https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V soboški bolnišnici so pripravljeni na četrti val epidemije

20.08.2021 ob 8:30  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota se intenzivno pripravljajo na četrti val epidemije, saj bodo postali covidna bolnišnica, ko bo v državi hospitaliziranih več kot 150 covidnih bolnikov. Pripravili so načrte za aktiviranje prostorskih enot in zdravstvenega kadra, kot bodo to zahtevale epidemične razmere, obenem pa si želijo, da bi čim bolj normalno potekalo tudi običajno zdravljenje. Načrt za spopadanje z novim valom epidemije je v sredo potrdil tudi svet zavoda bolnišnice.


Načrte so pripravili na podlagi izkušenj v preteklem obdobju za posamezne enote in tako tudi razporedili kader. »Seveda si vsi želimo, da bi z upoštevanjem vseh priporočenih ukrepov in s cepljenjem omogočili normalo delo drugih dejavnosti v bolnišnici, obenem pa zagotavljamo, da bomo vsem, ki bodo potrebovali bolnišnično zdravljenje koronavirusne bolezni 19 to tudi zagotovili,« poudarja direktor bolnišnice Daniel Grabar.

T. i. rdečo cono s 15 posteljami bodo, tako kot spomladi, najprej vzpostavili v 1. nadstropju v stari stavbi ginekološko-porodniškega oddelka. Po projekcijah bi ob 15 obolelih za covidom-19, od tega šestih na intenzivni terapiji, zmanjšali le program na negovalnem oddelku, drugi programi bi potekali nemoteno.

Ob tem direktor izpostavlja, da je zdravstveni kader v bolnišnici pripravljen in da so aktivno promovirali cepljenje, tako da imajo v tem trenutku dokaj visoke številke precepljenosti.

Cepljenih 71 odstotkov zaposlenih

Skupno je v soboški bolnišnici proti covidu-19 cepljenih 71 odstotkov zaposlenih. Pri zdravnikih so že presegli 95 odstotkov, zaposleni v zdravstveni negi so precepljeni 64-odstotno, pri preostalih zaposlenih so pri približno 71 odstotkih. Nekaj je seveda tudi takih, ki so še zaščiteni po preboleli okužbi. Vse druge bodo testirali v skladu z navodili, tako da bo obravnava v bolnišnici za vsakega pacienta varna in seveda v skladu s strokovnimi priporočili.

Ob tem vsi skupaj pričakujejo maksimalno angažiranost zdravstvenih delavcev in celotne populacije, da bodo kos vsem izzivom, ki jih bo prinesla ta jesen.

V bolnišnici še vedno cepijo paciente, ki niso naročeni, podjetja pa so obvestili, da bodo po novem njihove zaposlene pri njih tudi testirali.

Da bi bili pacienti, ki nedopustno dolgo oziroma najdlje čakajo, da pridejo na vrsto, se je bolnišnica prijavila na nacionalni razpis za skrajševanje čakalnih vrst, in to na vseh možnih segmentih. Kolikšen delež bodo dobili, naj bi bilo znano konec tega meseca, so sporočili s soboške bolnišnice. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2021 ob 8:56 pezdakovci gost

      V SB so ,že začeli z dotatki k plači glede izmišljenega virusa ?Samo pijtan za kolego ker nima računalnika

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.08.2021 ob 9:04 gost

      Mogoče je pa tvoj kolega nepismen , še bolj kot ti in je v tem problem , heh.

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.08.2021 ob 9:06 gost

      Vse bolnišnice kere so bile v globokem minusi pred tem umetnim kovidom su vse naenkrat v plusu. Kovid,,, kokoš ki nese zlata jajca..... Zato se ne sme končati naj traja in traja.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.08.2021 ob 9:20 gost

      Koliko novega kadra ste zaposlili, da bo res vse potekalo nemoteno? Ne gre to skupaj, da boste obravnavali korona bolnike in istočasno pospešeno odpravljali čakalne vrste ter nudili vso potrebno pomoč trenutno obolelim ali poškodovanim z istim številom kadra, KER BI TO POMENILO, DA DO ZDAJ NISTE NORMALNO DELALI - STE ZABUŠAVALI. Malo se zamislite kaj izjavljate in kako delate.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.08.2021 ob 11:05 Veverca gost

      Uh.Spet bo dodatkov .Ka se bo pa denarja razdelilo.Javni uslužbenci, že komaj čakajo na epidemijo. Gospodarstvo pa figo v žepu...

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.08.2021 ob 20:35 bolničar gost

      Ka ste mi faušni za tej bougij 12 gezero dodatka. Boj tij v bolnici 12 vör na den pa nika ne delaj. Žmetno.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 14:59 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.