https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Festival ajde privabil obiskovalce v Moravske Toplice

Moravske Toplice, 22.08.2021 ob 6:00  

V okviru Poletja v Moravskih Toplicah je TIC Moravske Toplice pripravil poletno dogajanje, festival ajde, ki je potekal v središču Moravskih Toplic. Festivalsko dogajanje je popestrila glasba skupine Dugi muzikanti. Za najmlajše so organizirali delavnice, lokalni ponudniki pa na stojnicah ponudili odlično ponudbo hrane.

Bogato festivalsko dogajanje in tretji v nizu poletnih festivalov - Festival ajda je tokrat pospremilo pestro glasbeno dogajanje z ansamblom Dugi muzikanti, program so popestrile delavnice za najmlajše (Lilalom, Mali Čudo), lokalni ponudniki pa predstavili bogato kulinarično ponudbo na stojnicah. 

Ajda je lahko prebavljiva, preprosto superhranljiva. Bogata je z ogljikovimi hidrati, beljakovinami, vitamini skupine B in minerali, ki skrbijo za čvrste kosti, uravnotežen sladkor, vsebuje tudi visoko kakovostne beljakovine in veliko več aminokislin kot pšenična moka. Bogata je z antioksidanti, ki v organizmu podpirajo aktivnost vitamina C, krepijo stene žil in preprečujejo nastajanje strdkov. Je tudi dober vir vlaknin ter triptofana, ki je priporočljiv za boljši spanec. Uvrščamo jo med živila, ki odlično ogrejejo telo. Ne vsebuje glutena, zato je primerna za bolniki s celiakijo. Iz posušenih cvetov si lahko pripravljamo čaj, ki vsebuje veliko rutina. Uporabljajo jo za zdravljenje krčnih žil, prispevala naj bi k manjšemu tveganju visokega holesterola in visokega krvnega pritiska. Tudi ajdov med poznamo, je temne barve, aromatičnega okusa in vonja, bogat s hranljivimi snovmi.

Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše obiskovalce in njihove male rokice, saj so lahko izdelovali različne izdelke s pomočjo ajde v ustarjalnih kotičkih.

Dugi muzikanti, mlad prekmurski ansambel, ki je vedno pripravljeni za zabavo in dolge noči je poskrbel za popestritev festivala.  Na harmoniki in klaviaturi je nastopil Luka Pojbič Kovačič, na trobenti in bas kitari Tadej Andrejek, Maja Cigüt na klarinetu in vokal, Niko Gjergjek na kitari, Patrik Štaus na baritonu ter bobnih in Karla Oršoš kot vokalistka.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.08.2021 ob 8:46 radmožanci gost

      Vidi se po slikah ,koliko so jih privabili .20 ljudi in otroci in to je vse

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.08.2021 ob 10:38 gost

      Dekleti zgebati ostale bake pa naterati!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 16:26 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.