https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Varaždinu predstavili doživetja v čezmejni regiji med Muro in Rabo

16.08.2021 ob 13:00  

V okviru projekta Mura Raba Tour so v Varaždinu na Hrvaškem predstavili novonastali turistični produkt in čezmejno regijo med rekama Muro in Rabo, kot turistično destinacijo s številnimi možnostmi aktivnega preživljanja prostega časa.

Sobotno dopoldne na varaždinski mestni tržnici je minilo v sproščenem vzdušju. Projektni partnerji so skupaj z nekaterimi predstavniki čezmejne mreže projekta in ob podpori kulturnih društev mimoidočim potencialnim obiskovalcem predstavljali turistične zanimivosti čezmejne regije s poudarkom na vodnih, konjeniških, pohodnih in kulturno-zgodovinskih doživetjih.

Vodni programi ponujajo doživetje rek Mure in Rabe iz rafta ali kanuja, konjeniški programi jahanje in vožnje s konjsko vprego ob nekdanji »železni zavesi«, pohodni programi možnost pohoda po graničarski poti s prikazom življenja obmejnih varuhov v okviru stalne muzejske zbirke Varuhi meje v Čepincih, kulturni program pa odkritje skrivnostne zgodovine upornih Krucev.

Organizator in vodilni partner projekta Mura Raba Tour, Televizija AS iz Murske Sobote, je v promocijo turizma čezmejne regije poleg lokalnih ponudnikov vključil še tradicionalno kulinariko in kulturo.

V zgodnjih jutranjih urah se je po varaždinskih ulicah v okolici tržnice že širil vonj po praženi čebuli, ki je bila osnova za pripravo odlične prekmurske jedi bograč, ki so ga lahko, nekoliko pozneje, že tudi pokušali mimoidoči. Del kulinarične ponudbe je bila tudi prekmurska gibanica in tradicionalni varaždinski klipiči.

Za promocijo so, poleg vodilnega partnerja projekta Televizija AS, poskrbeli še Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, Turistička zajednica grada Varaždina, Etnološko kulturno društvo Künštni Prleki, Eko-socialna kmetija Kocljevina, Občina Šalovci, Turistično društvo Monošter in Društvo Mura rafting. Za kulturni program, glasbo in ples v tradicionalnih oblačilih so poskrbele tri skupine, in sicer Kulturno umetniško društvo Goričko, Künštni Prleki in Tamburaši Špancir.

Predstavitev so z navdušenjem pozdravili in se je tudi aktivno udeležili župan mesta Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, podžupan mesta Varaždin, Miroslav Markovič, prva poslanka iz vrst slovenske manjšine v saboru, Barbara Antolić Vupora, in direktorica Turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth.

Projekt kreiranje in plasiranje novega čezmejnega produkta aktivnega turizma kot integralnega dela sodobne turistične ponudbe med Muro in Rabo, z akronimom Mura Raba Tour je sofinanciran iz Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska za obdobje 2014-2020.

Več informacij o projektu najdete na povezavi: www.murarabatour.eu

 

PR

    Fotogalerija