https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Mursko Soboto prihaja 16. Front@ sodobnega plesa

Murska Sobota, 20.08.2021 ob 14:00  

Konec avgusta bo Murska Sobota že tradicionalno središče mednarodnega plesnega dogajanja. V sobota, 21. avgusta se začenja 16. festival sodobnega plesa Front@, ki bo tradicionalno naselil različna prizorišča v mestu, pod motom Kljub vsemu navkljub - kdaj če ne zdaj, na okopih pandemije in brexita.

Letošnji, 16. mednarodni festival sodobnega plesa Front@, ki se bo v Murski Soboti odvijal med 21. in 27. avgustom, nosi naslov Kljub vsemu in prinaša predstave iz Velike Britanije, Francije, Španije, Južne Koreje in Slovenije. Poleg predstav, razstave plesne fotografije, koncerta in delavnic program ponuja tudi pogovore z gostujočimi umetniki. Posebnost letošnjega festivala so daljše trajanje in ponovitve večine predstav, tudi tistih na prostem, s čimer organizatorji načrtujejo izvedbo večine programa tudi v bolj zaostrenih epidemioloških razmerah. 

Festival bosta 21. avgusta odprli razstava plesne fotografije Boruta Bučinela in predstava Črnpes - BLCKDOG britanskega koreografa Botisa Seve v izvedbi njegovega kolektiva Far From The Norm, energetsko nabita predstava z mešanico uličnega in sodobnega plesa. 23. avgusta se bo festival nadaljeval z delavnico znanega britanskega koreografa in plesalca Thea Clinkarda in s slovito plesno impresijo Fuga - Fugue francoskega koreografa Yoanna Bourgeoisa, ki bo v  soboškem parku do 25. avgusta na ogled v trinajstih ponovitvah. Slovenska plesalka, koreografinja in balerina Sanja Nešković Peršin se bo v Galeriji Murska Sobota predstavila s posebnim in intimnim projektom Točka. Brez povratka. Kratka plesna kompozicija, razstava in kiparska instalacija v enem bo od 25. do 27. avgusta izvedena za vsakega gledalca posebej. V soboškem mestnem parku od 25. do 27. avgusta, v Trubarjevem drevoredu, pod krošnjami dreves, bo na sporedu plesni duet COSSOC špansko-slovenskega dvojca, ki ga sestavljata Magi Serra in Anamaria Klanjšček.

Skupina EnKnap se bo predstavila s posebnim projektom Oder 360. Iz Južne Koreje prihaja 26. avgusta na festival Raeyoung Park z duetom Grasp. Zadnji dan 16. Fronte, 27. avgusta, se bodo v mestnem parku, v sodelovanju z Javnim skladom za kulturne dejavnosti, z avtorskimi plesnimi miniaturami predstavili mladi plesalci, izbrani na mednarodnem plesnem tekmovanju OPUS1 v Celju. Festival se bo zaključil na grajski ploščadi, z glasbenim, plesnim in filmskim koncertom Potujočega kina Bridka Bebiča. 

Foto: Camilla Greenwell

Festival Front@ nastaja v sodelovanju zavoda Flota iz Murske Sobote in Ljubljane, Mladinskega informativnega in kulturnega kluba, Javnega zavoda za kulturo, turizem in šport in Galerije Murska Sobota, s čimer spodbuja aktivno sodelovanje različnih organizacij na področju kulture v prekmurski prestolnici. Program si lahko bolj podrobno ogledate tukaj

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:20 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.