https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V enotedenskem nadzoru kar 281 kršitev

30.08.2021 ob 15:15  

V okviru nacionalne akcije Hitrost na Policijski upravi Murska Sobota ugotovili 281 kršitev. 

Nacionalna akcija Hitrost, ukrepi

V okviru nacionalne akcije Hitrost, ki je potekala med 9. in 15. avgustom 2021, so na PU Murska Sobota ugotovili 281 kršitev povezanih s hitrostjo. V naseljih je bilo ugotovljenih 122 prekoračitev hitrosti. Izrečenih je bilo 76 opozoril.

 

V enotedenskem poostrenem nadzoru obravnavali več kot tri tisoč prehitrih voznikov. V tednu med 9. in 15. avgustom 2021 je potekal tretji del akcije Hitrost, ki je bila tokrat tudi evropsko usklajena. V tem času so policisti ugotovili kar 3.396 prekoračitev hitrosti.

Od teh so 2.501 prekoračitev obravnavali v naselju, 497 prekoračitev na cestah izven naselja in 398 prekoračitev na avtocestah.
Policisti so za ugotovljene kršitve izrekli 1.023 opozoril, v 431 primerih je bila voznikom na kraju izrečena mandatna kazen, v 1.942 primerih pa so bili voznikom izdani plačilni nalogi ali pa bodo v nadaljnjem postopku izdane odločbe o prekrških.

Ker hitrost še vedno ostaja eden najpogostejših vzrokov za najhujše prometne nesreče, policisti znova pozivajo: spoštujte predpisane omejitve, hitrosti vožnje pa vselej prilagodite svojim vozniškim sposobnostim in razmeram na cesti.

 * Foto: Naslovna fotografija je simbolična - Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.