https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Gornji Radgoni obnavljajo gasilski dom

25.08.2021 ob 6:05  

V Gasilskem domu Gornja Radgona trenutno potekajo največja obnovitvena dela od njegove izgradnje v letu 1982.

Obnova se izvaja v okviru projekta »Co_Operation«, katerega cilj je okrepiti čezmejno sodelovanje med deležniki na področju obvladovanja naravnih tveganj in priprava ter uveljavitev ustrezne pravne podlage za skupno reševanje na obeh straneh meje. Gre predvsem za čezmejno sodelovanje med gasilskimi društvi (v okviru slovenskega deluje tudi skupina potapljačev), civilno zaščito in rdečim križem.

V okviru projekta so se v mesecu avgustu pričela izvajati gradbena dela na objektu gasilskega doma v Gornji Radgoni z zamenjavo strešne kritine, katere vrednost okvirno znaša 162 tisoč evrov in je v višini 75 tisoč evrov sofinancirana s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija. Razliko pa bo zagotovila Občina Gornja Radgona iz proračuna Občine Gornja Radgona za leto 2021.

V gasilskem domu se izvaja tudi prenova notranjih učilnic in dvorane ter nabava avdio-video opreme in pohištva, s čimer bo nastal sodoben izobraževalni center, ki bo omogočal izobraževanja in usposabljanja tako za člane PGD Gornja Radgona kot tudi za zunanje uporabnike. Vrednost obnove notranjih prostorov okvirno znaša 55 tisoč evrov in bo sofinancirana s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija in Občine Gornja Radgona.

Foto: PGD Gornja Radgona

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:49 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.