njem. Predlagal pa bi vam, da nam izberete župnika takega kot bo odgovarjal vam. Toda upam, da ne bo hinavec kot vaša pristaši. In bo upal svoje mnenje - kritično mnenje povedati v oči župniku in tudi škofu. Zakaj ne greste na župnišče saj so pa uradne ure in se pogovorite z duhovniki. Pojdite tudi do škofa pa se pogovorite. Ne pa da blebetate. Vidim, da bo moral priti med nas bolj strožji župnik, da bo naredil red, ker g. Benkovič je premil župnik. Preveč nam je vsem dovolil zdaj pa se eni igrate z njim. Vidim da v naši župniji živi veliko cestninarjev, farizejev in poganov. Sramota. Že v Jezusovem času in sedaj se izpolnjujejo njegove besede: "Vi farizeji sicer res čistite kozarec in krožnik od zunaj, znotraj pa ste polni pohlepa in hudobije. 40 Kako ste nespametni! Ali ni tisti, ki je naredil zunanjost, naredil tudi notranjosti? 41 Dajte raje v miloščino to, kar je znotraj, in glejte, vse vam bo čisto."---preberite sveto pismo. Dragi beltinčani upam, da nam ne bo nekoč žal. Upam pa da se boste ujunačili in upali stopiti pred vse vernike ali pa pred beltinske duhovnike ali škofa in povedati v obraz. Ne pa preko pisem, interneta. Pa nekateri sedite v prvih vrstah pa se delate "svete" v resnici pa hinavci. Sramota za Beltince. Naj zaključim svoje razmišljanje. 3 Pismouki in farizeji so tedaj pripeljali ženo, ki so jo zalotili pri prešuštvovanju. Postavili so jo v sredo 4 in mu rekli: »Učitelj, tole ženo smo zasačili v prešuštvovanju. 5 Mojzes nam je v postavi ukazal take kamnati. Kaj pa ti praviš?« 6 To so govorili, ker so ga preizkušali, da bi ga mogli tožiti. Jezus se je sklonil in s prstom pisal po tleh. 7 Ko pa so ga kar naprej spraševali, se je vzravnal in jim rekel: »Kdor izmed vas je brez greha, naj prvi vrže kamen vanjo.« Tudi vi: če ste brez greha začnite metati kamne. Mislim, da ne boste mogli, niti se ne boste mogli spustiti do tal in vzeti kamni.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. bg72
      20.09.2011 ob 19:29 bg72

      vsi sodelujoči v tej debati: se vam ne zdi, da te cerkvene razprtije ne sodijo na forum?

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. bg72
      20.09.2011 ob 19:30 bg72

      aja: pahor, ti pa res ne znaš napisati posta brez omembe imena štihec. Je to kakšne vrste zasvojenost z njim?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. majkel
      20.09.2011 ob 20:59 majkel

      sramotno je da beltinski župnik, ki bi moral biti vzgled kreposti in krščanske morale počne kar počne in to kar vsem na očeh. po drugi strani pa pridiga, moralizira in žuga ostalim kao "grešnikom". nihče mu ne bi zameril in se vtikal vanj če bi bil pošten do samega sebe, svojih vernikov in Cerkve, ne pa da ob že tako nizkem ugledu in vedno novih aferah našo versko skupnost spravlja v še hujši položaj ter jo sramoti. naj je pošten do samega sebe in Boga, ponudi odstop oziroma prestopi k luteranom, ne pa da se gre tovrstno hinavščino in farizejstvo. krvavimo rabimo duhovnike ki dejansko verjamejo v to kar govorijo pri pridigi in po katerih se bomo zgledovali in kateri nam bodo v teh težkih časih v oporo, tolažbo in navdih. in vem, da tudi taki še obstajajo le da nažalost g. benkoviča že dolgo ni več med njimi.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. ogard
      20.09.2011 ob 22:02 ogard

