https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Orehovec: Za izvajanje izobraževalnih in športnih programov bo veljal pogoj PCT

20.8.2021  

Državni sekretar v Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec je na današnji novinarski konferenci izpostavil, da bo prihodnji teden za izvajanje izobraževalnih in športnih programov veljal pogoj PCT.


"Naj zagotovim, da so vsi ukrepi, ki jih bomo izvajali, premišljeni in izvedljivi ter jih že poznamo. Prihodnji teden v skladu z odlokom, ki ga je vlada sprejela danes za VIZ in za izvajanje športnih programov, velja pogoj PCT.

Naša skupna naloga je ohranjati varno učno okolje v šolskem prostoru in vrtcih. Naj poudarim, da nam tega ne bo ustvaril nihče od zunaj s čarobno palico, ampak je pomembno, da vsak posameznik naredi, kar je v njegovi moči, da poskrbi za PCT pogoj," pove Orehovec.

 

"Prihodnji teden v skladu z vladnim odlokom tako za vzgojno-izobraževalne zavode in izvajanje športnih programov velja PCT oziroma za tiste, ki tega ne izpolnjujejo, enkrat tedensko testiranje s hitrim antigenskim testom. Tako bo predvidoma tudi še v prihodnjem tednu, torej ko se začne pouk, za obdobje po 6. 9. pa vas bomo pravočasno obvestili," izostavi Orehovec.

Naslednji teden se morajo zaposleni v šolstvu, če niso cepljeni, vsaj enkrat v tednu testirati. To na neki način preveri ravnatelj oziroma direktor ali nekoga za to pooblasti. Kar se tiče ostalih (starši, ki otroke pripeljejo v vrtec, ki bodo vstopali v te prostore) - teh za zdaj ni toliko - pa seveda velja, da morajo upoštevati vsa priporočila in se jih tudi držati.

Samotestiranje?

"Pri samotestiranju bomo s 1. septembrom začeli pri učencih zadnje tirade in dijakih. Medtem ko se učitelji po sedaj veljavnem odloku ta in naslednji teden testirajo enkrat tedensko tedensko s HAT-testom. To velja za tiste, ki niso cepljeni ali prebolevniki. Kako bo v nadaljevanju se v tem trenutku še dogovarjamo. Seveda je treba imeti v državi tudi dovolj testov za samotestiranje. V kolikor bodo vsi pogoji izpolnjeni, bomo od 6. septembra dalje pričeli tudi s tem v šolstvu in širše," pove Poklukar.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2021 ob 16:02 gost

      Gdo je spet ta orij keri mA zdaj šolstvo čez. Sami pizdek brez blage vize kaj se sploh dogaja.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.