https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra odprl svoja vrata

Gornja Radgona, 21.08.2021 ob 13:00  

Na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni je predsednik države Borut Pahor uradno odprl 59. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, na katerem se bo do četrtka predstavljalo 1100 razstavljavcev iz 29 držav. To je prvi večji sejem v državi po razglašeni epidemiji marca lani.

Ob zvokih šansonov v čast državi partnerici Franciji so prisotne pozdravili in nagovorili: Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, Stanislav Rojko, župan občine Gornja Radgona, Roman Žveglič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Borut Florjančič, predsednik Zadružne zveze Slovenije, dr. Tatjana Zagorc, direktorica Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij GZS, Njena ekscelenca ga. Florence Ferrari, Francoska veleposlanica v Sloveniji in dr. Jože Podgoršek Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS. Slavnostni govornik in otvoritelj sejma je bil Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije.

Na sejmu so letos med drugim praznovali mednarodno leto sadja in zelenjave, spodbujali ekološko kmetijstvo, okušali varno hrano iz naše bližine, varovali gozdove in ustvarjali z lesom.

Poudarek je tudi na skrbi za okolje, ohranjanju čiste vode in biotske raznovrstnosti ter preprečevanju posledic podnebnih sprememb. Trudi letos ne manjkajo inovacije, traktorji in druga kmetijska mehanizacija. V ospredju so najvidnejši in najbolj kakovostni slovenski proizvajalci. Še posebej močno je zastopana gozdarska oprema.

Kot novost so predstavili vzorčni čebelnjak z nasadom medovitih rastlin, podelili pa bodo tudi nagrade s številnih ocenjevanj kakovosti v okviru Agre.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2021 ob 15:25 Dod gost

      Človik bi se pijto zakoj je tak malo lidij?

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.08.2021 ob 11:40 gost

        Dod 15.25 - ti pa si pravi "dodek" pa kaj bi ti rad na fotografijah gledal ljudi. Pod informacijo se vstavijo fotke razstavnih prostorov, ti pa so po slikah sodeč zelo bogati.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.08.2021 ob 16:28 gost

      Zato ka su Nej obvladali situacijo na vhodi. Pa vladna garnitura debilov lahko prosto šeta ka jih ljudje ne motijo. In nevijdijo koliko se poje in spije.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.08.2021 ob 16:32 gost

      Minister keri spreminja vino v vodo,,, Počivaušek,,, verjetni pride jutri ko bo še manj ljudi. Ker on veliko dela in veliko mora jesti pa ga pri tem nebo glupi narod motil.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.08.2021 ob 16:40 gost

        GLUP si tij kreten in tebi podonni!!!!!! Gospodje so prišli ker so po službeni dolžnosti morali!!!!! Ko boš pa ti in tvoja garnitura nekje na kakem takem položaju , v kar zelo dvomim , pa vam nebo treba pred ljudi , ker vas nobeden NEBO povabil--debili !!!!!

        9 16 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.08.2021 ob 16:33 Karel K. gost

      Pahor je pa že malo dolgočasen, saj se pojavi na vsaki družinski prireditvi in odpira vse sejme in druge prireditve. Za predsednika več ne more kandidirati, morda pa se bori za kakšen drugi položaj morda v Evropi. Tam ga ne bodo vzeli pa četudi ga bo Janša predlagal. Kot vemo ga je Janša naredil za predsednika države. S pomošjo Janševih volilcev je postal predsednik, ko so mu njegovi torej Pahorjevi odpovedali podporo. Kaj se razume Pahor v kmetijstvo, morda lahko zakliče "Miška moja".

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.08.2021 ob 16:47 južek gost

        K K kulak na kubik dreka bedak !!!!! Tij iz tvoje vukojebine si norec da ti para nega pod svobodnim soncem ! Serješ sam sebi v pape kar je razvidno iz vsakega tvojega preseravanja ! Misliš da nekaj si ker na dolgo in počes razpravljaš z odpadom a žal je pri tebi tako , da bedak pač bedak ostane!!!!!