      majkel: sramotno je da beltinski župnik, ki bi moral biti vzgled kreposti in krščanske morale počne kar počne in to kar vsem na očeh. po drugi strani pa pridiga, moralizira in žuga ostalim kao "grešnikom". nihče mu ne bi zameril in se vtikal vanj če bi bil pošten do samega sebe, svojih vernikov in Cerkve, ne pa da ob že tako nizkem ugledu in vedno novih aferah našo versko skupnost spravlja v še hujši položaj ter jo sramoti. naj je pošten do samega sebe in Boga, ponudi odstop oziroma prestopi k luteranom, ne pa da se gre tovrstno hinavščino in farizejstvo. krvavimo rabimo duhovnike ki dejansko verjamejo v to kar govorijo pri pridigi in po katerih se bomo zgledovali in kateri nam bodo v teh težkih časih v oporo, tolažbo in navdih. in vem, da tudi taki še obstajajo le da nažalost g. benkoviča že dolgo ni več med njimi. TO JE RESNICA!! NE neki eden123, ki je kot bi pisal imenovani sam in z citati poskušal sprati krivdo iz sebe! Zares je čudno, da se ob vseh vernikih, ki so mu to že povedali v obraz, ki so vse povedali škofu, ki so pisali nunciju ne umakne, da nima niti malo vesti in obraza. Saj ni treba, da prizna in izstopi, le pusti naj beltinsko župniju drugemu župniku, da poskusi popraviti, kar se še da.. JE PA VELIKOKRAT SAM TO POVEDAL, da ne sprejema beltinčarov, oni pa ne njega, da bo bo izstopil. iN ŠE NEKAJ: kakšne zgradbe neki! v teh časih, hude krize vrednot si ljudje želijo duhovnika, duhovnosti, vere, dobre in tople besede, ne pa razvrata in posmehovanja, moraliziranja, ki je v vsakem župnijskem listu. Večine je tako opustila obisk maš in obredov, čudi pa, da kar nekaj vernikov vztraja v molitvi in katoliški praksi, ni pa človeka v Beltincih, ki ne bi vedel, kaj se dogaja; vse to, kar je napisano v JAMA. Govori pa se, da bodo zdaj pli do konca.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. eden123
      20.09.2011 ob 22:33 eden123

      takole bi nam predlagal, da nehamo pisati svoja mnenja tu. pa obdržimo vse zase. Predlagam pa vsem, ki ste proti škofu in g. benkoviču, da se odpravite do njiju in jim poveste. Hvala. In upam, da vam nekoč ne bo žal.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. sobocanec
      22.09.2011 ob 11:10 sobocanec

      Ne želim pogrevati zadeve, vendar mi je kar nekaj dejstev znanih in bi jih izpostavil do Danijele Kuhar. 1. Zanimivo mi je to, da je ga. Danijela Kuhar vodja združenja sv. Miklavža. Me zanima, kdo jo je postavil na to mesto, glede na to, da tako rada daje nauke o pravilnosti, o primernosti, da daje vrednostne ocene. O svoji primernosti na tem mestu se pa ni vprašala, o tem, da sama živi v izvenzakonski skupnosti…. Ali so podpisi, ki jih zbira (vprašanje za koga?) vredni… 2. Druga zanimivost je ta, da je edini vreden in pravi župnik samo g. Šantak in g. Pučko. Ali ni res nobenega drugega, ki bi naredil in delal kaj dobrega. Ali je pa imela od omenjenega gospoda kakšne privilegije ali koristi… 3. Spoštovana gospa Danijela. Zakaj vam vaši duhovni vodiči ne povedo, da je rovarjenje in delanje proti škofu lahko nevarno. Tisti, ki vam svetujejo, vam seveda niso povedali, kaj vas glede na cerkevene zakone lahko doleti, ker delujete proti škofu. Vprašajte jih, so zadosti izobraženi in poučeni o tem, da vam lahko povedo, če vam bodo seveda hoteli 4. In za konec nam vam povem moje predvidevanje, glede na izkušnje teh ljudi, ki vas zlorabljajo. Ko jim ne boste več potrebni in bo vse zgorelo na vas, vas bodo enostavno zavrgli in pozabili. To je način njihovega delovanja že dolgo časa. In tudi zato je murskosoboška škofija še vedno v »porodnih krčih«. Ampak to je že tema za drugo debato.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. viktor
      22.09.2011 ob 12:27 viktor

      ne ven, ka z vsebinof toga članka ma ta benkovič pa direktorca. lipoufski udbaš lekaj nemre zaspati, ka ne pomijsli na župnika. človeka pred smrtjof vesjt začne mantrati, zatuou si naj nekšega plivanuša k sebi pozove, nej pa ka po portalaj pa prejk anonimk drek grouža. nej čüdno, ka njemi je zet odišeu k pedron, da ga je zadosta spoznau.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      13.09.2021 ob 20:27 gost

      Pošten župnik je samo tisti ki po sv maši vzame darovan denar v svoje roke še zazre proti nebu vrže denar v zrak in reče " uzmi boze sto je tvoje, a sto pade Dole je pa moje" to je poštenjak po moje razmite ????

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      22.06.2023 ob 23:21 U x gost

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.