https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Hotizi predstavili knjigi in odprli likovno razstavo

Hotiza, 20.08.2021 ob 6:05  

Na Hotizi je potekal literarno-kulturni dogodek s predstavitvijo dveh knjig. Ob koncu je sledila otvoritev likovne razstave Življenje ob reki Muri.

Minulo nedeljo je pri brodarski hiši na Hotizi potekal literalno-kulturni dogodek s predstavitvijo knjig matere in hčere. Pesniška zbirka je nastala izpod rok avtorice Slavice Zver “Šopek spominov”. Poučne otroške zgodbe “Radovedni Lan skozi dan" pa je napisala avtorica Janja Zver. Z avtoricama del se je na dogodku pogovarjala pisateljica in umetnica Ivanka Tompa. Pesmi iz pesniške zbirke Šopek spominov sta interpretirali hčerki avtorice Ksenija Bakan Zver in Janja Zver.

"Radovedni Lan skozi dan" je poučna zgodba v verzih, ki lahko služi kot didaktični pripomoček za učenje angleščine. Preko zgodbe se otroci na zabaven način naučijo osnovnih besed in vljudnostnih fraz v angleškem jeziku. 

Pesniška zbirka "Šopek spominov" je prva pesniška zbirka domačinke, Hotižanke, Slavice Zver, ki smo jo doslej srečevali predvsem na razstavah ljubiteljskih likovnih ustvarjalcev. Pesmi so nastajale vrsto let, kar je mogoče začutiti tako v jeziku, slogu, izbiri besedišča in metaforiki. Razporejene so v tri sklope: Spomini, Življenje je ljubezen in Utrinki.

V zbirki zbranih 72 pesmi odraža avtoričino intimo, čustvovanje, odnos do sveta, okolja in soljudi.

Na predstavitvi knjige so bile na ogled tudi ilustracije prekmurskega ustvarjalca Leona Markoje, ki so izredno barvite, opremljene z detajli, ki navdušijo in pripomorejo k temu, da otroci vsebino zgodbe dojemajo še bolj doživeto. Da sta se besedilo in ilustracije zlila v poučno didaktično celoto, je poskrbel še en pomemben član ekipe, Lendavčan Peter Orban.

Ob pogovoru z avtoricama del so nastopili tudi hotiški ljudski pevci, pevke Urška Kohek, Larisa Sreš in Irena Žižek ter harmonikarja Rok Vučko in Matic Pozderec. Literarni dogodek je povezovala Sabina Oletič. Hkrati s predstavitvijo knjig je potekala otvoritev likovne razstave »Življenje ob reki Muri«, kjer so bila razstavljena likovna dela, ki so nastala na likovni koloniji v sklopu Hotiških ribiških dni. 

Foto: Kulturno društvo Hotiza

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2021 ob 16:33 M M gost

      LEPO ! VSEM za čestitat!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 17:00 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.