        6 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.08.2021 ob 18:34 Karel K. gost

        Kaj si se spet oglasil, torej imaš čas za mene ker ga moraš imeti. Vse čestitke ti za napisano, enkratna vsebina.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.08.2021 ob 16:36 Karel K. gost

      Kmetijstvo v Prekmurju je na kantu in tudi v Sloveniji, kmetje ne skrbijo za živino, pa vseeno tako veliki rompompom okrog kmetijskega sejma. Pa Prekmurje je ena mala njiva za Avstrijske kaj šele za Nemške, Francoske razmere. S takšnimi prevarami Pomurce Pahor in drugi oblastniki iz centra in zahoda Slovenije poneumljajo,, ko jim pravijo, vi prekmurci ste le dobri kmetje, nič drugega ne znate. Potem pa udarja revščina in Prekmurje zapuščajo pametni in ustvarjalni ljudje.

      11 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.08.2021 ob 17:58 gost

        Madyar več kot 4.500 hektarjev zemlje. Če je za kmeta to malo ..........................................................................................

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.08.2021 ob 19:11 gost

      Vse tovarne vso kmetijstvo so v 30.letih pojebali,zapravili vse kar je možno.Ni živinoreje,prašičereje male kmete so totalno v zemljo zabili,sedaj pa pričakujete velik obisk pozabite na to nima več smisla prihajati in si ogledovati stvari in stroje,če si ga ne moreš kupiti.

      21 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.08.2021 ob 7:17 Karel K. gost

        ""Kapo titoistični" 72/203/160 s tem si pa res dokazal, da si popolnoma zmešan, še bolj pa pokvarjen. Če bo Janša to prebral, bo rekel, da imate prosti izhod iz vzgojnega Ljubljana Polje. Tvoja Titova Juga je ekonomsko in poliitčno propadla in je država morala razpasti na dele iz katerih je bila skupaj prisilno skrpana leta 1920. Vi titoisti ste tega bili veseli, da ste lahko še bolj kradli pod okriljem pretveze, da ni več vaš sistem na oblasti, čeprav je ves čas samostojnosti na oblasti. Problem je, da ste zdaj še drugo državo po 30. letih tako oglodali, da je spet na robi propada oziroma je že propadla.

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.08.2021 ob 8:31 gost

        Napisal ti bom samo dejstva, za psihotika Janšo je škoda mojega časa. Je pa včeraj pokazal kakšen strahopetec je. Na twiterju močen in vsemogočen, v živo se tresel, posral in pobegnil pred žensko. Si lahko zamisliš, da bi tam bil reden moškinamesto te ženske? Janša bi ga na kolenih prosil, da ga pusti. Jebeš ti takšno mevžo, ki pobegne pred žensko. Še danes lopovi prodajate in prodajajo vse tisto ( že več kot 30 let ) kar smo v Jugoslaviji napravil9 in ustvarili ter zgradili, kar pomeni, da smo napravili ogromno. Ko smo se ODCEPILI od Jugoslavije, so bile vse blagajne zvrhano polne, danes so prazne. Jože Pučnik, sodelavec nemške obveščevalne službe, možakar, ki ga Slovenci nismo hoteli imeti za predsednika države, je nekoč v izbruhu jeze dejal ( takšnih malih sovražnih oči, ki jih je imel on, še nisem videl pri nobenem človeku ): " Vse, kar ste napravili in zgradili v komunizmu, bomo mi prodali ali uničili. Do zdaj ste vi nas jebali 50 let, zdaj vas bomo pa mi 50 let." To so njegove besede in , kot njegov sodelavec, bi jih moral poznati. Če bi ti kaj več vedel ( saj približno desetino tega, kar vem jaz ), bi vedel, da ima Janša " lepe " spomine na Ljubljana Polje. Prej ko slej bo Janša s svojim poniževanjem in norčevanjem vseh ljudi, ki niso njegovi verniki, naletel na nekoga, ki se mu bo " utrgalo ". Takrat mu niti policija, vojske in njegovi verniki ne moste mogli pomagati.

