https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Otroški smeh je napolnil Trg kulture

Murska Sobota, 22.08.2021 ob 6:05  

Moč čarobnosti je prevzela otroke ob gledanju interaktivne gledališke predstave Repa velikanka, Lutkovnega gledališča Velenje. Mladi obiskovalci so navdušeno sodelovali pri dogodivščinah gospodične Rožmarine. 

V soboto dopoldan so si otroci na Trgu kulture v Murski Soboti, v sklopu Soboškega poletja, ogledali prav posebno predstavo Repa velikanka, Lutkovnega gledališča Velenje. Repa velikanka je predstava brez lutk. Je igra z rekviziti. Prepleta se igra, improvizacija in klovnovske veščine. Zato je vsaka predstava drugačna glede na odziv najmlajših gledalcev.

Gospodična Rožmarina je malce nerodna in nič kaj sramežljiva klovnesa s krulečim želodčkom. Je izobražena in je v reviji za ženske prebrala, da sladkor škoduje zdravju. Ker piščanca, ki ga je kupila v čudni trgovini s kačami in papagaji, ni mogla pojesti, saj je vsakič, ko je vanj zagrizla, zacvilil, se je odločila, da bo vegetarijanka. Od zdaj bo jedla le same zdrave stvari. In kaj je sploh najbolj zdravo? Ja, repa, seveda! Ampak, ali jo bo znala sama vzgojiti? Po pomoč se zateči k znani pravljici... Po navdihu stare modrosti je vzgojila tako debelo repo, da so morali dedek, babica, psiček, muca, miška in gospodična Rožmarina združiti in pošteno napeti moči, da so jo izpulili in pojedli. Igro je režiral Kajetan in Alice Čop. Igrala je Noemi Čop.

 

Nauk zgodbe: Jejmo zdravo, lepo se obnašajmo in držimo skupaj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 17:07 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.