        9 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.08.2021 ob 12:43 Karel K. gost

        Čepraav je tema že odmaknjena s portala, ti moram na to tvojo norost odgovoriti. Pišeš vedno eno in isto norost in netočnost. Teh Pučnikovih besed jaz ne poznam, pa ne da bi se pretvarjal ampak jih resnično nikoli nisem slišal in tudi dvomim, da bi jih Jože kdaj izrekel, saj je on bil razumevajoč in strpen človek. O tem BND ne piši toliko, saj si morda ti bil preko UDBE bolj povezan z BND kot Pučnik. Seveda je UDBA in BND sodelovala, saj drugače nebi mogli Udbovci loviti nasprotnikle titoizma in ustaše loviti po zahodni Evropi BND in sodelavci so Udbovcem povedali kje se gibljejo in stanujejo ti ljudje, kje bodo v določenem trenutku. Saj niso mogli Udbovci sesti na vlak ali v avto in se odpeljati v Nemčijo ali na Švedsko in najti ustaša ga zvezati in pe4ljati v Jugoslavijo ali ga likvidirati.. To kar se je zgodilo med Janšo in to neko Jerco je dejanska slika stanja duha trenutno v Sloveniji. Nobeden od njiju se ni proslavil. Jerca se je obnašala, kot daje ulovila največjega zločinca, kot ko so ulovili Sadama v luknji. Kot se je obnašala in je komunicirala nebi smela komunicirati z nikomer z nobenim državljanom, saj ona ni v vlogi organov za pregon kriminala, morala bi se obnašati civilizacijako. Janši pa seveda nebi bilo treba žaliti gojencev iz zavodaq Ljubljana Polje, ko je Jerco enačil z njimi. Ti gojenci se obnašajo bolj civilizirano kot se je Jerca in njeni kompanjoni. Tako da si spet pokazal, da si še vedno "titoistični kapo" v kakpni DO ali v poboljševalnem domu, ne pa civiliziran človek.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.08.2021 ob 17:12 gost

        Karel Kozic, ti ničesar ne veš. Še po medijih so bile te Pučnikove besede. Pučnik je bil še bolj maščevalen človek od Janše. Dalje ne bom, ker je škoda mojega časa.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.08.2021 ob 11:49 gost

      Gost 8.31 - Kaj si ti "o pobegu pred žensko" mislil na dogajanje na Kredarici. Pa saj se je tam drla neka baba, kot zmešana kura. Pred takšnim kurami pa se je res najbolj pametno umakniti brez besed pa sloh ne zagovarjam Janše.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.08.2021 ob 14:39 gost

        Psihopat Janša ni vreden mojega časa. Bolj primitivnega, bolnega, sovražnega, nesposobnega, bojazljivega, maščevalnega, .......... predsednika vlade še Slovenija ni imela. Vsi dosedanji predsedniki vlad so upali priti med ljudi, se pogovoriti z njimi, jih spoštovati, ta pezde se pa obnaša kot, da bi bil na prašičji farmi. Nekoč bo naletel na pravega. Nič bat.

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.08.2021 ob 15:47 gost

        Tea Jarc ima več JAJC kot Janša in Hojs skupaj. Bravo Tea, čestitke. Hojs bi svojo mater rabil zraven, da bi ga branila. In takšen palček nam vodi policjo in policiste imenuje lenuhi. Smrad desni.

        9 8 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.08.2021 ob 14:44 kilonja gost

      debeli ne seri :) Janša je tvoj život kot je život od vseh levičarjev, normalni ljudje so zdaj na dopustu, pijejo, športajo, debilni levaki pa lovijo okoli Janšo. Večjih debilov in bolj agresivnih kot ste levi debili ni nikjer na svetu v opoziciji. Če bi Janša bil to česar ga obtožuješ potem zmešana kura z bradavico na čelu ( očitno imajo nove čarovnice bradavice sredi čela in ne več na nosu ) ne bi imela prostega dostopa do predsednika vlade ki predseduje EU- ju . Zapletate se v lastni neumnosti .

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.08.2021 ob 8:46 gost

      Portal Pomurec.com omogoča primitivne, žaljive in vulgarne komentarje, kakršnih zlepa ne zasledimo v drugih slovenskih medijh. Pomurec.com postaja tako prava sramota za Mursko Soboto in Pomurje.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.08.2021 ob 21:46 AMY gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel .................................... W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.08.2021 ob 7:26 lendavčan gost

      Izdajalce bi morali malo zatirati in gotovo,ker so preveč škode povzročili sodržavljanom zaradi njih je revščina in bolana zakonodaja.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.02.2022 ob 15:27 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.